@jokerkara
Kilka rzeczy się pozmieniało, ale to w niczym nie umniejsza wielkości pracy osób z listy płac. :cool:
Wersja do druku
@jokerkara
Kilka rzeczy się pozmieniało, ale to w niczym nie umniejsza wielkości pracy osób z listy płac. :cool:
Dla mnie najważniejsza zmiana, to że tury nie trwają już kilku minut i można grać normalnie. A ten poradnik - super sprawa.
Nie myślałem że ktokolwiek kto czytał będzie pisał w poradniku takie posty skoro od tego jest ten temat.
Tak się wczoraj rozpędziłem, że nie spojrzałem nawet na tematy - dopiero dziś na spokojnie przejrzę wszystko na forum to będę wiedział co i jak. W każdym razie - kudosy za poradnik się należą, bez niego raczej dał bym spokój z tą grą, bo co się za nią zabierałem, to szło mi pięknie jak krew z nosa.
Wprowadziłem trochę poprawek wynikających z pojawienia się patch nr 15.
Ktoś ogarnął sprawę ze specjalnymi miastami co dają dodatkowe modyfikatory?
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/...17302D57F602E/
Interesowałyby mnie jeszcze uwagi odnośnie polityki wewnętrznej i wojny domowej. :)
Ktoś wspominał, że mają to wkrótce trochę zmienić, więc warto chwilę poczekać.
Od 15 patcha jest zmiana - na stronę buntowników przechodzi część naszych armii i flot. W przypadku wojny domowej nie ma już pojawiania się buntowniczych armii i flot z powietrza.Cytat:
W chwili wybuchu oderwana zostaje jedna nasza prowincja, a w niej pojawia się tyle armii i flot ile wynosi limit (jest to wartość zmienna w zależności od poziomu). Ilość oddziałów w armiach i flotach także jest różna i uzależniona od poziomów
Poprawione, dzięki.
Zrobiłem listę sławnych miast występujących w grze (o które pytałem):
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post280670
Przy okazji odkryłem, że Słupy Heraklesa są teraz nie tylko na Półwyspie Iberyjskim, ale także po drugiej strony cieśniny, w Afryce. :)
Bonus jest ten sam.
Dotyczy tylko nowej kampanii, Augusta. W starej (wielkiej) takim Rzymem legiony i wojska pomocnicze można werbować także w stolicach prowincji.Cytat:
Największą zmianą 15 patcha jest usunięcie budynków służących do rekrutacji wojska ze stolic prowincji. Więc takie Ateny (a także Icenowie, Swebowie, etc) bardzo szybko muszą zająć i utrzymać osadę by w ogóle móc rekrutować lepsze oddziały. W stolicach prowincji z militarnych pozostały tylko budynki ulepszające rekrutowane wojska i zwiększające szybkość powstawania armii (każdy rodzaj +1 do możliwej ilości powoływania pod broń oddziałów w przeciągu tury).