W wko31 Bułgarzy z tego co wiem. Wojna z Kijowem, aktualnie państwa mają dość podobną siłę, ale to właśnie Chanat jest w inicjatywie i zdecydowanie zwycięża. Więcej informacji i hasło u Mnila.
Wersja do druku
W wko31 Bułgarzy z tego co wiem. Wojna z Kijowem, aktualnie państwa mają dość podobną siłę, ale to właśnie Chanat jest w inicjatywie i zdecydowanie zwycięża. Więcej informacji i hasło u Mnila.
Dajmy już Bułgarami prowadzić do końca Mnilowi - co? Panie Wenecyk... ;)
Niesamowicie przepraszam wszystkich za zniknięcie na cholernie długi czas. Sprawy rodzinne, wyjazd za granicę. Na prawdę nie miałem czasu i możliwości żeby poinformować, a przede wszystkim zepchnąłem to na dalszy plan i nie pamiętałem. Przepraszam pokornie. Możecie chłostać i wpisywać na czarną listę, zrozumiem. Dzisiaj ogarnę się z turami. Przynajmniej z częścią, bo zapewne dużo tego.
Jeszcze raz przepraszam.
Wyjechałem do Madrytu na kilka dni, wiem że do mnie dojdą pewnie ze dwie tury(i teraz mam jedną), mam dostęp do internetu, ale prawdopodobnie nie będę w stanie uniknąć drobnych opóźnień, z góry dziękuję za wyrozumiałość ;p
Jestem chętny do przejęcia panstwa ;)
Jakby ktoś mial do oddania lub na zastępstwo jakas frakcje pisac pw forum lub gg 39926317
nie będzie mnie do wtorku ale proszę o poczekanie na ewentualne tury jbc no chyba że będzie się palić to wtedy niech zrobi jakiś sojusnzik ew. mg
Bardzo pilnie poszukiwany gracz na Polskę do wko31.
A jaka jest sytuacja Polski w wko31?
Nie łatwa,dosyć podłużny kraj otoczony przez silnych sąsiadów :D
Ale bierz, bierz. Trudne początki lepiej wpływają na karierę. :D
Nawet Ci dorzucimy bonus: wykonanie tury od zaraz.
Hasełło u Marata.
wolni mongolowie na modzie krzyzakow z norwegia w "Krzyżaki XLIII"
sojusz z litwa 1-sza tura, spowodowane problemem z tym dodatkiem do krzyzakow:<
Wyjeżdżam 29.04 do 3.05 i nie będę wstanie robić tur jak by coś doszło do mnie w tym czasie to proszę o wyrozumiałość i cierpliwie poczekać
Nie będzie mnie w domu 29.04 - 03.05. Jakby doszła do mnie jakaś KO to proszę poczekać na powrót. W czwartek ( 03.05) wieczorem będę wszystko nadrabiał. Dzięki za wyrozumiałość.
ja z kolei wracam we wtorek bądź środę
nie bedzie mnie do poniedziałku proszę o wyrozumiałość w turach
ostatnio zmienił się trochę mój tryb życia i nie jestem w stanie wyrabiać się z turkami a kiedy mam czas nie mam chęci ich robić dlatego oddaje wszystkie moje kingdomsy
Brytania32-Anglia sytuacja nie najlepsza a kampania już przegrana,państwo ma 7 prowincji i kwestią czasu jest porażka
Brytania36-Norwegia Państwo w dobrym stanie wojna z irlandią i Szkocją nie mniej w ciągłej ofensywie i z dużymi szansami na zwycięstwo w obu frontach
Krucjata9-Bizancjum Państwo jest w dość dobrym stanie(właściwie cała azja mniejsza w posiadaniu) nie mniej kampania przegrana gdyż egipt i turcja niedługo rozpoczną marsz na konstantynopol ale można trochę powalczyć
Krzyżacy41-Mongolia trochę rozwinięte ziemie, zero wrogów i państwo gotowe do ich narobienia można sobie pograć
krzyżacy42-podobnie jak w b32 niedużo życia pozostało
edit:k41,k42 i b36 już wzięte
Ale masz silnego sojusznika (mnie) i jeśli państwo przetrwa kilka najbliższych kryzysowych tur to więcej życia pozostało.Cytat:
krzyżacy42-podobnie jak w b32 niedużo życia pozostało
Co prawda proponowano mi zerwanie sojuszu i wspólny rozbiór tego co zostało z twojego HRE, no ale nie zgodziłem się. :P
Tak więc HRE może liczyć na pomoc Polski. Tylko trzeba przetrwać parę tur aż nadciągnie odsiecz.
Przez 2 tygodnie nie będę mógł wykonywać tur,w większości KO tury mogą zrobić sojusznicy,w pozostałych proszę o wyrozumiałość. :oops:
No to jak ACN nie ma to na te 2 tygodnie szukamy osoby aby zagrała za niego mongołami tutaj(gra nie zaczęta):
viewforum.php?f=446
To tak samo w takim razie szukamy osoby do zastąpienia ACN w grze Norwegią w Krzyżakach 42:
viewtopic.php?f=414&t=9962
Póki co tury za Norwegię może robić Matisek, ale wolałbym żeby nie grał dwoma frakcjami zbyt długo.
Więc jak ktoś jest chętny to pisać.
Nie będzie mnie od 12.05.12 do 14.05.12 .
Wylatuje jutro do Bukaresztu. Wracam w poniedziałek wieczorem.Jakby doszła do mnie jakaś tura ( w co szczerze wątpię) to proszę o cierpliwość :)
Już wróciłem,postaram się nadrobić zaległości,dziękuje za wszystkim którzy mnie zastępowali przez ten czas :)
Polska w WK29.
Jednoze słabszych państw w grze, z małą ilością prowincji, lecz posiadające potężnych sojuszników i względny spokój. Po ciężkich wojnach sytuacja ustabilizowana, państwo stać obecnie na wystawienie pełnej armii, jako dodatek do sił potężniejszych aliantów.
Z jednej strony nacja raczej dla wyjadacza, choć z drugiej strony na ew. nowicjuszu nie będzie ciążyła wielka odpowiedzialność i jego upadek nie powinien wpłynąć na losy wojny.
Zobowiązuje nowego gracza do utrzymania obecnych sojuszy i porozumień.
Po hasło zapraszam na PW.
mko23 - gruzja, 3 tura, dyplomacje widać w ambie.
Niniejszym ogłaszam że wyjeżdżam na biwak i dopiero w czwartek z rana wracam, jako że to tylko 3 dni, prosiłbym o wstrzymanie tur (jeśli dojdą do mnie) aż do czasu mego powrotu
Bardzo przepraszam za wszelkie opóźnienia w wykonywaniu tur, mam awarie komputera.Prawdopodobnie jutro będę mógł robić tury
Mam już sprawny komputer tak więc zabieram się za robienie tur :)
Oddam Polskę w MKO XXIV ponieważ zgubiłem płytę i za nic nie mogę jej znaleźć :(
Sytuacja dość dobra z tego co pamiętam to podbiłem już Szczecin Toruń i Wrocław. Sieć sojuszy pozwala na spokojny rozwój. Po hasło zapraszam na pw lub do trzymacza haseł czyli ACN
W WWmwE można grać bez wkładani płyty do napędu.
MKO 24 jest na podstawce.....
A to przepraszam nawet nie sprawdziłem ;)
Tak i na dodatek Sabal00 już przejął ode mnie hasło.
Wyjeżdżam jutro (poniedziałek) i nie będzie mnie do środy. Jeśli jakaś tura dojdzie do mnie w tym czasie, to proszę wszystkich, żeby poczekali, chociaż najpewniej turę byłbym w stanie zrobić dopiero w czwartek.
Nie ma mnie jutro przez cały dzień, jeśli coś do mnie dojdzie to postaram się około 1(w czwartek) zrobić.
Już wróciłem.:D
Dobra, panie i panowie, kończe zabawe z KO. Dość mam olewania wszystkich wokół którzy marnują czas, przez czyjąś głupote. Do tego niestety KO już mnie tak nie "bawią" jak kiedyś. To chyba starczy. Hasła przekazuje Joopiterowi, dziękuje wszystkim za wspólne granie, może kiedyś jeszcze wyjde z szafy ale nic nie obiecuje.
Zostawiam do obsady
Wk 29 - Turcja, świetnie rozwinięta, wojna z francją i HRE, ale jest sposobność do przełamania frontu. (Tutaj za mnie tury do znalezienia następcy mógłby wykonywać Amrod, hasło ma)
Wk 31 - Hiszpania, sojusz z Anglią, wojna z francją, zbliża się zapewne konfrontacja z Genuą. ( Tutaj najlepiej blackhand)
Mk21 - HRE, sojusz z Anglią, Litwą i Wenecją, wojna z Bizancjum (+ niedobitki francji), do przejęcia dla weterana, sytuacja trudna, ale jak najbardziej do ogarnięcia. (Tutaj któryś z sojuszników, chyba najlepiej Andzia, ale to Wam zostawiam do dogadania)
Ja i Kreygen jutro jedziemy na koncert LP do Wawy i wiadomo, że nas nie będzie. Jakbyśmy się nie pojawiali to znaczy, że nas kibole pobili ^^. W Brytania XXXIX Wyślę Mg hasło i wytyczne co ma robić podczas mojej nieobecności a XV MKO hmmm myślę, że jutro czy w niedzielę nie będzie naszych ruchów, chociaż jbc to zmieścimy się w czasie ;]
Żyjemy i zabieramy się za grę ;]
No chłopaki: Wyjeżdżam do Niemiec. Tutaj nie udało mi się wynająć/pożyczyć/kupić lapka. Jeżeli w Bremen też mi się to nie uda, a właściciele kafejek internetowych nie pozwolą mi zainstalować Medka na jednym z ich kompów, to przyjdzie mi rozstać się z KO na 2/3 miesiące.
W razie tej tragicznej awarii zostawiam KO:
Wko29 - Anglia - Maryniaszowi
Wko30 - Dania - Maryniaszowi
Wko31 - Maury - Mnilowi
Wko32 - Węgry - Maryniaszowi
Wko33 - Milan - Zacharowi
Mko22 - Turcja - Jankerowi
Krzyżacy XLV - dopiero się zaczyna, więc najlepiej znaleźć kogoś innego. (W razie AWARII)