Myślę, że to kwestia czasu. Jeśli nie teraz to z czasem ktoś budynki także zmodyfikuje. W Roma Surrectum był świetny modder od budynków. Kto wie, czy nie zacznie tworzyć pod Attylę/R2. ;)
Wersja do druku
Myślę, że to kwestia czasu. Jeśli nie teraz to z czasem ktoś budynki także zmodyfikuje. W Roma Surrectum był świetny modder od budynków. Kto wie, czy nie zacznie tworzyć pod Attylę/R2. ;)
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Pierwsze efekty prac nad rosterem jednostek Sycylii.
Wideo-prezentacja wczesnych oddziałów Królestwa Sycylii w akcji.
@Polemajos czy oprócz zamieszczania screenów i filmików z nowymi jednostkami (za co z góry wielkie dzięki) możesz coś nam powiedzieć o zarysach kampanii jakie będą zamieszczone w tym modzie?Czy będą jakieś wspólne eventy dla frakcji chrześcijańskich i muzułmańskich?Czy będą uwzględnione jakieś wydarzenia historyczne (najazd Mongołów,wojna 100 letnia,walka cesarstwa z papiestwem,schizma zachodnia w kościele katolickim,etc.)?
Póki co mogę to spisać w swoim notatniku pytań, gdyż niestety nie wiem. Ogółem mało wiadomo teraz o kampanii (wiemy tylko, że pojawi się gdzieś pod koniec/ na przełomie tego roku) i jest to raczej działanie celowe. Twórcy nie chcą abyśmy się zbytnio napalali na coś, co jest jeszcze niedopracowane.
No cóż trzeba się będzie nieco uzbroić w cierpliwość a z drugiej strony powinni już wypuścić na SteamWorkshop obecną formę moda chociażby dla samej frajdy grania na multi.Natomiast nowe jednostki wrzucać co jakiś czas tak jak to ma miejsce z update pozostałych modów.
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoko że nawet się postarano ukazać różnice architektoniczne w budownictwie francuskim,angielskim i niemieckim.Mam tylko nadzieję że nieco ożywią tło mapy głównej kampanii gdyż ta oryginalna z TW Attila,przynajmniej w moim odczuciu,jest zdecydowanie za ciemna i bura.Pewnie dlatego zawsze mnie ciągnie na południe gdzie jest o wiele bardziej kolorowo :devil:.
Ciekawe, czy krzyżackie i polskie zamki, też będą miały własną architekturę :hmm:
Poza tym, wygląda to świetnie :)
Nie wiem czy jeszcze można kierować pytania do twórców, ale pozwolę sobie zadać jedno. Na screenach powyżej widać opracowania osobnego stylu architektonicznego dla poszczególnych kręgów kulturowych, a czy można liczyć na pojawienie się w niektórych miastach charakterystycznych budowli np. Wawelu w Krakowie. I nie chodzi mi o możliwość wybudowania takiego w trakcie rozwoju osady, bo chyba nie da się tak zrobić, ale raczej po prostu o umiejscowienie takowego przez twórców w "modelu" miasta. Fajnie by było toczyć np. bitwę w takim Krakowie i przemaszerować wojskiem obok Wawelu, albo w Londynie i ostrzelać Tower z trebuszy xD
Można :)
Przyznam że to dość ciekawy pomysł wart realizacji ale myślę że teraz twórcy bardziej się już skupiają na ukończeniu swoich prac ale w przyszłości pojawienie się takich charakterystycznych budowli może zostanie uwieńczone sukcesem.No bo tylko sami popatrzcie jak się pięknie prezentuje gród Kraka:
Wiadomo juz kiedy to wyjdzie i bedzie mozna zagrac jakas kampanie?
Ktoś wspominał o końcówce roku jako o dacie wyjścia pierwszej wersji MK z kampanią. Takie szemrane zapowiedzi nie są jednak wiążące, więc różnie z tym może być.
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Screeny zabudowy architektonicznej kolejnych miast.
Model 3D historycznej bombardy Mons Meg: https://sketchfab.com/models/18a7d0f...d498eed6c3a5a9
Nowa i jakże urokliwa mapa bitewna:
Herb Królestwa Kastylii oraz screeny wczesnego oddziału pieszych oraz konnych Caballeros z nadchodzącego rosteru tejże frakcji.
http://i.imgur.com/5Y8wq0n.png
Spoiler:
Piesi Caballeros
Spoiler:
Konni Caballeros
Nie mogę się już doczekać na moda i odpalenia Anglii i zatopienia europejskiego okrętu.
Przeróbka traileru Zakonu Krzyżackiego z M2 przy wykorzystaniu Medieval Kingdoms.
Pojechali po całości z Danią. Wikingowie sprzed wieków. Hełmy z epoki Vendel i trackie peleryny z Rome 2, używane p.n.e. :D
Najsłabszy preview do tej pory.
Znak Wielkiego Mistrza wciąż ukazany nieprawidłowo:
http://i65.tinypic.com/2d105eo.jpg
Polskie herby w litewskich oddziałach?No chyba że to są polscy ochotnicy licznie wspierający Litwinów tuż przed wybuchem Wielkiej Wojny:
http://i65.tinypic.com/dll1mt.jpg
Koloseum oraz akwedukt w Nowogrodzie Wielkim?
http://i66.tinypic.com/e5g3va.jpg
"Polskie herby w litewskich oddziałach?No chyba że to są polscy ochotnicy licznie wspierający Litwinów tuż przed wybuchem Wielkiej Wojny:" - to akurat Litwini atakowali na polskie oddziały\Krzyżackie tyle że wsparte Polakami
Ano masz rację.Obejrzałem drugi oraz trzeci raz i jest tak jak mówisz :ok:.
Spoiler:
Doża wenecki (pełny okres)
Spoiler:
Portugalscy poborowi włócznicy (wczesny okres)
Spoiler:
Król Portugalii (wczesny okres)
Przegląd wczesnych jednostek Królestwa Portugalii zostanie wrzucony na TWCenter za tydzień.
Fajnie wyszła im Portugalia i Wenecja. Widać kilka nowych modeli hełmów. Czapka doży weneckiego też spoko.
Tak, te modele hełmów to wymysł nowego moddera w zespole MK - hessama.
Mam nadzieję, że MTW3 (o ile wyjdzie) będzie trzymał poziom tego moda. :)
Lepiej, żeby nie wychodził, bo ten mod upadnie.
Biorąc pod uwagę zaangażowanie moderów i CA, to twór CA padnie pierwszy xD
Zanim by wyszedł miną co najmniej 2 lata, a może i 3. Zanim zapowiedzą, potem minie z rok do premiery, więc prędko to nie nastąpi. Twórcy mają dużo czasu.
Dzisiaj ma się pojawić listopadowa aktualizacja Medieval Kingdoms. Wprowadzi ona do bitew własnych dodatkowe jednostki Połowców oraz wczesne okręty i oddziały abordażowe Cesarstw Trapezuntu i Nicei, a także lądowe rostery pięciu nowych frakcji: Królestwa Czech, Królestwa Sycylii, Królestwa Norwegii, Hrabstwa Tuluzy i Republiki Wenecji.
Filmik promocyjny nowej wersji MK będący przeróbką trailera złotej edycji Medievala 2
Ale dlugo trwa robienie tego moda... Juz sie nie moge doczekac!!!!
Jak to szło... Aha, tak - robienie szybkich gier to domena CA.
Swoją drogą, na pierwszą wersję Medieval Kingdoms z kampanią poczekamy sobie przy złych wiatrach 3-4 miesiące, a na pierwszą bitewną wersję Rise of Mordor poczekamy sobie przy dobrych wiatrach miesiąc.
Stwierdzam, że szklanka jest do połowy pełna.
Czy stolice\najważniejsze miasta będą miały swój własny wygląd na mapie bitewnej?
Klops. Artstudio zrezygnował ze swojej twórczości na rzecz Medieval Kingdoms. Tak się dzieje jak wolontariuszom (którymi w tym przypadku są modderzy) coś wypadnie. W międzyczasie leniwce z CA zgarniają mamonę za swoje ambitne projekty...
Dobrą wiadomością jest to, że Królestwo Cypru doczeka się reskinu swoich jednostek, a obecnie trwają prace nad rosterem Księstwa Antiochii.
Dobra wieść: Sir_Pee_Alot podjął się kontynuacji tego co rozpoczął Artstudio.