poszedl path - niby ok, ekran powitalny jak w ETW a potem ... bląd i doopka
Wersja do druku
poszedl path - niby ok, ekran powitalny jak w ETW a potem ... bląd i doopka
Też mam ekran powitalny i dup , CTD. Spróbuje zainstalować ponownie ... .
Komuś w drugim temacie ponoć działa...
ja sprawdzam cache, cos tam mietoli, mialem tak z GTA4 i po sprawdzeniu cos dociagnelo i poszlo spoko, a tak wykrzaczalo co chwila, zobaczymy
P nic to nie dalo
U mnie problem z napoleon.exe. Znów beta ??
Ładuje ekran tytułowy i... wywala do windy. Co za szajs...
nie dziala i tyle... znowu to samo P
POlska wersja mi nie działa. Angielska śmiga aż miło.
zmieniłem język na angielski i mi ruszyła instalacja z płytki.
W sumie to nawet lepiej :-)
Na razie zmuszony byłem grać po angielsku.
Stoczyłem jedną bitwę. Dlatego wysnuje tylko dwa wnioski.
1. Kawaleria jest zbyt potężna , po prostu masakruje wszystko co się rusza.
2. Grafika , na full detalach to wygląda tak : :shock: :o :shock: :o , po prostu jest przepiękna , cud miód i orzeszki. Te wystrzały , ten dym ( !! ) , tekstury , coś pięknego.
to lece przed praca jeszcze kupic nowa karte, coz kasy wystarczy tylko na 250 gts za 450 zl, ale mysle ze wystarczy. Teraz mam 8600 i gra wyglada fatalnie, znaczni egorzej niz Rome.
Piechota strzela tylko pierwszą linią, a reszt przygląda się i dłubie w nosie - może ktoś wie co jest grane?
Fajnie się czyta ten serial sensacyjno-horrorystyczno-obyczajowy pt. "Instalacja Napoleona". Brawa też dla autorów, którzy z taką pasją przez całą noc tworzyli scenariusz. No i dla CA i Steama za udostępnienie wątków fabularnych w postaci "nie działa", "serwer zajęty" itp. ;)
Strasznie niecierpliwi jesteście, naprawdę nie wiem po co się tak śpieszycie, dzisiaj i jutro też będzie dzień.
A teraz lecę się zwolnić wcześniej (6 godzin) z pracy i instalować NTW :lol:
W bitwie u mnie to samo. Może jest tak samo jak w empire w jest w kampanii jakaś technologia która umożliwia ostrzał szeregami. Ale idiotyzm.Cytat:
Zamieszczone przez jomini2
No tak sobie wymyślili dlatego rozciągam oddział maksymalnie - ale jak chce żeby strzelali liniami to jest opcja szturmu z ostrzałem. Z reszta jak może zauważyłeś strzelają dużo szybciej niż w ETW. Mi jakoś to niespecjalnie przeszkadza :) W ETW niektóre oddziały tak strzelały i było dobrze :)Cytat:
Zamieszczone przez jomini2
Strzelają szybko, rozumiem, że po pierwszej salwie trzech szeregów ogień stawał się bardziej luźny i w ferworze walki nie strzelano salwami, ale drugi i trzeci szereg strzelał - może wolniej niż pierwszy, ale strzelał. Chodzi o zachowanie realiów epoki tego okresu i dla mnie pod tym względem jest to duży błąd, spróbuje jeszcze tego szturmu z ostrzałem ;).
zadzwonilem do CDP w sprawie niemozliwosci instalacji polskiej wersji i uslyszalem odpowiedz ze wszystko jest ok. i u nich dziala wiec to tylko moj problem. Czy to oznacza ze juz mozna instalowac polska wersje czy tylko tna w ch.... Szkoda mi wywalac wersje juz zainstalowana angielska. Slysalem o problemach po zmianie jezyka w srimie
Ja już napisałem o tym na głównym forum CA...
oczywiscie klamali !
jesli to faktycznie nie tylko moj problem to proponuje cos sprobowac zrobic, bo klamliwa odpowiedz z CDP to zwykle oszustwo. Rozumiem ze mog amiec problemy polska wersja gry ale jesli ktos klamie i twierdzi ze to tylko problem pojedynczej osoby i ze polska wersja dziala a tak nie jest to jest to chyba przestepstwo. Jest tu jakis prawnik na forum?
Czyli to nie problem z moim kompem hehe...
Może jakbyśmy wszyscy zadzwonili do nich to się zainteresują... :)
Jeżeli tak Ci odpowiedzieli to gratulacje dla panów z cd projekt. Profesjonalizm pełną gębą. To już Piłat miał więcej honoru. Umywają ręce i zgrywają że nic się nie stało. Mogli by powiedzieć wprost ,tak jest problem , producent stara się by go jak najszybciej naprawić, ze swojej strony niewiele możemy zrobić itp... .
facet powiedzial ze to ciekawe bo u nich sie normalni einstaluje polska wersja. A jesli mam juz wgrana angielska to mam zmienic w steamie. Zmienilem i oczuwiscie blad.
U mnie polska wersja też nie działa. Na razie jadę na angielskiej i nie zamierzam zmieniać. Bo oczywiście każda zmiana wiąże się ze ściąganiem jakiś plików co u mnie trwa trochę czasu.
Zadzwoniłem do nich, jak planowałem już dawno. To samo mi powiedzieli - gra była testowana i wszystko działa, a ja żebym sobie sprawdził w instrukcji, czy dobrze instaluję... :shock: :shock: :shock:
No to zapytajmy:
Czy ktoś poza CD- Projekt gra w wersję polską NTW? :twisted:
Chyba nie znajdzie się taka osoba. Brak słów dla cd projekt za te ściemę ;/.
pewnie polska wersja nie została ukończona 8-)
Zwykli śmiertelnicy dostali wersję beta a cd-projekt może ma pełną??
Zamówiłem na gram.pl, za tą edycję za 80 zł jakie jednostki dostane? Bo na gram nie ma.
ahaha, jednostkowy problem http://www.cdprojekt.pl/news/5289/Probl ... Total_War_ w zywe oczka kamać potrafia normalnie
jakto jednostkowy problem?Cytat:
Zamieszczone przez tomii7
Przesledz troche wyzej dyskusje, tam ktos zadzwonil do CDP, i mu wlasnie tak odpowiedzieli
Nie mam NTW, ale na ETW też tak miałem jak pierwszy raz zainstalowałem, że była ang wersja tylko. Może spróbujcie jeszcze raz zainstalować. Mi wtedy pomogło. Może i tu pomoże.
Gra już się instaluje z płyty przy wybraniu języka polskiego :) Mnie po kilkunastu próbach i telefonie do CDP udało się o 16.35 :shock: ... dobra, to zoabczymy jakie kwiatki będą dalej...
Co ci się udało? Uruchomić instalację? Uda ci się, jak uruchomisz grę.Cytat:
Zamieszczone przez Perkoz
idzie..........właśnie instaluję polską wersje :D
nie no , postęp jest, nie przerywa instalacji na poczatku (polskiej wersji), instaluje dalej, wiec jest nadzieja ze ruszy
Dziala Panowie wlaśnie mi ściągnęło polskiego paka prawie 500 mb
Polska wersja działa :D :D :D :D :D