-
Cały czas do przodu :) Ale nie mam w sumie nic ciekawego do pokazania, ostatnio zrobiłem drzewka rodziny dla Nowogrodu, Halicza, Litwy, Złotej Ordy i Danii, została mi Szwecja, Norwegia, Wenecja i Bułgaria. W międzyczasie pomagałem też ekipie moda Tsardoms Total War w ukończeniu jednostek dla Serbii, dzięki czemu mam pozwolenie na użycie ich w moim modzie :)
-
Przykłady moich prac dla ekipy Tsardoms:
Vlastela ug1:
Vlastela ug2:
Serbian spearmen ug1
I dzięki uprzejmości Domena, model polskiego zamku z modyfikacji Patria Libera :)
-
-
Czy będą modele dla wszystkich osad? (Miasto ,duże miasto, metropolia, zamek forteca etc.. )?
-
Mam dosyć sporo modeli z różnych modów, trzeba je tylko uporządkować, żeby pasowały stylistycznie jeden do drugiego w każdej frakcji :) Dla księstw polskich zamierzam 3 pierwsze poziomy miasta i zamku przedstawić tymi samymi modelami, gdyż w XIII wieku większość osad była jeszcze niewiele się od siebie różniącymi grodami, wszak dopiero Kazik Wielki obmurował Polskę ;) Co o tym myślicie?
-
Myślę, że nie do końca :P. Biorąc pod uwagę, że jesteśmy tym "wielkim wodzem i strategiem", to chyba pierwszą decyzją gospodarczą byłoby przerobienie grodów w Miasta (i te, na prawie niemieckim lub te na pomorzu - lubeckim, już istniały). A zatem, o ile początkowe modele nie powinny się różnić, tak w "drodze ewolucji", miasta powinny stawać się większe a zamki hm... warowniejsze? xD
-
Dlatego mówię tylko o pierwszych 3 modelach :) A właściwie dwóch, bo wiosek raczej na mapie nie będzie. Tak więc będzie przykładowo gród i duży gród, a następnie będzie można robić lokacje miast i budować zamki, już z odrębnymi modelami.
-
Do premiery pełnej wersji moda jeszcze sporo czasu (może się uwinę przed premierą Medievala 3 ;) ), ale zamierzam w przeciągu kilku miesięcy wydać wersję beta, ze wszystkimi frakcjami i większością jednostek, ale bez skryptów czy nowych budynków. W związku z tym chcę zamieścić na TWC duże preview, już z nową nazwą moda, zaproponowaną przez nie pamiętam niestety już kogo (sadama? lwa?), czyli "A mari ad mare". Mam nadzieję na wzbudzenie zainteresowania modem u większej widowni i znalezienie chętnych do pomocy człowieków ;) Potrzebuję ludzi do sporządzenia opisów polskich frakcji, historii ich powstania, sytuacji w momencie rozpoczęcia akcji moda, itd. Kto się na to pisze?
-
Kilka podstawowych jednostek niemieckich:
Bürgerwehr - milicja miejska
Reisige Schützen - knechci kusznicy
Knappen - konni knechci, w barwach rodu Wittelsbachów
Co do mojej prośby z poprzedniego posta: potrzebuję pomocy w czymś, co nie wymaga żadnych umiejętności modderskich i nadal żadnych chętnych? ;)
-
Ja mógłbym może spróbować :D
+ te jednostki niemieckie wyglądają dziwnie tak strasznie nierealistyczne.
-
Co Ty gadasz, świetne są :) Dopiero teraz zauważyłem, że wrzuciłeś niemieckie jednostki, a na te czekałem od dawna HellVard i wciąż mam nadzieję ujrzeć rycerzy :D
Co do pomocy, pomógłbym z tym, gdyby nie to że doszło mi sporo obowiązków na forum, prowadzę sesje RPG i po prostu już nie mam chęci na wyszukiwanie info o polskich frakcjach, zwłaszcza że niezbyt się interesuję polskimi ziemiami z okresu średniowiecza. Ale oczywiście moja chęć pomocy ze statystykami wciąż aktualna ;)
Btw co do jednostek, bardzo ładne ale konni knechci moim zdaniem mają zbyt okazałe konie. To nie byli ludzie z rycerskiego stanu, powinni mieć więc zwykłe podjezdki i to lżejsze raczej. Wiem trochę się czepiam (zawsze kierując zainteresowanie na wierzchowce ;D), ale jakbyś miał jakieś modele lżejszych koni to myślę, że przydałoby się użyć ich w tym wypadku, bo te są niczym destriery :)
-
Każdy ma własne zdanie :D mi te zbroje wyglądają jak taka cukierkowa textura :P
-
A więc to Ty oferowałeś mi pomoc ze statami? A ja biednego Kama męczyłem i wmówiłem mu, że to on się zgłosił :D
Tak okazałe wierzchowce nie są przypisane do tej jednostki celowo, po prostu dodając jej wpis w edu posłużyłem się kopią innej :) Rycerze oczywiście też będą, na razie kończę robić warianty tekstur owych konnych knechtów, poza Wittelsbachami ukończyłem już Askańczyków i jestem w trakcie pracy nad Welfami, zostaną już tylko Habsburgowie ;) Rycerstwo będzie wymagało znacznie większych nakładów pracy, ale myślę, że efekt końcowy ich i całego niemieckiego rosteru bardzo Wam się spodoba i nie mówię tu tylko o walorach estetycznych ;)
-
Buahaha :D To dobrze z tymi końmi, bo jak tak patrzę na te jednostki i wierzchowce to bitwy chyba będą ładniejsze niż te w Bellum Crucis nawet. A resztę niemieckiego roosteru zobaczę z wielką chęcią, kampanię nawet jak wyjdzie mod planuję zagrać Habsburgami :)
-
Coś dla Lwa i innych fanów Habsburgów, Ministeriałowie w barwach tego rodu ;)
-
Łohoho pięknie się takimi będzie siekać poddanych innych rodów, Polaków itp :D
-
HellVard, planujesz może dodać zakon św. Łazarza do moda? :) Mieli swoje komandorie w całej środkowej, zachodniej i południowej Europie, a z racji tego jakich rycerzy głównie zrzeszał ten zakon, to mogłaby wyjść fajna jednostka, zwłaszcza że lazaryci są niestety pomijani w większości modów.
A jak patrzą na te Twoje jednostki... To lazaryci robiliby piorunujące wrażenie :D
-
To ciekawe, szczerze mówiąc nigdy nie interesowałem się tym zakonem i myślałem, że urzędowali tylko w Ziemi Świętej :) Mógłbym ich dodać... Ale nie ma nic za darmo ;) Musiałbyś zebrać dla mnie informacje jak wyglądali w XIII wieku i gdzie były ich największe komandorie :)
-
Będziesz miał jeszcze dzisiaj :D
-
Coś cicho się zrobiło :D
Jakieś nowe wiadomości czy cóź. ;)
-
Już zdaję raport ;) Przed majówkami dopieszczałem Serbię i Bułgarie, ich duże preview jest już niemal gotowe, czekam jeszcze tylko na jedną grafikę od mojego człowieka z TWC. Podczas majówek z przyczyn oczywistych nic przy modzie nie grzebałem, a teraz wróciłem do wstrzymanych prac nad rosterem niemieckim :)
-
No to ciekawie, ciekawie. A czy mógłbyś pokazać jakieś jednostki ów państewek? :D
-
Pokazywałem wcześniej habsburskich ministeriałów, poniżej ta sama jednostka w barwach rodu Welfów ;)
-
A czy mógłbyś pokazać jeszcze jednostki Serbii? Oczywiście jeżeli możesz. :D
-
Nie mogę :P A przynajmniej jeszcze nie teraz. Jak wszystko dobrze się ułoży, to w przeciągu kilku dni zamieszczę preview Serbii i Bułgarii.
-
-
Prace troszkę się przeciągnęły, ale wszystko jest już gotowe. Mamy na TWC własny dział dla naszego moda (już pod zmienioną nazwą), aby zapoznać się ze szczegółami i preview kilku frakcji, zapraszam TUTAJ ;)
-
O i to jest coś ! Gratulacje Hellvard !
Wrzuciłeś tam topic odnośnie poszukiwań co do Niemców i Włochów, to może dobrym rozwiązaniem był topic gdzie każdy by coś wrzucał, coś w stylu tego: http://www.twcenter.net/forums/showt...ships-Research czy tego http://www.twcenter.net/forums/showt...esearch-Thread ?
-
Graty :) Powodzenia z modem :) Long live Total War!!! :)
P.S. jednostki palce lizać :)
-
Wcześniej pokazane jednostki niemieckie troszkę podrasowałem, dodałem też kilka nowych, ale z ich prezentacją poczekam, aż będę miał gotowe preview frakcji niemieckich ;) Co niestety może się troszkę przeciągnąć, bo mój niemiecki badacz gdzieś zaginął i się nie odzywa. Za to wkrótce będzie gotowe preview Węgier i Złotej Ordy :)
-
A oto i obiecywane preview Węgier ;)
-
Bardzo fajne jednostki i opis Węgier tez i historyczny i sensowny. A premiera kiedy na oko?
-
Część jednostek węgierskich będę jeszcze dopieszczał, np. rycerze mają zbyt małą różnorodność herbów, będę musiał to zmienić, tylko kiedy? ;) I tu odpowiedź na Twoje pytanie Aravenie: Nie mam pojęcia kiedy. Problemem nie jest brak motywacji czy umiejętności, nie chwaląc się naprawdę dużo jestem w stanie zrobić sam, ale ciągle brakuje mi czasu. Grzebanie przy modzie jest czasochłonne, a do tego dochodzą takie irytujące bzdury jak konieczność chodzenia do pracy :) Przelejcie mi na konto milion dolarów żebym nie musiał pracować, to mod wyjdzie dużo szybciej :P Obecnie pracuję nad Złotą Ordą, następne w założeniu miały być Niemcy, ale jak już wspominałem, mój spec od tej dziedziny zaginął. Jeżeli nadal nie będzie się pokazywał, to będę musiał sam się tym zająć. Na szczęście mam jeszcze dwóch innych badaczy, jeden zajmie się frakcjami bałtyckimi, a drugiego oddeleguje chyba do państw włoskich.
-
Z tą małą pożyczką na milion dolarów (he he) to nie poradzę, ale na przykład przy tych mozolnych choć w prostych sprawach jak na przykład prace w EDU lub EDB mogę pomóc ;).
-
Piękne te węgierskie jednostki, tak samo jak i kropierze rycerskich destrierów ;D
-
-
Zgodnie z zapowiedzią poprawiłem jednostkę węgierskich rycerzy, oryginalna miała małą różnorodność herbów, do tego część z nich pochodziła z późniejszego okresu, a dwóch w ogóle nie byłem w stanie zidentyfikować. W nowej wersji wszystkie herby pochodzą od rodów już istniejących w momencie daty startowej mojego moda :) Poniżej dla przypomnienia i tych co jeszcze nie widzieli oryginalna jednostka:
I jej poprawiona przeze mnie wersja:
Jak Wam się podoba? ;)
-
-
-
Odlot. Zaginiony Kolega się odnalazł? :D