-
Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Witam. Szukam moda z dużą mapą i wieloma miastami. Nie cierpię sytuacji (np. Egipt, Ruscy) gdy moje miasta dzieli odległość 2-3 tur. Do tego jakieś porządne i agresywne AI i będę wniebowzięty;]. Nie potrzebuję nowych jednostek czy nawet mapy innej niż podstawka. Lecz jeśli miał by to być mod z nowymi realiami to prosił bym raczej o lata podobne do tych z Medieval2 lub wcześniejsze. Takie np. czasy Napoleońskie z prochem i fikuśnymi ciuszkami jakoś ni w cholerę nie pasują mi do Medka ;d.
-
Chyba każdy porządny mod w 100% wykorzystuje maksymalną liczbę prowincji, więc na żadnym pod tym względem nie powinieneś ucierpieć. Bellum Crucis oraz Stainless Steel są modami które ja Ci mogę polecić, bo w nie póki co grałem i chyba nie bez powodu biją rekordy popularności. W tym pierwszym powstał Megasubmod, polska submodyfikacja która na prawdę wyciąga 200% z tego co mógł wyciągnąć czysty mod. Zastosowano w nim AI Pitera, jednego z naszych forumowiczów, przez wielu uważane za najlepsze w życiu ale nie jest ono typowo agresywne. Ulepsza ono bardziej wykorzystywanie strategii oraz agentów przez frakcje sterowane AI. Chyba 99% naszych forumowiczów grających w BC gra na Megasubmodzie. W SS natomiast jeśli mnie pamięć nie myli jest opcja wyboru między 3 rodzajami AI - Pokojowym, Zrównoważonym i Agresywnym. Niestety nie miałem jeszcze czasu, żeby przetestować dokładnie wszystkie 3 z nich. Ale AI Pitera jest chyba możliwe do wgrania nawet na SS, tylko musisz z Piterem porozmawiać.
-
Zobacz mapy ze wszystkich kampanii Eras Total Conquest. Kilka różnych map jest.
-
Mizutsu, skąd te rewelacje? :mrgreen:
-
Jak to skąd, ile razy czytam opinii ludzi na temat Twojego AI tyle razy dowiaduje się, że to najlepsze AI na świecie ^^
Natomiast z autopsji wiem, że dla mnie stanowiło duże wyzwanie i postawiło poprzeczkę w tej grze.
-
Znacie mody z wczesnego średniowiecza albo tak z 8-13 wiek?
-
Cytat:
Zamieszczone przez natec7
Znacie mody z wczesnego średniowiecza albo tak z 8-13 wiek?
Brytania: 865-1066 viewtopic.php?f=372&t=6714
Skandynawia i Bałtyk 785-1050: viewtopic.php?f=372&t=543
W produkcji, bliski wschód 519-700: viewtopic.php?f=31&t=13181
-
-
Eras Total Conquest - różne lata startowe, w tym te interesujące Ciebie.
-
A może znacie mody coś jak
WWmwE 1 tylko żeby mapa była większa?
-
Znacie może jakieś ciekawe mody do Medieval 2 z dodatkiem Kingdoms przenoszący do czasu Rzymu (starożytność, nie ten za czasów Borgiów)?
Ja znam tylko Paeninsula Italica.
-
Czy znacie jakiś mod przenoszący nas do czasów powstawania państwa Polskiego lub czas rządów Popiela albo w ogóle "cuś" o Słowianach?
-
We "Wrath of the Norsemen" masz słowiańskie plemiona Obodrytów, a innych modów o tym to chyba nie ma...
-
Zna ktoś może moda który by skupiał się na wojach husyckich?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez DMageA
Znacie może jakieś ciekawe mody do Medieval 2 z dodatkiem Kingdoms przenoszący do czasu Rzymu (starożytność, nie ten za czasów Borgiów)?
Ja znam tylko Paeninsula Italica.
De Bello Mundi właśnie wyszedł:
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... ello-mundi
-
Czy jest jakiś mod o średniowieczu oprócz Bellum Crucis który polecicie z nowymi jednostkami?
-
Próbowałeś może Broken Rescent? Taki mod o Ziemi Świętej.
-
Bawiłem się z modami, patchami do nich i sam nie wiem czy normalne jest np. w SS, że rekrutuje się następny oddział tego samego typu ( elitarny ) po nawet 8 czy więcej turach?. Zainstalowałem SS od nowa dalej to samo, czy uszkodziłem grę, czy tak niestety jest? Dawno nie grałem w SS i w dodatku tylko trochę i nie jestem pewien. W BC 6 to samo.
-
To normalne, są mody gdzie trzeba czekać i więcej ;) Dzięki temu nie ma spamu i na elitę trzeba czekać i uważnie dysponować każdym oddziałem.
-
Szukam moda który nie wymaga dodatku, ale zawierałby dużą mapę wraz z prowincjami, trochę nowych jednostek, i w miarę logiczną "ekonomikę" . Przedział historyczny taki sam jak w podstawce a teren Europa. Zaznaczam, że z niektórymi z biblioteki już się zaznajomiłem.
-
Jezeli napisalem w zlym miejscu te info automatycznie z gory sorry ale mod wyglada na diabelnie apetyczny :twisted: ;)
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ello-Mundi
[youtube:imyabf4n]http://www.youtube.com/watch?v=o9UbtLpyd-g[/youtube:imyabf4n]
[youtube:imyabf4n]http://www.youtube.com/watch?v=byLJLvbA0x8[/youtube:imyabf4n]
-
Tak, zły dział, mod wyszedł niedawno i ma swój temat ;D
viewtopic.php?f=372&t=10976
-
Jest jakiś mod w którym można zacząć grę około 1500 roku ? Chodzi mi o podstawkę, zmiany jednostek nie potrzebuję i mod pod kingdoms też może być. Widziałem Eras ale przeraża mnie tam wielkość mapy (cały świat).
-
W Eras masz odnośnie XVI wieku dwie kampanie:
1500 - jak dobrze pamiętam Europa, Afryka i Bliski Wschód.
1547 - cały świat - przeraża wielkość jak gracza 30kyu goban 19x19. I tak samo jak w baduka, zagrasz parę razy tą czy inną nacją, a mapa staje się normalna. :)
Jest jeszcze Renaissance Total War (nie, nie ten mod robiony przez Moskali o XVII wieku), pod czystą podstawkę. Grałem w niego nim nie zaopatrzyłem się w Kingdomsy i miło wspominam tamte podboje.
-
Bardziej mi chodziło o moda w którym można by zacząć kampanię w normalnego medka ale ten późny okres z tymi samymi jednostkami itd.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Jeremi Wiśniowiecki
Bardziej mi chodziło o moda w którym można by zacząć kampanię w normalnego medka ale ten późny okres z tymi samymi jednostkami itd.
To nie rozumiem co Ty chcesz, ale to wynika z tego, że nie umiem pouzupełniać Twojego skrótu myślowego powyżej.
-
Chodzi mu o to (chyba) żeby gra rozpoczynała się od roku 1500 jak pisał.
-
Dokładnie. Nie wiem co trudnego napisałem ;) chciałbym by podstawka bez żadnych innych zmian zaczynała się około 1500 roku. Czyli w okresie "późnym".
-
Tak jak w medku I :) Chyba nie ma czegoś takiego
-
Najprawdopodobniej wystarczy po prostu w Desr Strat zmienić datę rozpoczęcia z 1080 na 1500 i datę zakończenia na np:2013 :)
-
Owszem, wystarczy zmienić datę. Nie wiem tylko, czemu miałoby to służyć? W podstawce nie ma aż tylu jednostek pasujących do tych czasów.
-
Jak miło odkryć, że nie tylko mojemu rozumowi się to wymyka. :)
-
Nie wystarczy zmienić daty, bo pewnie chodzi o to, żeby były od razu dostępne jednostki z tego czasu, czyli odpowiednio rozbudowane miasta i granice z tych czasów na tej samej mapce, nie ma ich wiele ale są. To może być fajne z tego względu, że niektórzy zdobywają pół europy i nie chce im się grać tak wielkim państwem zanim dojdą do możliwości gry tymi jednostkami :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Szukam moda który nie wymaga dodatku, ale zawierałby dużą mapę wraz z prowincjami, trochę nowych jednostek, i w miarę logiczną "ekonomikę" . Przedział historyczny taki sam jak w podstawce a teren Europa. Zaznaczam, że z niektórymi z biblioteki już się zaznajomiłem.
viewforum.php?f=33
-
Poszukuję moda, z grywalną kampanią traktującego o epoce napoleońskiej oraz modu który działby się w podobnych czasach co Empire Total War, ewentualnie jakieś mody skupiające się na jednym regionie, jak wojna północna czy walki w ameryce.
Interesują mnie także każde mody w których występuje broń palna, OiM2, 1648 i mod o Angielskiej wojnie domowej znam, słyszałem też o American Cyvil War, tylko nie wiem czy jest tam kampania.
-
Eras Total Conquest - kampania 1547.
Age of Discovery?
Secession Civil War?
-
Hej znacie jakiś mod gdzie jest bardzo dużo rebeliantów . Chodziło by mi o wielką mapę długa rozgrywkę a kraje by zaczęły z jak najmniejsza ilością miast a w okół nich rebelianci
-
Szukam moda poprawiającego AI w kampanii Królestw np. w Teutonic czy Crusades.
-
Jaki polecilibyście mod w którym tury szybko idą a nie tak jak np. Bellum Crucis gdzie się czeka i czeka?