No mówię ESET jest dobry 31 dni pierwszych darmowy potem na rok trzeba wykupić ;)
Wersja do druku
No mówię ESET jest dobry 31 dni pierwszych darmowy potem na rok trzeba wykupić ;)
Jooo, niedlugo bede mial nowego kompa a do niego kupuje Windowsa 7 i tu moje pytanie.
Jak sie wydziela partycje na kompie? :P
Chcialbym stworzyc jedna partycje na system, z 50 GB, reszta na inna partycje, gdzie bedzie wszystko pozostale :P
To sie robi w BIOSie czy przy instalacji systemu :P
w trakcie instalacji systemu; masz pokazaną dostępną przestrzeń dyskową, zazwyczaj w jednej partycji. instrukcje są tak napisane, że nawet ślepy by ustawił dogodną ilość partycji z dowolną ilością miejsca.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
partycje nie-rozruchowe można śmiało dzielić z Panel Sterowania>Narzędzia Administracyjne>Zarządzanie Komputerem>Magazyn. najlepiej skorzystać wtedy z załączonego helpa, gdyż jest on wystarczający. opisywanie tutaj wszystkich możliwości wydaje mi się bezcelowe.
w ostateczności (bo np. Windows nie potrafi zmniejszyć/zwiększyć partycji rozruchowej) możemy użyć programu EASEUS Partition Master, które jest fenomenalnym urządzeniem, dość prostym w obsłudze, a jednak bardzo zaawansowanym. jednakże, w tym przypadku, zabawa z nim może skończyć się poważnymi konsekwencjami, włączając nieodwracalne uszkodzenie HDD. nie mniej jednak, program uratował mnie wielokrotnie.
Ja tam mam Avaista Profesional 4.8 i nie narzekam.
No cóż OskarX widać źle się zrozumieliśmy :P Mimo wszystko nie polecałbym Avastów :P Mi on przepuścił tyle wirusów, że masakra, a był zaktualizowany na max :lol:
Też tak mówiłem, dopóki się nie poznałem na tym gównie...Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
jakim cudem wy łapiecie tyle tego świństwa?Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Im bardziej się chroni, tym chyba łatwiej coś załapać. ;) Ja lecę na czyściochu i luzik.
No ja co ciekawe, miałem najwięcej zawirusowanych plików z gier :lol: Nie wiem jakim cudem, potem się rozprzestrzeniło i tyle tego wyszło ...
no nie powiesz mi, że ta gra była ze sklepu. bo jeżeli tak, to przestanę kupować oryginały.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
---------------------Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Miałem Kasperka jakiś czas temu i powiem/napiszę ci że:
1) owszem jest dość dokładny, nawet bardzo dokładny (chociaż nie porażająco - konkurencja nie śpi)
pod tym względem jest trochę lepszy od ESET'a / czyli Noda , zaś bardzo zbliżony do F-secure
ALE
2) Obciąża system duuuuużo bardziej niż ESET i bardziej niż F-secure
(Eset jest dla systemu naprawdę lekki do udźwignięcia - wiem bo też miałem)
((Ogólnie ESETowi stawiam dobry+, pozostałym wyżej wymienionym programom bardzo zbliżone oceny - różnice 1 - 2/10 punktu))
=========================
Zresztą
:idea: Skoro nie masz kasy to aż się prosi żebyś wypróbował po miesiącu kilka z polecanych programów. Pod względem oceny ogólnej są baaardzo zbliżone. Różnią je szczegóły ((ciut słabsze i ciut mocniejsze strony))
Sam się przekonasz która proporcja "dokładność - obciążenie" tobie odpowiada najbardziej.
:arrow: wiem że 100 PLN a tym bardziej 150 PLN pieszo nie chodzi
(ciężko w ogóle znaleźć pracę, potem trzeba się napracować na tę kwotę i/albo przekonywać domowe ministerstwo finansów)
Jednak jeszcze raz ZDECYDOWANIE POLECAM ZAKUP DOBREGO PŁATNEGO PAKIETU OCHRONY
Różnica skuteczności między najlepszymi płatnymi a średnimi płatnymi nie jest aż tak duża
ale między "zaledwie" dobrymi płatnymi a nawet najlepszym bezpłatnym jest naprawdę spora , wręcz ogromna.
W tej rywalizacji płatne zdecydowanie są dużo lepsze.
No powiem Ci, że gra była ze sklepu ;) Najwidoczniej ściągnąłem jakieś zawirusowany plik, który zawirusował pliki z gier :P Albo producenci gier chcą wyniszczyć nasze blaszaki :D
ehh tak zawsze jest. Kurde ja wczoraj siedzę przed kompemi nagle blue screen i restart...wkurzyłem się czy znowu wirus? Dzisiaj robię ostatni skan avastem i sciągam eseta
Gadanie. Za darmo można złożyć lepszy zestaw, niż sam Kasper czy Nod, którego masz tylko rok - i znowu bulimy.Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
150 to taki straszny wydatek? :) Jak zwykla graCytat:
Zamieszczone przez kizi
No właśnie, poza tym lepiej mieć zabezpieczony komputer :P A darmowe programy, często są słabsze od tych płatnych, choćby avast ...
Wracając do mojego problem u- zeskanowałem paroma antywirami miałem spokój ok. 2 tygodnie. Mozilla się nie wyłączała ani nie pojawiał się ten niebieski screen. Od wczoraj znów to wróciło - bluescreen 2 razy, 5 razy wyłączenie przeglądarki.... :/
W życiu tyle nie wydałem na grę i nie zamierzam. ;)Cytat:
Zamieszczone przez voitek
http://forum.idg.pl/bezpieczenstwo-komp ... b6a2492a07Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Napisz tutaj i zrob co ci kaza
Dzięki :)
Zaraz to zrobię.
witam. Otoz kupilem sobie nowego laptopa i gdy ustawie w napoleonie na full detale gra mi sie tnie to dlatego ze to jest laptop ??
procek i7 1.6GHZ "with turbo boost up to 2.80GHZ" cokolwiek to znaczy xF
grafika geforce GT 330m 1gb
ram 6 gb ddr3 sdram 1333
win 7 64bit
i kolejny problem sprawdzalem na stronce "http://www.systemrequirementslab.com" jak battlefield BC 2 mi pojdzie i wykazalo mi ze karta graficzna jest za slaba i zebym lepsza kupil :o
odpowiedziałeś na swoje pytanieCytat:
Zamieszczone przez MaciekSoad
W prockach i7 jest tryb Turbo, ktory znaczaca podnosi wydajnosc, ale wtedy bedzie bardziej sie grzal i ciagnal energii. Sprawdz w BIOSieCytat:
dzieki :P raczej tego nie bd potrzebowac ;)
LUDZIE
dlaczego sądzicie, że jak macie napisane na laptopie
to oznacza to to samo, co dla normalnego blaszaka? czas zakończyć ten błogi sen i pogodzić się z faktem, że laptopy do gier obracają się w cenach powyżej 3,500 zł!Cytat:
dla przykładu: karta graficzna, mimo ładnej nazwy, jest porównywalna z blaszakowymi odpowiednikami, ale sprzed kilku lat! oczywiście, technologia idzie znacząco do przodu, jednakże ograniczenia w zużyciu energii są tu swoistym Drakonem!
z tą temperaturą też masz rację: przy 2,8GHz procesor rozgrzeje się do 100*C
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43122
w jaki sposob mozna duzo bardziej powiekszyc zdjecie bez strat jakosci obrazu ?
Nie mozna
Jak można załączyć napisy do filmu? Nie chodzi mi o odtworzenie napisów przez plik tekstowy. Po prostu chciałbym żeby napisy były "wbudowane".
Wyszukać przez Napiprojekt? Samo się wklei
Wiem jak to działa, ale nie o to chodzi. Mam na myśli wbudowane napisy w filmie. Bez wczytywania napisów z pliku.Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Programem najlepiej hehe jak wejde na kompa to ci dam nazwę jakiego używam
a po co Ci to? większość programów multimedialnych (np. allplayer) pozwala to zrobić (to się nazywa chyba muxowanie, czy coś w ten deseń)Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Ktoś mnie poprosił o pomoc, a ja w sumie nigdy tym się nie zajmowałem, ale obiecałem pomóc ;]
Nie które DVD jak dasz napisy w pliku tekstowym to nie będzie widać, dlatego polecam program AVI ReComp mam 1.5.1 i go zawsze używam. Zaznaczasz film, napisy i się wgrywają.
Czy jak mam System XP to mogę grać w gry obsługujące DX 11 ? Bo sam już nie wiem. :roll: :roll:
Nie. Z tego co wiem to tylko Vista i 7.Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
A to nie zależy od tego, jaki rendering wybierzesz?
Zalezy od gry, niektore, jak np. Shattered Horizon albo Shadowrun nie pojda na XP bo nie wspieraja dx 9.
A ja mam pytanko: Xbox czy PS ?
Spojrzyj jakie exclusivy ma kazda z tych konsol i sam wybierz, ktore gry ci bardziej odpowiadaja.
Ponadto:
-xbx ma duzo bardziej rozwiniety tryb online
-ps ma darmowy online
-xbox ma wg wygodniejszy pad, ale to kwestia osobista bardziej
-ps ma blu-ray i mozna ogladac na nim filmy, ale jesli nie masz duzego tv to watpie, zeby sie przydalo