A możesz sprawdzić czy w emailu ktory otrzymales bylo cos czy ten klucz jest do wersij europejskiej czu amerykanskiej.
Wersja do druku
A możesz sprawdzić czy w emailu ktory otrzymales bylo cos czy ten klucz jest do wersij europejskiej czu amerykanskiej.
https://youtu.be/zFPpT5UDrPI
Dodam ze uważni zauwazą mini zapowiedz dwóch nowych dowódców.
https://pbs.twimg.com/media/C7dQwtAX0AA9CXI.jpg:large
Dwudniowe testy pod koniec miesiąca.
Będzie jakieś subiektywne porównanie rozwoju gry sprzed zamknięcia z obecną wersją w wykonaniu załogi portalu?
Aby coś takiego zrobić bylo by trzeba złamać obowiązujące NDA. A jak znam życie to będzie można gdy gra będzie już dostępna dla wszystkich więc sens będzie taki "średni"
Nie można, rozumiem.
Pewnie podobnie średni sens widzisz we wszelkich recenzjach. Potwierdzasz?
Wypowiedziałem się w sposób kulturalny, nie atakując ciebie lub twojego pomysłu, poparłem go informacją o obwiązującym NDA. Na co ty zamiast spróbować mnie przekonać ze ów porównanie było by wartościowe po tym jak nda przestanie obwiązywać atakujesz mnie niewybredną zaczepką o recenzjach.
Jeżeli pytasz się o recenzję gry to będą na wielu polskich stronach o to najpewniej zadba Wargaming. Nie zdziwił bym się gdyby mieli już przygotowany Profesjonalny materiał na dzień premiery gotowy do publikacij. Tym samym jeżeli strona nie załatwi sobie jakiejś vipowskiej wejścówki na nagrywanie za kulisami może skończyć dość słabo w wyszukiwarkach.
Aleś Ty delikatny skoro szukasz obrazy majestatu w zwykłym pytaniu.
Zgodzę się z Tobą, że działania zmierzające w kierunku uzyskania dostępu do informacji i materiałów wprost ze źródła są nie tylko pożądane, wręcz konieczne. Dzięki niech będą bogom, nie jest to już na mojej głowie, więc mogę sobie pozwolić na zwykłe obserwowanie i dyskutowanie. Zaś załoga niech się martwi. :)
Żałość, żenada, kompromitacja i w ogóle szkoda gadać...
Taki szmat czasu już minął odkąd zabrali graczom tę grę, wyłączyli na rzekomo 2-3 miesiące, a tu już rok minął, cały rok i dalej nie ma nawet tej otwartej bety tylko jakieś nowe closed bety na weekendy. Tyle to się przeciąga, że szkoda gadać.
Inne studio w tym czasie zdążyłoby już wydać grę do Early Acces na Steam + wprowadzić mnóstwo aktualizacji + zakończyć Early Access i wydawać grę z full contentem.
A tutaj znowu closed beta... Tak wielkie studio jak CA, a radzi sobie gorzej niż nie jeden wydawca Indie z małym budżetem i małym zespołem.
Jeśli dodać jeszcze do tego fakt iż gracze ze starej wersji gry utracili wszystkie zdobyte jednostki i progres w grze, oraz to całe olewanie graczy miesiącami to naprawdę źle to wygląda...
Miałem swego czasu ogromną ochotę na tę grę bo to jedne z moich ulubionych typów gier, ale całe szczęście znalazłem w między czasie inną tego typu grę, nawet chyba lepszą od Areny, która swoją drogą zdążyła się przez ten czas pojawić + dostać mnóstwo aktualizacji wprowadzających nowy content.
A Arena? Jak nie było tak nie ma.
Nawet jeśli kiedyś w nią zagram to nie będę wydawał pieniędzy na mikropłatności bo CA sobie zwyczajnie nie zasłużyło na moje pieniądze (a niech żałują, bo ja zwykle nie skąpie mamony by wesprzeć ulubione gry).
Trochę naciągane to jest. Po przez inne studio rozumiesz te 10 osób które robią grę i w między czasie jeszcze dostają zadania robienia innych gier .... Sega poleciała w bąbelki tworząc za mały team, póżniej gdzieś kiedy gra byłą offline dopiero łaskawie powiększając team tym samym zalewając ich robotą pod tytułem "nowy system anty cheatowy. przeniesienie platformy" i wiekszosc z tego roku poszlo sie gwizdac. ( Za co bym chętnie im ukręcił wory, pierdzielony rok stracili na pierdoły)Cytat:
Inne studio w tym czasie zdążyłoby już wydać grę do Early Acces na Steam + wprowadzić mnóstwo aktualizacji + zakończyć Early Access i wydawać grę z full contentem.
Jedyna zaleta obecnego stanu rzeczy jest taka ze w końcu pracę jakoś idą do przodu, wcześniej strasznie długo zrobienie czegokolwiek im szło...
No i co, wiadomo już chociaż kiedy gra wyjdzie z closed beta i będzie dostępna?
Doczekamy tego jeszcze za naszego życia? :P
I czy ktoś się orientuje czy będzie ponownie na steam?
https://pbs.twimg.com/media/C-WcXpAUMAAjBtI.jpg:large
Kolejny weekend z betą Areny.
Nowa forma rozgrywki - Co parę tygodni na weekendy. Świetny pomysł :)
,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" - chociaż zaczynam mieć wątpliwości co do postępów nad Areną.
Spokojnie, nikt nie zaprzecza temu, że Arena ma wyjść.
Od 12. do 14. maja będzie można ponownie zagrać w wersję alpha...
To co teraz gracze grają w tej zamknietej becie na ekhem... weekendy lol :D to potem utracą oddziały, walutę i exp zdobyte w grze i będą musieli zaczynać od nowa czy zostanie im to?
I wiadomo cokolwiek kiedy wreszcie jakaś otwarta beta, premiera czy coś?
Czy ta gra wyjdzie jeszcze w ogóle za naszego życia?
Mojego tak.
Sprawdziłem dziś Twittera Areny - nadal wiszą te screeny Wału Hadriana z ostatniej wersji testowej.
I co zapowiedziano już że za 5 lat otworzą wczesny Early Access na steam?
Tempo prac nad tą grą jest przerażająco wolne. I pomyśleć, że półtora roku temu ta gra była dostępna i ludzie w nią normalnie grali. A potem ją zabrali i nie ma do dzisiaj...
Czytałem newsy, że CA zapowiedziało pracę nad mniejszymi nowymi odsłonami Total Warów, spin offami, skupiającymi się na krótkich okresach historycznych (czyli pewnie będzie bajka pod tytułem ,,Jak sprzedać mniejszą grę za cenę dużego Total Wara''), ale do rzeczy...
Więc tak, CA pracuje obecnie nad Warhammerem 2, Total War areną, kolejnym historycznym Total Warem oraz na tymi spinoffami. To są cztery gry, w tym co najmniej trzy duże...
A postępu prac na Areną tak wolne, progresu brak...
Nosz kurde, ja wiem, że niby każdą z tych gier ma osobny zespół ludzi który nad nią pracuje, ale to błąd, gdyby dali więcej ludzi do pracy na jedną grą zamiast rozmieniać się na drobne to by mogli stworzyć coś naprawdę wielkiego i bogatego w kontent, AAA pełną gębą.
No ale dla CA oczywiście liczy się tylko kasa. Lepiej stworzyć kilka gier i wszystkie sprzedać za cenę AAA, a potem żerować na masie DLC, zamiast skupić wszystkie środki na stworzeniu jakieś naprawę wypasionej gry nowej generacji, albo nie robić takiego wstydu z Areną, gdzie już tyle miesięcy się to przeciaga i nadal nie wiadomo kiedy gra będzie dostępna.
CA rozmienia się na drobne, wyraźnie ida w ilość, a nie jakość. I to oczywiście nie o ilość contentu chodzi - bo Warhammer pod tym względem jest strasznie wybrakowany, bez kupowania masy DLC contentu tam mało.
Ta firma po raz kolejny rozczarowuje, jak wy możecie jeszcze kupować ich gry. Mam nadzieję, że nie rzucicie się aby ładować kasę w Warhammera 2 (który w normalnych warunkach byłby dużym dodatkiem, ale oczywiście CA chce zainkasować kase jak za kolejny pełny tytuł AAA), kolejny wybrakowany produkt.
Od godziny 18:00 tego piątku do końca weekendu będą trwać 8. testy Areny. Dostęp do tej alphy oprócz zaproszenia można zyskać poprzez przesłanie ciekawego mema związanego z tematyką gry (prawdopodobnie na Twittera).
Mówią coś o wyjściu do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do zamkniętej alfy, żeby przejść do otwartej alfy, potem otwartej bety, żeby zamknąć na pół roku, cofnąć się wstecz do (...)?
Wszystko bardzo wyraźnie wskazuje na to, że CA ma tę grę głęboko w dupie. Porównując tempo prac i postępów z nią związanych do tempa wychodzenia masy DLC do Warhammera, a już nawet Warhammer 2 jest w produkcji i pojawi się niebawem to szkoda w ogóle gadać.
Dla CA liczy się tylko kasa, a na DLC do Warhammera i Warhammerze 2 który jest tylko dużym dodatkiem a sprzedają go za cenę podstawki znacznie łatwiej wydoić grubą kasiorę. W końcu Arena jest grą free2play i jeżeli nie chcą robić jej Pay2Win to nie zarobią aż tak wiele co na singleplayerowych dojarkach kasy.
Następna alpha:
https://pbs.twimg.com/media/DGt0CINUAAIXQA_.jpg:large
https://totalwararena.net/en/latest-...light-wardogs/ Tym razem Psy bojowe dochodzą do gry - z tego, co widzę to dla Barbarzyńców.
A gra dojdzie do bycia grą? ;>
A skąd mam to wiedzieć? Ja tu tylko informuję, co dodają :F
Podobno pierwszego września ma wystartować jakaś closed beta, już normalna, a nie tylko na weekendy i ponoć nie wymagająca kluczy aby wejść. Zostaje także zdjęte NDA. Tak pisali w newsie na pewnej stronce o grach MMORPG.
Ktoś coś o tym wie?
Zagrałbym jeśli to prawda, bo mam teraz mało gier do grania, ale nie wiem czy nie będą usuwać progresu graczy w grze, to znaczy wyexpionych jednostek dowódców itd i czy nie będzie trzeba potem zaczynać od nowa. Więc przydałoby się jakieś potwierdzone info czy będą to resetować po premierze czy open becie czy nie.
Tak, to jest prawda - to będzie zamknięta beta, która potrwa 8. tygodni, a zacznie się 1. września w piątek o godzinie 20:00 naszego czasu. Od dzisiaj można wykupić dostęp do różnych wersji premium o innych zawartościach i cenach: https://totalwararena.net/en/latest-...tal-war-arena/ .
Źródła: mmorpg.org.pl, totalwararena.net, Wikipedia (czas UTC).
No ale co z progresem graczy tj odblokowanym jednostkami, dowódcami itd? Będzie usuwany po becie czy zostanie?
No i co z tym? Beta stratuje za dwa dni ale czy ktoś wie czy będą po becie usuwali progres kont czy nie? Bo nie wiem czy zaczynać grę czy nie ma sensu.
I jak Wasze wrażenia?
Dla mnie gra się w miarę podobnie jak we wczesnej Alphie, jeżeli chodzi o taki ogólny obraz. Z tym że nie podoba mi się system przesuwania kilku jednostek.
Plus po zakończeniu każdej gry muszę restartować Arenę, wbijać od początku. Bo mi się pasek ładowania wyjścia z gry zawsze zawiesza.
Generalnie, myślę że Arena będzie hitem na dłużej, bo grywalnie będzie mocna, a z perspektywy graczy multi co nowa gra z serii TW, to festiwal niedoróbek. Mnie już się odechciało uczyć od zera zasad gry na multi na danej grze, a potem uczyć się ponownie po kolejnym patchu, i tak dalej i tak dalej.