Dobra, to zapoznajcie mnie ze stronką, chętnie się przyłączę na jakiś meczyk 2on2, również 1on1. ;) Link i co i jak tam można robić? :P
Wersja do druku
Dobra, to zapoznajcie mnie ze stronką, chętnie się przyłączę na jakiś meczyk 2on2, również 1on1. ;) Link i co i jak tam można robić? :P
http://www.ea.com/uk/football/
tam masz na górze sign-in wklepujesz to co masz na starcie fify i jazda xD -> check my profile -> pooglądasz to sam zaczaisz i zrób sobie zakładkę ze swego profilu ;)
Troche nieprofesjonalnie to wszystko wygląda. W ogóle mało jest opcji, daję edit profile i nic się nie dzieje, wraca do tej samej strony. Internet Explorer uniemożliwia poruszanie się tam. Muszę zmienic przeglądarkę. Na Chromie wszystko śmiga.
No widzę już jak to działa. Teraz pytanie jak tu się dogadać, żeby zagrać?
I co miałeś na myśli przez "zrób zakładkę ze swojego profilu"?
Hetman mam cie w znajomych na stronie EA ale w Centrum Gracza z poziomu gry nie mogę ciebie zaprosić do gry bo Cie po prostu tam nie ma. Sam nie wiem o co tu chodzi normalnie?
Volfgan masz już profil na EA Sports jak tak to podaj linka to cię dodam do znajomych na Stronie. Mam Voitka Hetmana z tobą to będzie Komplet. Pozdro :D
A ja mam pytanie z innej beczki - warto jeszcze kupować jedenastkę, czy lepiej poczekać za dwunastką, bo komputer który mi tą fife uciągnie ( przez 3 lata gram już w 08, bo moj blaszak z nowszymi sobie nie radzi) będę miał dopiero za jakiś miesiąc, moze 5 tygodni. Jak wyglada sprawa mp? Dużo ludzi gra? I jak się ma obeecna liczba graczy do tej zaraz po premierze?
i na koniec - gdzie najtaniej kupić wersje pudełkowa?
Nie ma co czekać, jedenastka jest przełomowa, wprowadzono silnik next-gen, aż chce się grać. Mnóstwo ludzi gra, wielu przerzuciło się z pesa. A co do ceny to nie wiem.
Ostatnio ostro wziąłem się za grę Brazylią. Większość składu posiada 5 poziom umiejętności dryblingu i właśnie tego potrzebuję. Mówię tu o Pato, Robinho, Michael Bastos, Ronaldinho, Neymar, Carlos Eduardo. Na ławce również Ganso. Dziw mnie bierze, że Kaka nie dostał 5 gwiazdek. Tak czy siak, gra się nimi świetnie, osiągam dobre wyniki. ;)
możecie mi powiedzieć jak się zastawia w fifie 11 ? Wystarczy że komputer mnie dotknie i już przejmuje piłkę, a jak ja chce mu odebrać futbolówkę to radzi sobie z połową mojej drużyny która na niego leci , wkurzające ;[
Recepta jest prosta: KOSĘ MU :twisted: !Cytat:
Zamieszczone przez chudolf
wiem, że jak trzymasz przycisk do robienia tricków, gdy nie masz piłki, to obrońca jest wtedy zwrócony w kierunku piłki i ciężko go przejść. A co do zastawiania, to chyba stojąc w miejscu kilknij jednorazowo sprint. Tak mi się zdaje.
Czik, zagramy w końcu? :P
Nareszcie udało mi się opanować frapsa i teraz, wspólnie z kolegą nagrywamy nasze najlepsze akcje. W przeciągu dwóch tygodni powinien złożyć to w kompilację. :D
GameCam > Fraps. Pliki nagrane Frapsem zajmują mnóóóóśtwo miejsca.
Spróbuję.. Jednak wielkości plików frapsa nie przeszkadzają mi, podoba mi się, że gra się nie tnie przy nagrywaniu.
Jak strzelać z główki. Coś tam ustrzeliłem ale generalnie; nawet jak ładnie wrzucę, pozostaje tylko dostawić bańkę to nie trafia, tylko przestrzela nad bramką. Akurat ten element miałem nieźle opanowany w pesie a tutaj dupa. No i najważniejsze: praktycznie moi nie są w stanie dojść do piłki, komp wszystko wybija. Chodzi o jakiś time'ing w wyskoku, rozepchanie się. Gram na klawie.
A wolne jak strzelacie? Z lobem i po ziemi - pod murem?
Przerzuć się na pada, koniecznie! Co do główek, niestety jest z nimi problem, często nawet po ładnej wrzutce zawodnicy przestrzelają.Cytat:
Gram na klawie.
Strzelając padem trzymam lewego analoga w lewy-górny róg i przyciskam zwykły strzał, wtedy ładny rogal nad murem wchodzi. Co do tych po ziemi to rzadko, aczkolwiek używam ich do strzałów z daleka, ale takie uderzenie bardzo rzadko wchodzi...Cytat:
A wolne jak strzelacie? Z lobem i po ziemi - pod murem?
A czy da sie podkrecac pilke przy pomocy tych strzalek a nie analoga? Bo mi oczywiscie kamera lata jak pijana i nie moge wcelowac w bramke w ogole :/Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Najpierw klikasz strzał, a zaraz po szybko kierunek. Wtedy kamera nie będzie ci latać. Taka mała uwaga:
Jak dasz analogiem w górę to piłka bardziej stara się trzymać ziemie, dasz analoga w dól to nawet przy lżejszym strzale leci w górę.
Szybko, kto chce zagrać, to piszcie tutaj. Można wtedy szybko wbić do pokoju. ;)
A ja teraz pykam trochę w pesa 11. Fajny tylko mocno niedopracowany; standard - ligi, loga itd. Wychodzenie na pozycje skopane, spalone to samo, przechwyty i zmiana zawodnika też lipa. Ale, jak w każdego pesa, gra się przyjemnie. Jednak w tym roku to faktycznie fifa wypada lepiej.
Im dluzej gram, tym bardziej FIFA staje sie wku*wiajaca :x Kopniecia w kostke nie sa liczone jako faul, przy przelaczaniu zawodnika obrona zatrzymuje sie a przeciwnik swobodnie leci na bramke, moj zawodnik nie dobiegnie do pilki przed przeciwnikiem chociaz ma ja pod nosem, bedzie sie za to patrzyl z rozdziawionym ryjem
voitek, niekoniecznie, ja gram i ostatnio prawie w ogóle nie tracę bramek. Biorę Brazylię, gdzie Thiago Silva i Lucio nie biegają zbyt szybko, a Ronaldo zatrzymać potrafią. Trzeba się mądrze ustawiać. ;)
Jeśli chodzi fifę to zepsuli tam trochę pressing. Najbardziej odczułem w meczu z Evertonem w trybie Be-a-Pro w FIFA10. Po prostu zaczynają się pchać i faulować (bez konsekwencji oczywiście) tak niemiłosiernie, że nie można się przebić przez obronę bez tysiąca podań górą.
Pressing czy też Podwojenie bo do tego sprowadza się ta akcja w Fifa11 też nie jest najlepiej dopracowana. Dzieje się tak gdyż często wcale nie pomaga nam zawodnik który jest najbliżej przeciwnika z piłką a ten którego w dziwny sposób wyznacza do tego CPU, przez co mamy kuriozalną sytuację w której gdy walczymy o piłkę bark w bark i wzywamy na pomoc kolegę z drużyny to często tej pomocy nie doczekamy z prostego powodu mianowicie nie zdąży dobiec do przeciwnika bo biegnie do niego często koleś który ma do przebycia połowę boiska a nie ten który jest najbliżej. To jest po dłuższej grze irytujące.Cytat:
Zamieszczone przez Marc d'Angers
Bo powinno być odwrotnie - robisz 'pressing' zawodnikiem biegnącym bark w bark, a tym drugim sterujesz samemu.
A jaka jest różnica kiedy gramy sobie przez neta czy gramy mecz rankingowy w ramach gry w jakimś salonie a poza nim? Bo widzę że jest to oddzielnie potraktowane.
Raczej niczym, natomiast jak dasz szybki mecz twarzą w twarz to nie masz pewności na kogo trafisz, w salonie widzisz wszystkie statystyki przeciwnika, liczba nieukonczonych spotkań, poziom etc. ;)
Dzięki za Info. ;)
PS. Czy wy też macie takie coś że jak gracie przez neta to czasami się gra zawiesza że nie idzie nic zrobić bo u mnie coś się takiego właśnie zrobiło i to akurat wtedy jak ogrywałem jakiegoś leszcza i najlepsze jest to że przyszedł komunikat że połączenie zostało zerwane a w statystykach policzono mi że to ja przegrałem :x Normalnie Chamstwo.
Jakby ktoś chciał zagrać to pisać na gadu 8058947 :P Lub na PW :mrgreen:
Krzyżak jak masz konto na EA to zapodaj nicka zaproszę cie do przyjaciół. :) Pozdro.
Na EA nic nie robiłem. Zarejestrowałem się tylko w grze. nick : krzyzak14
przerzucilem sie na pada od X360, miodzio :mrgreen: tylko troszke dziko ogarnac tricki w czasie meczu, i z wolnych z ktorych trafiałem w pesach dosc czesto, a we fifie nie umiem
A tak wogóle to który z poziomów trudnośći wydaję się wam być najbardziej realistyczny?
Poziomów trudności masz wiele. Bo zauważ ze oprócz Amatora Zawodowca Word Class i Legendy są jeszcze dodatkowe opcje które możesz ustawić. Tzn realistyczne podania dośrodkowania strzały. I jeżeli poustawiasz sobie wszystko na poziomie symulacji czyli wyłączysz Asysty to nawet na Zawodowcu nie jest łatwo. Ja gram teraz na World Class i dla mnie to poziom idealny Zawodowiec był za słaby a Legenda za mocny. Ale najlepiej zrobisz jak sobie weźmiesz szybki mecz towarzyski z CPU i ustawisz sobie poziom trudności od najmniejszego do największego. I przetestujesz który jest dla ciebie idealnyCytat:
A tak wogóle to który z poziomów trudnośći wydaję się wam być najbardziej realistyczny?
Mnie czasami wychodzą wolne robię tak. Przede Wszystkim zawodnik musi mieć wysoki wskaźnik rzutów wolnych minimum 80 Później robię tak że celuję lewym analogiem tak aby ustawić piłkę odpowiednio do tego żeby strzelić gola róg lewy lub prawy. Potem trzymając lewy analog gałką do góry wduszam strzał i trzymam tak długo aż pasek strzału osiągnie 2 podziałkę. Jeżeli wycelujemy dobrze i nasz zawodnik przymierzy się do strzału (Co nie zawsze mu wychodzi) to mamy bramę. Mam nadzieję że pomogłem.Cytat:
przerzucilem sie na pada od X360, miodzio :mrgreen: tylko troszke dziko ogarnac tricki w czasie meczu, i z wolnych z ktorych trafiałem w pesach dosc czesto, a we fifie nie umiem
PS. Też mam Pada od Windows Xbox 360 i różnica jest na korzyść. Chociaż mi już lewy analog kierunkowy się trochę wyrobił bo walka w Fifa 11 jest ciężka :)
Odświeżam temat. Grał ktoś z was Hiszpanią? Ja zauważyłem że niby mają najlepszy skład ale mimo to ich zawodnicy nie potrafią wychodzić na pozycję. Normalnie jest tak że duszę LB przed podaniem prostopadłym i zawodnik zawsze do tej pory szedł w ciemno tzn. zaczynał biec czekając na piłkę. A u Hiszpanów jest tak że ani Villa ani Torres nie wybiegają na pozycję tylko pokazują ręką żeby im zagrać. Dziwna sprawa bo przez to strzelenie gola Hiszpanią z gry jest chyba trudniejsze od strzelenia gola z rzutu wolnego co uważam za paradoks.
ja wolę FIFĘ - z przyzwyczajenia
A u mnie wczoraj wyskoczył błąd z aplikacją FIFA.exe i została ona zamknięta. Przeszukałem forum fify i jest tam napisane że EA nie wydała nic co naprawiłoby ten problem i jedyną opcją jest wyrzucenie gry do kosza, ale nie chce mi się wierzyć. Otóż problem wygląda tak: po wygraniu meczu w trybie Zostań Gwiazdą, po powtórkach, w miejscu gdzie są statystyki meczowe wywala grę na pulpit i pojawia się błąd aplikacji FIFA10.exe. Może wy wiecie jak to rozwiązać?
Po wyprobowaniu kilku druzyn, doszedlem do wniosku, ze najlepiej gra mi sie Brazylia :d Najlepiej wystawiaja sie na pozycje i kontroluja pilke.
Hej! Brazylia jest moja! Bawiłem się prawie godzinkę nad specjalną taktyką i teraz cudnie mi się nimi gra, wystawiają się prawie zawsze jak chcę. A na skrzydłach dwóch zawodników z pięcioma gwiazdkami do dryblingu, więc tam mieszam aż miło. :)
Bezsensem jest dla mnie, ze w multi nie ma dostepu do modyfikowania taktyki zespolu tak jak w singlu