-
Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
To właśnie Ci radziłem wczoraj, na ten moment są Bracia Dobrzyńscy spieszeni, ale bardziej kompleksowe poprawki będą w patchu Wino, dlatego radziłem poczekać.
Edit: GNEJUSZ pograłem wreszcie i prawie 200 tur walczyłem z Mongołami. Fakt masz rację 12 milionów to za dużo jednak dla nich. W patchu damy im 4 miliony powinno im starczyć. Będzie też dużo szybsza rekrutacja księżniczek w kampaniach pełnych, oraz ich znacznie szybszy ruch jak dyplomatów. Bo przy dużym państwie jest ciężko utrzymać ciągłość dynastii. Bo generałów dużo a księżniczek za mało. Będzie też ai Pitera w wersji 3.6, testowanej tylko przeze mnie, bardzo dobre wg mnie. Herby polskiego rycerstwa od Marko1805, znaczące poprawki Dariusa_d do spolszczenia i inne takie.
-
Nie będzie żadnego patcha, będzie nowa instalka. Trochę się opóźni jej premiera, bo wziąłem się za poprawki nazw jednostek i ich opisów. W oryginalnym BC jest wiele fajnych opisów jednostek, których wiele zaginęło w wersji angielskiej i polskiej, chcę to uzupełnić. Poza tym nie podoba mi się brak konsekwencji w nazwach, część jednostek ma nazwy lokalne, np. wojska bizantyjskie, część ani polskie ani oryginalne (Akindżi), a część polskie. Zrobię tak, żeby nazwy były polskie, a w opisach dodam nazwy oryginalne (Akinci, Toxotai itp). Dzięki temu nazwa będzie od razu, bez zastanawiania dawać nam informację co to za jednostka, a dodatkowo dla zainteresowanych w opisie pojawi się nazwa lokalna. No i opisy wielu jednostek będą pełniejsze i ciekawsze, bo wiele z nich ma naprawdę ciekawą krótką historię. Także kilka/kilkanaście dni jeszcze to potrwa, ale to co wyczynia ekipa remontowa to totalna rewelacja. Spolszczenie za sprawą dariusa_d nabiera nowej jakości, a jak zobaczyłem jaki to jest ogrom czasowy to się za głowę złapałem. Do tego KAM, Piter, Mietek, Araven i zapewne marko również ciężko pracują, więc zapewniam że warto zaczekać :)
-
Cytat:
Będzie też dużo szybsza rekrutacja księżniczek w kampaniach pełnych, oraz ich znacznie szybszy ruch jak dyplomatów. Bo przy dużym państwie jest ciężko utrzymać ciągłość dynastii. Bo generałów dużo a księżniczek za mało.
Czytasz w moich myślach Aravenie, sam to zrobiłem w swej kampanii i doskonale zdaje egzamin.
Cytat:
Do tego KAM, Piter, Mietek, Araven i zapewne marko również ciężko pracują, więc zapewniam że warto zaczekać
Ano , prace trwają, wkrótce ich wyniki mojej strony :)
-
Czy jeżeli instaluję megasubmoda to mam instalować bugfixera ?
Bo jak zainstalowałem to wg instrukcji to mnie wywaliło do pulpitu przy wczytywaniu kampanii
-
No oczywiście że tak. Bugfixer to część instalki Bellum Crucis, dopiero jak masz pełne BC (oba party i bugfixera) to na to wgrywasz instalkę megasubmoda.
-
to tak zrobiłem i mnie wywala do pulpitu....;/
-
Czy ścieżka do pliku bellumcrucis6.bat jest taka: \mods\bellumcrucis6\bellumcrucis6.bat? Czy może \mods\bellumcrucis6\bellumcrucis6\bellumcrucis6.bat?
-
Znów muszę być upierdliwym człowiekiem i zapytać czy tury powinny się tak długo odbywać ? Bo powiem szczerze że 25 minut czekania aż komp wykona wszystkie ruchy to dużo za dużo
-
25 minut tura? mnie tura trwa około minuty na full do 1,5 minuty. Spróbuj tych programów viewtopic.php?f=367&t=11404 powinny nieco pomóc. Graj na light, albo z Full trzeba usunąć sporo skryptów byś miał jakiś sensowny czas.
-
najzabawniejsze jest to że czysty mod oraz każdy inny działa normalnie. Dopiero po wgraniu megasubmoda czekam 25 minut na turę xD
-
Ja też gram na megasubmodzie. Coś ci się źle zainstalowało, zainstaluj ponownie.
-
UrbanHorn, nie możliwe, na moim 10 letnim kompie tura trwa kilka minut, coś masz skopane.
-
ok to rozpoczynam walkę z reinstalacją :D
Trochę to trwało ale ogarnąłem :D
-
Problem z Megasubmodem
Gdy chcę zainstalować submoda z TEGO tematu, przy wypakowywaniu plików WinRAR'em wyskakuje błąd
" ! C:\Users\Admin\Downloads\FNV.spolszczenie.zajefajn a.com.part2.rar: Błąd CRC w PolskiMegasubmod.exe. Plik jest uszkodzony"
Ma ktoś jakiś patent, lub sugestie co robię źle?
-
Re: Problem z Megasubmodem
To chyba błąd archiwum. Pewnie źle ściągnąłeś.
-
Próbowałem ściągać ponownie, bez skutku.
-
Za jakiś czas będzie nowa instalka. Jakiej wersji Winrara używasz? 7zipem spróbuj. Ja Winrarem 4.20 wypakowałem. Tyle, że nowa instalka będzie bez muzyki. Masz dwie opcje, spróbujesz wypakować tą z 24.03.2013 albo zainstaluj osobno submoda Wino na muzykę i poczekaj kilka dni na nową instalkę, może w ten weekend, może po nim będzie.
-
A to ten megasubmod nie był z 24.03.2013?
Czy może spróbować z TYM?
-
Oczywiście, że z tym to jedyna instalka jak jest . Myślałem, że ją pobierałeś. Ta instalka ma osobny temat do dyskusji i tam pisz. Nie tutaj, niepotrzebnie założyłeś ten wątek.
Tu masz link do INSTALKI Megasubmoda z 24.03.2013, nie wiem co Ty wcześniej chciałeś instalować. Link: viewtopic.php?f=367&t=12871&p=283883#p283883
-
Nie żeby coś, ale właśnie tą instalkę próbowałem rozpakować.
EDIT: Już nic, próbowałem do oporu ściągać party i jakoś weszło, dzięki za pomoc :D
EDIT2: No krew człowieka zaleje.. Przy włączaniu kampani wyskakuje mi błąd Medieval II napotka. Dla ścisłości - podczas grania w podstawkę/kingdomsy nie mam takich problemów.
-
Super. Temat zamykam, jest Dyskusja o Megasubmodzie, tam można pisać na jego temat.
-
Co zrobić, gdy wyskakuje mi błąd Miedieval II napotka? Piszę o tym tutaj, gdyż tylko na tym submodzie tak mi wyskakuje.
-
A dałeś by usunął pliki map.rwm, była taka opcja w instalatorze? Nawet jak dałeś, to usuń je ręcznie z moda z data/world/maps/campaign/custom i z kampanii Full i Light. Instalowałeś na czyste Bellum? Czy miałeś przed megasubmodem jakieś submody?
Edit: Ponad 100 Osób gra na Megasubmodzie i wszystkim działa. Ja gram tylko na Megasubmodzie.
-
Będę postulował dodanie Francji prowincji Fladria. Ja u siebie już to zrobiłem. Po pierwsze Fladria była w owym czasie częścią Francji, a po drugie słyszłem opinie, że Francja jest za słaba i za szybko dostaje w "D"
Hrabia Flandri (w grze Thierry di_Alsazia) odzyskał hrabstwo dzięki królowi francuskiemu Ludwikowi VI, któremu złożył hoł lenny w 1132 roku.
Francja w 1154 roku:
http://img805.imageshack.us/img805/4...nce1154eng.jpg
Uploaded with ImageShack.us
-
Może i racja, dodam Francji Flandrię. Na ai Pitera na jakim opiera się Megasubmod, Francja przeważnie wybija się na jedno z silniejszych państw na mapie.
Edit: Ew. Mietek77 jak coś wstaw na sendspace descr_strat ok?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
A dałeś by usunął pliki map.rwm, była taka opcja w instalatorze? Nawet jak dałeś, to usuń je ręcznie z moda z data/world/maps/campaign/custom i z kampanii Full i Light. Instalowałeś na czyste Bellum? Czy miałeś przed megasubmodem jakieś submody?
Edit: Ponad 100 Osób gra na Megasubmodzie i wszystkim działa. Ja gram tylko na Megasubmodzie.
Tak, usunąłem pliki. Usunąłem je teraz ręcznie (były tylko w Full Feudal).Nadal nie działa. Instalowałem na czyste Bellum, nieruszane.
-
a odpalasz kampanię full feudal czy nie ?
Bo na full feudal to i mi ten błąd wyskakuje ;p
-
Bo feudal nie działa na Megasubmodzie. Działa tylko full i light bez feudali.
-
Dzięki, działa (wypadałoby to tylko jakoś podkreślić gdzieś). Nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłem. A ciekawy jest ten 3 typ miast w feudal?
-
W kampaniach feudalnych nie ma trzeciego typu miast, to stałe forty na mapie kampanii. Takie same możesz budować w kampanii Feudal i Light.
Edit: Ludzie, przecież jest napisane, że w Megasubmodzie działa tylko kampania Full i Light, kampanie Feudalne, obie nie działają.
-
Pewnie to trudne bedzie ale ktos sie moze zna na skryptach, nie myśleliście zeby do megesubmoda wprowadzic taki skrypt jak w MOSie chodzi mi o ten ktory powoduje przylaczanie sie sojusznika do wojny z naszym wrogiem, i fajnie by tez sie gralo z mozliwosca wskrzeszania frakcji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Edit: Ludzie, przecież jest napisane, że w Megasubmodzie działa tylko kampania Full i Light, kampanie Feudalne, obie nie działają.
Witam
a cz y możliwe jest , że po zainstalowaniu submoda kampanie feudal wogóle nie działają ? zn wyrzuca z gry... już ze 3 razy instalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami i zawsze to samo.
-
Oczywiście. Po instalacji Megasubmoda lub submoda Mietka77 Kampanie Feudalne nie działają w ogóle. Działają na czystym Bellum i z submodami w temacie o submodach, poza Megasubmodem i submodem Mietka77.
-
DODAŁEM INFO W WĄTKU Z INSTALKĄ, ŻE NIE DZIAŁAJĄ FEUDALNE.
P.S. tomrwt - szkoda słów. Sam cytujesz posta w którym jest napisane że feudalne nie chodzą i pytasz czy feudalne chodzą. Do @*#wy nędzy...
-
ale chyba jest roznica między :
Cytat:
megasubmod nie działa z feudal
megasubmod powoduje brak możliwości uruchomienia kampani feudal
więc nie bij piany.
-
Taka sama jak między Połowcami a Kumanami. Cytujesz słowa "że nie działa" a pytasz czy działa. Ok, każdy rozumie jak umie.
-
Mam propozycję, żeby trochę podrasować ten bunt Litwinów, a mianowicie armia rebelii atakuje tylko Wilno. Wg mnie można by ten bunt rozszerzyć na inne prowincje. Również postać przywódcy buntu można by też troszkę poprawić, gdyż w moim przypadku owy generał jest bez imienny - jest podpisany jako Generał, można by wpisać Mendog, dodać mu jakieś cechy np dynastia Mendogowiczów? Fakt, że dopiero od Giedymina można mówić o dynastii na Litwie, ale w Bellum nie takie kwiatki występują, w końcu to gra.
-
Nowa instalka do pobrania :) Wszystkie informacje tu: http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...283883#p283883.
P.S. poprawione nazwy polskich jednostek są w tej wersji. W kolejnej będą poprawione opisy i nazwy wszystkich jednostek w grze, gdyż tu jest sporo do poprawy. Nazwy będą polskie lub spolszczone (np. Akindżajowie zamiast Akindżi, Mozarabowie zamiast błędnej nazwy Gwardia Chrystusowa, Farysi zamiast jazda arabska, milicja łucznicza zamiast psiloi, nie jeźdźcy wielbłądów (skąd ta nazwa? czy mamy jeźdźców koni?) a jazda wielbłądzia (ta nazwa też śmieszna, ale bardziej poprawna). Poza tym opisy jednostek zawierają błędy i są często skrócone. To też ulegnie poprawie.
-
Ehh znów nie dokończę kampanii Polską ma dwa pytania odnośnie nowej instalki:
- czy nowe statystyki jednostek to te które opracowywał KAM 2150
- czy nowa wersja zawiera pomysł z Flandrią dla Francji na starcie który pojawił się kilka postów wyżej
-
Statystyk Kama2150 nie ma, Kam pracuje nad nimi, to nie takie proste. Flandrii też na razie nie dodałem dla Francji.