-
Re: Stainless Steel - Real Combat / Real Recruitment
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zirilla poczytaj na spokojnie instrukcje instalacji ze strony pierwszej tematu o RR/RC, problem jest z tym file.task.bat po zainstalowaniu RR/RC, jak go nie ma.
Przeczytałam i nie znalazłam tam żadnego punktu, który mogłam przeoczyć. Obawiam się, że coś jest nie tak ze ściągniętymi przeze mnie plikami - inaczej nie umiem wytłumaczyć sobie, czemu po wypakowaniu nigdzie nie ma FILE_TASKS.bat. Spróbuję ściągnąć je jeszcze raz, może to coś pomoże.
Araven jestem Ci szalenie wdzięczna za pomoc! :)
Pozdrawiam,
Zirilla
-
Spoko. Ale niewiele pomogłem :( . Czasem powtórne ściągnięcie coś daje ale te pliki są na megaupload już ponad rok, mogły sie zrypać. Zrób defragmentację dysku przed powtórną instalacją i wywal wszystko co zostało po SS. Ew. przemyśl czy nie zainstalować Bellum Crucis 6.2 tam księżniczki sa nieco rozbudowane ale nie aż tak jak w submodzie jaki chcesz wgrać na SS. Ale sa np. eventy jak bale maskowe dla księżniczek. :mrgreen: Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zirilla von Rabenhorst
Cytat:
Zirilla poczytaj na spokojnie instrukcje instalacji ze strony pierwszej tematu o RR/RC, problem jest z tym file.task.bat po zainstalowaniu RR/RC, jak go nie ma.
Przeczytałam i nie znalazłam tam żadnego punktu, który mogłam przeoczyć. Obawiam się, że coś jest nie tak ze ściągniętymi przeze mnie plikami - inaczej nie umiem wytłumaczyć sobie, czemu po wypakowaniu nigdzie nie ma FILE_TASKS.bat. Spróbuję ściągnąć je jeszcze raz, może to coś pomoże.
Araven jestem Ci szalenie wdzięczna za pomoc! :)
Pozdrawiam,
Zirilla
Wdzięczna? ;) Hmmmm....Po wypakowaniu, czy po instalacji nie masz file_task.bat? To jest różnica.
edit:
Po co męczyć się z jakimiś dodatkami, jak w najnowszej wersji moda część jest zaimplementowana?
-
Cytat:
Wdzięczna? ;) Hmmmm....Po wypakowaniu, czy po instalacji nie masz file_task.bat? To jest różnica.
edit:
Po co męczyć się z jakimiś dodatkami, jak w najnowszej wersji moda część jest zaimplementowana?
Po wypakowaniu plików do folderu głównego gry nie pojawia się nigdzie plik File_Task.bat. I chcę zainstalować akurat tą wersję, bo bardziej niż o samo SS chodzi mi o pewien submod do tej modyfikacji: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=397157 . Wersja na SS 6.4 w przygotowaniu dlatego męczę 6.2.
-
Ziriila, skoro masz instalki do 6.2 RR/RC PB to spróbuj to ponownie zainstalować ale do wypakowania plików z RR/RC użyj programu 7zip a nie Winrara. Chyba, że używasz już 7zip, wtedy spróbuj Winrarem. Może dzięki temu się uda. Innych pomysłów jak zmiana programu do wypakowania plików już nie mam :P Pozdrawiam.
-
Cytat:
Ziriila, skoro masz instalki do 6.2 RR/RC PB to spróbuj to ponownie zainstalować ale do wypakowania plików z RR/RC użyj programu 7zip a nie Winrara. Chyba, że używasz już 7zip, wtedy spróbuj Winrarem. Może dzięki temu się uda. Innych pomysłów jak zmiana programu do wypakowania plików już nie mam :P Pozdrawiam.
masz wersję 6.3 i pełen wypas różnych dodatków, podejrzewam że interesujęcy ciebie znajdziesz tam kolego. ;)
-
Z jaką wersją najlepiej grać? 1.3?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Karlos18
Z jaką wersją najlepiej grać? 1.3?
O co ty pytasz? Bo zadałes pytanie w temacie o SS RR/RC 6.2, jak o to na jaka wersje instalowac SS to na 1.5 Kingdoms - aby grać w SS RR/RC 6.2 Point Blanka trzeb a na Kingdoms zainstalować SS 6.0, potem patch 6.1 i dopiero SS 6.2 RR/RC, bo już paru zdolnych zainstalowalo to bez wcześniejszej instalacjii SS i sobie nie pograli ;)
-
Witam wszystkich użytkowników forum, to będzie mój pierwszy post :p
Ale do rzeczy, otóż chciałem się najpierw zapytać, czy jest już wersja tej kompilacji na patch 6.4?
Jeśli nie, to mam pewien dylemat - grać na 6.4 czy 6.2 RR/RS ?
I tu są kolejne pytania:
- czym się różnią obie wersje ?
- która wersja ma lepsze AI ?
I co do samej wersji RR/RC:
- od czego dokładniej zależy możliwość rekrutacji jednostek ?
- czy ten system AoR sprawi, że np. grając Anglikami na terytorium podbitej Francji będę mógł tworzyć tylko wszystkie francuskie jednostki zamiast angielskich ?
-
Nie ma jeszcze RR/RC do SS 6.4 ma być. AOR polega na tym, że grając Anglią na terenie innych państw możesz rekrutować swoje jednostki ale w pewnych regionach jak je podbijesz masz możliwość rekrutacji lokalnych jednostek np. litewskich łuczników w Wilnie, jak Anglia podbije Wilno. Czasem są to 2 - 3 jednostki lokalne, rekrutowane tylko na danym terenie (np. w Polsce). Pozdrawiam. Ja długo grałem w SS RR/RC 6.2 PointBlanka, poczytaj na TWC czy są jakieś terminy co do wydania SS 6.4 RR/RC, ale szybko go chyba nie będzie, ale sprawdź. Link do subforum na TWC jest na pierwszej stronie. Teraz gram głównie w Bellum Crucis 6.2, ale w SS grałem ze 3 lata. :mrgreen:
-
A jak wygląda kwestia AI na obu wersjach ? To chyba najważniejsza kwestia :P
-
W SS 6.2 RR/RC ja grałem głównie na Savage AI, nawet niezłe w SS 6.4 grałem mało ale na ile się orientuję bazuje też na tym AI. Są porównywalne. AI w modach mozna zmieniać.
-
Dzięki wielkie za pomoc :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez Caned
Dzięki wielkie za pomoc :D
Proszę bardzo. Daj znać na co się zdecydowałeś ok SS 6.2 RR/RC czy SS 6.4?
-
Na tą chwilę ściągam 6.3, gdyż ponoć ma wgrane RR/RC. Jak wyjdzie kompilacja dla 6.4 to zrobie update :p
Oby na tej wersji było wszystko dobrze :D
-
Tak 6.3 ma RR/RC ale nie najnowsze w (6.2 RR/RC Point Blanka jest nowsza wersja RR/RC), ale w sumie 6.3 jest ok. Ma sporo różnych dodatków i przeróbek.Na razie pograj na czystym 6.3 jakieś fixy też były o ile pamietam. Sprawdź na TWC co i jak z fixami i dodatkami np. niejaki Meneth zrobił kompilację submodów i zmian do SS 6.3. Pozdrawiam.
-
A moje pytanie jest takie-radzicie mi robić te przeróbki związane z CTD podczas oblężeń? Dopiero co instaluje moda. Czy dopiero wtedy, jeśli coś się będzie psuło?
-
Szczerze to nie bardzo wiem o jakie przeróbki związane z oblężeniami Ci chodzi. Pograj trochę do SS 6.2 RR/RC Point Blanka jest patch jego instalowałem ale nic więcej o ile pamiętam.
-
Chyba chodzi o ten akapit
Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
Ta zmiana powinna wyeliminować CTD pojawiające się przy oblężeniach (ale tylko jeśli pojawiają się podejrzanie często).
Cytat:
Zamieszczone przez sobpiotr
A moje pytanie jest takie-radzicie mi robić te przeróbki związane z CTD podczas oblężeń? Dopiero co instaluje moda. Czy dopiero wtedy, jeśli coś się będzie psuło?
Zawsze możesz zrobić kopie zapasową pliku, który modyfikujesz. Ta zmiana nie powinna mieć wpływu na 'sejwy' 8-)
Ja tej zmiany nigdy nie musiałem u siebie wprowadzać.
-
Witam!
Jestem zielony w te klocki :P. Zainstalowałem Moda wg wszystkich punktów z pierwszej strony, mam w pełni zaktualizowane gry (M2TW i dodatek), ale gdy chcę włączyć go poprzez ikonę z folderu SS, pojawia się napis (tak jak przy włączaniu podstawki) pokręci się chwilę strzałka, nie minie 5 sekund i wywala mnie do pulpitu. Renaissance pojawia się wiersz polecenia na sekundę i znika bez efektu. Zaś Anno Domini niby tam się wypakowuje sekundę, ale nie widać efektów. Proszę o pomoc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Pantera19
Witam!
Jestem zielony w te klocki :P. Zainstalowałem Moda wg wszystkich punktów z pierwszej strony, mam w pełni zaktualizowane gry (M2TW i dodatek), ale gdy chcę włączyć go poprzez ikonę z folderu SS, pojawia się napis (tak jak przy włączaniu podstawki) pokręci się chwilę strzałka, nie minie 5 sekund i wywala mnie do pulpitu. Renaissance pojawia się wiersz polecenia na sekundę i znika bez efektu. Zaś Anno Domini niby tam się wypakowuje sekundę, ale nie widać efektów. Proszę o pomoc.
Czyli zainstalowales wczesniej SS 6.0 i patch 6.1 potem dopiero RR/RC 6.2 Point Blanka do glównego katalogu Medka (ma 2 części kazda sie instaluje) i kliknąłeś file.tasks.bat i potem zainstalowales patch z 13 sierpnia 2010 i kliknałes file.tasks.bat2 ? I potem zrobiles skrt do pliu uruchamiającego i odpalasz z niego?
-
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Pantera19
Witam!
Czyli zainstalowales wczesniej SS 6.0 i patch 6.1 potem dopiero RR/RC 6.2 Point Blanka do glównego katalogu Medka (ma 2 części kazda sie instaluje) i kliknąłeś file.tasks.bat i potem zainstalowales patch z 13 sierpnia 2010 i kliknałes file.tasks.bat2 ? I potem zrobiles skrt do pliu uruchamiającego i odpalasz z niego?
Wiem w czym tkwił mój problem - File_Tasks nic mi nie wypakowywało więc wypakowałem ręcznie. Wszystko działa ale do momentu kiedy chcę rozpocząć kampanię. Jest normalny ekran ładowania (z nowym obrazkiem) ładuje się (szybciej niż prze instalacją poprawki z 13 sierpnia) dochodzi do końca i wywala mnie do pulpitu bez żadnego komunikatu.
Cytat:
- Najpierw Stainless Steel i patch 6.1 bez żadnych dodatkowych modyfikacji, wiec dla osób które miały już zainstalowane wcześniej SS 6.1 zalecana jest reinstalacja po uprzednim usunięciu folderu Stainless Steel z folderu Medieval II Total War\mods żeby uniknąć ewentualnych problemów.
- Najnowsza wersja moda składa się tylko z dwóch części. Zawartość każdej z nich należy wypakować do folderu Medievala 2 domyślnie
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
Download CZĘŚĆ nr.1 CZĘŚĆ nr.2
- Następnie uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat - powinno to potrwać tylko chwile, a ewentualne komunikaty o braku dostępu itp. należy zignorować
- Przy rozpoczynaniu nowej kampanii w oknie wyboru frakcji zaleca się wyłącznie porad komputera czyli w Advice Level - Turn Advice Off
- Użytkownicy windows`a Vista (są jeszcze tacy?) muszą wyłączyć UAC
- Najnowszy hotfix z 13 sierpnia
- Trzeba go rozpakować do folderu ...\Medieval II Total War, a następnie kliknąć ...\Medieval II Total War\FILE_TASKS2.bat
- Na chwilkę pojawi się czarne okienko i gotowe 8-)
postępowałem zgodnie z tym co tu jest napisane.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... uufvg.png/
to mi się pokazuje kiedy chce włączyć bitwe z menu.
-
Masz win`a 7 więc wejdź we właściwości ikony z której odpalasz SS i w zakładce skrót wybiesz zaawansowane, a tam zaznacz opcje uruchom jako administrator.
To powinno rozwiązać problem, analogicznie zadziałaj przy innych modach 8-)
-
To też nie działa... Gdy włączam poprzez ten sposób Renaisannce to pojawi się okienko czy zgadzasz się na uruchomienie itd i dzieje się to samo czyli pokazuje okienko i znika bez efektu. Zaś gdy włączam SSa niezależnie czy poprzez ręczne uruchomienie administratora czy sposób wyżej opisany pojawia się taki oto komunikat. "KINGDOMS" jest na swoim miejscu.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uu2qp.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... uu3qu.png/
Third age działa bez zarzutu.
-
Hmm a masz włączone UAC ? Jeśli tak to zobacz czy po wyłączeniu coś się zmieni.
Dziwne, że TATW ci działa. Być może jednak błąd leży w instalacji SS, ale to chyba mało prawdopodobne, bo już reinstalowałeś, tak ?
-
Reinstalowałem samego moda. Jak wspomniałem wcześniej niektóre rzeczy się nie rozpakowały
EDIT: Wyłączenie UAC i ponowna instalacja nie pomogły. Mod "Renaissance" też nie działa
Hmm a może powodem jest to, że mam polską podstawkę i angielski dodatek. Bawiłem się w zmiany języka w rejestrze i w plikach. Może to być przyczyną? Przypominam, że gdy chę włączyć ten cały kingdoms.exe wyskakuje mi błąd z napotka. Kampanie chodza normalnie.
-
Odinstaluj wszystko. zainstaluj ponownie polska wersje podstawki i dodatku w wyłaczonym UAC i najlepiej nie na dysku systemowym. W czasie instalacji wyłącz antywirusa. Powinno pomóc. czasem mody sie gryza. zainstaluj na Medka SS najpierw i zobacz czy działa.
-
witam :) i pytam gdzie mogę pobrać to ss rc rr bo tu fbi zablokowało :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez zabijlubdajzyc
witam :) i pytam gdzie mogę pobrać to ss rc rr bo tu fbi zablokowało :D
Kod:
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=398&t=178
-
Podziałało by to na wersji 6.4? ;_;
-
Submod RR/RC Point Blanka jest na wersję 6.1 SS bez zaznaczonych opcji dostępnych przy instalacji patcha 6.1. Na 6.4 nie zadziała, 6.4 zawiera pewne elementy RR/RC ale wg mnie wersja Point Blanka na 6.1 jest lepsza od SS 6.4.
-
A jeżeli wiesz to czym się różni wersja 6.1 od 6.4? chcę wiedzieć co stracę przerzucając się na 6.1 :P
-
To kwestia gustu. Poczytaj na forum na TWC. Możesz mieć obie wersje, mają osobne instalki i nazwy katalogów z modami też inne., o ile pamiętam.
-
Ok :P a podeślesz linka do pobrania tej modyfikacji? chodzi o sub moda ;P bo tutaj nie działają linki :<
-
Spróbuj na subforum submoda na TWC, ja nie mam innych linków niż takie jak są tam. Czasem TWC jest niedostępne. Nie gram już dawno w SS, bo za najlepsze uważam Bellum Crucis 6.3.
-
A co w BC jest takiego że uważasz je za lepsze ?:D
-
-
Ohh... nigdzie nie jest napisane... co dodaje... jak wygląda... i weź szukaj :P
-
viewtopic.php?f=367&t=8785 poradniki poczytaj z nich wynika, czemu Bellum Crucis zjada SS z butami.
-
Witam.
Piszę odnośnie niedziałających linków, nie ma jak ściągnąć moda. Ktoś kto się na tym zna, mógłby się tym zająć? Bardzo bym prosił ;)
Obecnie popsuł mi się mod SS 6.0 i wole po prostu ściągnąć najnowszą polską wersję, dziękuję ;)