Re: Cezar w Galii - minikampania
Ktoś orientuje się może, od której godziny jutro ten dodatek będzie dostępny do pobrania ?
Cytat:
Zamieszczone przez LVEX_mackoff
gogles
Nie ròżnimy sie w rozumieniu.
Ja doskonale rozumiem ze zarowno Tobie jak i wielu innym Rome2 sie nie podoba.
Ròżnimy sie czym innym. Ja wyrażam opinie swoją i tylko swoją.
Ty piszesz w liczbie mnogiej. Tylko o to apeluje aby pisac o swoich przemysleniach i odczuciach a nie o jakichs metacritic (swoja drogą fajna nazwa - portal dla krytykujących :) ) czy profilu FB lub ogòlnie w czyimś imieniu.
Zobacz jak to by wyglądało z drugiej strony. Jakbym ja napisał:
"Ludzie wszyscy są tą grą zachwyceni." Lub "Dostaliśmy bardzo solidna strategie ktora da nam wszystkim duzo przyjemnych godzin przed PC"
Prawda że dziwnie? Piszcie w swoim imieniu i zakonczmy dyskusje na subiektywnych opiniach ktore zawsze sa lepsze od propagandy (pisanie per "my" trąci właśnie propagandą).
manolito
Skąd masz pewność że niezadowolonych jest większość?
Ja uważam że jest inaczej. Ty masz swòj portal gdzie gromadzą sie niezadowoleni a ja mam podstawową wiedzę o rynku konsumenckim ktòra mòwi (co wykazują badania i co powie Ci każdy pracujący np na infolinii) że tylko bardzo niewielka część zadowolonych klientòw wyraża swoje opinie o produkcie publicznie/w Internecie w sposób spontaniczny.
Tych niezadowolonych ktorzy takie opinie wyrazaja spontanicznie (czyli wlasnie m.in. na FB czy tego typu portalach) jest zdecydowanie wiecej - co jest normalnym mechanizmem psychologicznym.
Jezeli dobrze kojarze to tylko niecałe 10% zadowolonych klientòw spontanicznie i samodzielnie zostawia opinie w internecie. Dla niezadowolonych lub skrajnie niezadowolonych (terminologia badawcza przyjeta akurat w tym badaniu) ten odsetek to odpowiednio 50% i ok 85%.
Tak jest wszedzie i ze wszystkim. Od operatoròw telekomunikacyjnych, przez lekarzy po gry komputerowe.
Jezeli wiec twierdzisz ze na podstawie danych z tego portalu mozesz pisac jako adwokat wiekszosci to na pewno nie powinienes byc tego taki pewien. To wcale nie musi byc większość.
Jeżeli chcialbys podejść rzetelniej do tematu to należałoby poczekać aż wydawca opublikuje kiczbe sprzedanych egzemplarzy Rome2 i na to nałozyc % o ktòrych pisze i dopiero wtedy poròwnac to z danymi na tym portalu.
Do tej pory wg mnie nie masz żadnych podstaw aby pisać że reprezentujesz głos większości.
Przepraszam moderatora za ten wywòd ale to zboczenie zawodowe.
Wracając do tematu mnie niezwykle ciekawi to jak nowy patch bedzie wplywal na potyczki multiplayer. Widziałem gdzieś w sieci filmik z rosyjskim komentarzem pokazujący dodatkowy typ generała chyba zależny od frakcji.
Ktoś wie coś więcej.?
ty masz swoje przekonania,a ja mam oceny na metacritic i masę postów na TWC (i tutaj też - choć od pewnego czasu ostali się najwierniejsi kibice tego produktu - malkontenci ucichli - nie dlatego, że gra stała się dla nich fajna, tylko ileż można marudzić na to samo? ) poza tym liczba sprzedanych kopii, absolutnie o niczym nie świadczy (kłamliwy hajp na preordery robi swoje) - gdyby miało by to się przekładać na jakość gry to np. aliens colonial marines byłby całkiem przyzwoitą grą bo się sprzedał dobrze (1.31 mln kopii) a jest co potwierdzają wszyscy od graczy po recenzentów zwyczajnym szajzem. (o serii COD nie wspominam - masa sprzedanych egzemplarzy, wtórność, słabe oceny - a mimo tego jest masa retardów którzy to kupują)
a teraz trochę inaczej, skoro ja mam namacalny dowód na większość nie zadowolonych klientów, przytocz jakieś dowody, że gra się podoba i tych zadowolonych jest większość? masz coś?
Panowie, dajcie sobie spokój. Dla jednych ta gra była wspaniała nawet bez łatek , dla innych to gniot nawet po łatkach, ileż razy to można wałkować. Każdy gra jak lubi. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez manolito
a teraz trochę inaczej, skoro ja mam namacalny dowód na większość nie zadowolonych klientów, przytocz jakieś dowody, że gra się podoba i tych zadowolonych jest większość? masz coś?
A jaki Ty masz namacalny dowód na "większość niezadowolonych klientów"?
Prowadziłeś jakieś badania naukowe w tym zakresie, jeśli tak to chętnie poznam ich metodologie 8-)
A może zleciłeś przeprowadzanie jakichś badań statystycznych na przykład przez OBOP?
To tylko Twoja teoria.
Cała wasza dyskusja opiera się na domysłach, subiektywnych odczuciach, i mniej lub bardziej prawdopodobnych teoriach, więc nie przesadzaj.
Przepraszam jeszcze za ten offtop, ale manolito naprawdę mnie rozbawił :)
Cytat:
malkontenci ucichli - nie dlatego, że gra stała się dla nich fajna, tylko ileż można marudzić na to samo?
Kolejny tekst świadczący o tym że jesteś medium zbiorowym posiadającym nadprzyrodzone moce poznawania myśli tysięcy osób o osobowości zbiorowej.
Cytat:
Zamieszczone przez manolito
Przecież właśnie napisałem Ci że nie masz żadnych poważnych dowodów.
Zupełnie tak samo jak ja. :)
Pozostają subiektywne opinie każdego z nas Z OSOBNA które są najbardziej wiarygodne bo dotyczą NASZYCH ocen i odczuć - nie cudzych.
Pisząc w liczbie mnogiej robicie hejt i propagande - to ostatni mój post w tym temacie bo widzę że zupełnie się nie rozumiemy i chyba nie zrozumiemy.
Czy Cezar w Galii już jest do pobrania? Ja nie miałem update - zastanawiam się czy problem jest u mnie?
A to nie miało być dopiero jutro? (we wtorek)
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
A to nie miało być dopiero jutro? (we wtorek)
Przepraszam...racja jutro.
Po premierze DLC chyba zdrożeje, więc jest jeszcze czas na zakup na Green Man Gaming z voucherem GMG25-XI6UI-D5GBQ - po obniżce kosztuje 11 dolarów, więc cena chyba sensowna.
Obnizona cena na to DLC jest tylko na Steam, cena na GMG po premierze raczej nie ulegnie zmianie ;) Ja wole poczekać na opinie innych chyba jednak.
od której godziny będzie dostępne to DLC?