czemu ja nie mogę sciagnac bety?? nie mam zgłoszonego udziału w tym czy cos
Wersja do druku
czemu ja nie mogę sciagnac bety?? nie mam zgłoszonego udziału w tym czy cos
W steamie PPM na grę -> właściwości -> beta -> wybierz betę, w której chcesz brać udział.
Inna sprawa że ja czasem muszę parę razy resetować steama żeby zaskoczył i zaczął pobierać
v.1.3.0 w głównym menu gry, do tej pory zmieniał mi się tylko numer buildu, idę testować ;)
Dziękuję mam wszystko ok :) taki teraz offtop ale nie chcę zakładać nowego tematu. Jak jest na normalnym poziomie trudności? Na łatwym wróg prawie od razu ucieka bez walki. Na trudnym jest ok tylko że często nasze oddziały chcą uciekać. Na normalnym nie uciekają aż tak często?
lista zmian:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_3
Jesli chodzi o optymalizacje to poprawia ponoc bardzo wydajnosc na slabszych sprzetach z prockami dwurdzeniwymi.Sam jeszcze go nie testowalem dokladnie,ale juz moge powiedziec ze poprawil plynnosc na mapie kampanii.
@ edit
za to dodal nieprzyjemny bug,kiedy wracam do gry po alt+tab rozdzialka jest jakas mikroskopijna i trzeba restartowac gre,jest o tym na liscie ale nie doczytalem :-/
Po ściągnięciu bety znowu muszę odpalać kampanię od nowa ?
Dolaczam się do pytania. Czy nowy patch powoduje, ze można grac dalej na swoich save'ach czy zmiany powodowane przez ten patch tez sa do tych save'ow wprowadzane, czy jednak aby zmian doswiadczyc trzeba zacząć gre od nowa??
Z tego co pisali, to zmiany są raczej kompatybilne ze starymi sejwami, ale nie na 100%. Warto sprawdzić, porównując stary zapis gry i kilka tur nowej kampanii.
Żal rozpoczynać nową kampanię Rzymem bo tylko znowu mogę zmarnować cały smak gry Rzymem. Już 4 razy podbijałem Ligę Etru. Patch ściągnąłem, ale pogram dopiero wieczorem , na pewno nie zacznę gry Rzymem dopóki wydajność się nie poprawi
Tak popatrzyłem na stara kampanie i chyba zmiany jednak weszly w zycie i na starych save'ach. Widac to na przykład po konieczności opracowania technologii, żeby wybudować warsztaty ulepszające zbroje i bron, wcześniej tego nie było. Po wgraniu patche'a w nowych prowincjach żeby zrobić te budyni musialem opracować odpowiednia technologie.
Po raz setny: nikt nie każe Wam zaczynać od początku bo wychodzi nowa łatka. Możecie grać dalej, osobiście tak czynię, powoli podbijając Rzymem Europę.Cytat:
Zamieszczone przez adolf
Myślałem raczej o poprawie wydajności i optymalizacji jeszcze lepszej. Czekam na opinie czy patch beta 3 poprawił to i owo
Po patchu 3.0 beta ma taki oto głupi błąd, pojawiający się co jakiś czas.
http://images65.fotosik.pl/196/b11324aadc743cfbmed.jpg
Po wgraniu patcha 3 przeżyłem szok! Na mapie kampani skoczyły mi fps-y z 14 do 23/24 :shock: to jest olbrzymi skok szczególnie że gram na trupie ;)
Wie ktoś co naprawia patch beta3 oprócz ewentualnej poprawy wydajności
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_3
Miłej lektury ;)
Mam małe pytanie zainstalowałem patch 2 ale z ciekawośći dopiero teraz sprawdziłem najeżdżając na ikonke Rome wersje,i tam pisze wersja pliku jak i produktu 1.0.0.1 nie powinno być 2 czy coś ? W sumie nowej kampanii nie zaczynałem od nowa dlatego pewnie zmian nie zauważyłem,ale odnośnie tamtego pytania nie powinny mi sie cyferki zmienić ?
Ten patch ma o ile pamiętam 137 poprawek ;) A mam 2 rdzenie 2,6 Ghz, 2 gb ram i gt440 i windows 7 :lol: (Mówiłem, że trup). Ale mam wgrane programy na poprawe wydajności GEM, (jakiś program co zmniejsza pobór ramu, jak mi.się wyłącza gra to jeszcze na nim klikam optymalizuj i wtedy też ram idzie :) ), teraz.win 7 ciągnie z 650 mb ramu i zostaje z 1300 na samą gre, oprócz tego priorytet na wysoki w menadżerze windows, wszystko co się da wyłączam i jakoś chodzi ;) tylko nie wiem jak jest w bitwach bo czasu nie miałem na test. A gram na wysokich detalach ( tylko kampania) bo różnice w fps-ach są niemal niezauważalne, tylko musze po wczytaniu save-a pojeździć po mapie żeby tekstury się doczytały ;) w dniu premiery na czysto miałem 9/10 fps. po patchu 1 - 12/14, po patchu 2 - 15/16 i teraz po patchu 3 - 20/24 .
Patch poprawia znacząco wydajność na dwurdzeniowcach więc aż takiego skoku fps, nie spodziewałbym się na lepszych sprzętach. Gdzieś czytałem, że następny patch będzie dla lepszych maszyn. A tury trwają u mnie 25 s. na początku kampani i teraz po kilkudziesięciu turach 50 sekund.
Czy tylko u mnie grafika wygląda jak z plasteliny ?
W opcjach graficznych włącz "unlimited video memory", nie wiem jak srenega to przetłumaczyła, pewnie coś w rodzaju nieograniczona pamięć wideo albo coś w ten deseń.
Jako że dopiero dzisiaj zauważyłem że kampania rozpoczęta na 1.00 nie aktualizuje się to do wszystkich marud mam wiadomość
Zmiany jakie zaszły pomiędzy 1.00 a patch 3 (beta)
Szybkość tury frakcji AI = bym powiedział że 10x przyśpieszona
FPS = +70-100%
Tyle z kwestii optymalizacji, jak dla mnie w tej kwestii CA zrobiło wielkie postępy
Po czym wywnioskowac że dany patch chodzi w tym przypadku patch 2 ,zainstalowałem go ale gdy teraz zobaczyłem na wersje produktu mam 1.0.0.1 :(
Po buildzie. Po drugim patchu będzie miał pierwszą cyfrę 7.
Build mi sie nie zmienił,lecz jedna osoba dośc jednoznacznie mi powiedziała ze u niej ta sie nie zmieniła a patch jest zainstalowany poprawnie ponieważ od patcha 3 beta mieli to zmienic.
1 i 2 patch zmieniał build, 3 miał zmieniać nr wersji. Nie bawi mnie instalowanie bet, wolę czekać na pełne wersje.
W menu pierwsze liczby to 6798 o ile sie nie myle jakos tak.
Czyli masz tylko 1 patcha.... czy Ty na pewno posiadasz oryginał gry? :mrgreen: Bo wiesz, że patche jako takie instalują się automatycznie poprzez steam?
Mam oryginał i wszystko przez steam idzie tyle to jeszcze wiem :P niby wszystko lepiej chodzi od patcha 2 ale no build mi sie nie zmienił . Mniejsza z tym idzie dobrze pograć :D czekam na patcha 3 :) Juz wszystko chyba dobrze zmieniło mi sie v1.0.0 7018 chyba tak mam teraz.
A ja jestem w szoku, bo po ostatnim patchu gra chodzi o niebo lepiej, z 25-35 klatek na wysoko-ultra detalach mam obecnie też tyle samo klatek, ale na detalach ekstremalnych, wyłącznie ta alpha roślinność wyłączona o_0
Kilka ciekawostek, które może nie każdy zna. Przycisk "K" chowa kompletnie interfejs i wszelkie flagi, świetne do robienia screenów, filmików i ogólnie jakoś gra wtedy wygląda o niego lepiej. Druga rzecz to możliwość sterowania za pomocą strzałek każdą jednostką, zwłaszcza u rydwanów z kosami działa to mega, bo nie mają one animacji szarży, tylko zabijają poprzez jeżdżenie obok wrogów. Wchodzimy w ten tryb kinowy, czyli klawisz "insert", a następnie strzałkami strujemy rydwanem i driftujemy przez linie wroga ;)
Jakie parametry sprzętowe? i po którym patchu? beta 3.0 czy oficialne 2.0?Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Witam
Sprawdzałeś na singlu czy w kooperacji? Jeśli na singlu to znaczna poprawa była już na patch 2 beta, ale w koopie nadal mega wolno. Czas ruchu AI 10 minut z zegarkiem w ręku po 30 turach mniej więcej. Funkcja wyłączenia pokazywania ruchów niestety jest do niczego bo nie można jej zahaczyć w trakcie trwania kampania (przynajmniej w koopie)
Grrrr ta gra jest niegrywalna... Mam betę 3 patcha a tymczasem:
- dwa crashe w trakcie bitwy (kiedy wcześniej nie było żadnych)
- komputer szturmuje Carthago samymi oszczepnikami, staje pod bramą i nic nie robi. Przy okazji jedna jednostka przeciwnika gubi się pod ziemią i ostrzeliwuje moich przechodzących wojaków.
- Atakuję Ligurię pełna armia w mieście + garnizon. Wyzwanie? Niekoniecznie... Tylko podstawowe jednostki, które rozniosłem w pył moimi pretorianami
- Ai zaczęła atakować szkoda tylko, że podstawowymi jednostkami...
- Ostre spadki FPS w trakcie walk i przybliżania do wojaków
- AI jest głupia jak but i tańczy ostrzeliwana nie podejmując żadnych działań
Wszystko to na poziomie bardzo wysokim... Absolutnie żadnego wyzwania... :(
Dzisiaj się przelała czara goryczy dla tej gry, a mnie z tego powodu jest niezmiernie przykro bo przecież tak dobrze się zapowiadało :(.
Miec wersje beta i zalic sie ze sa crashe. Cudowne.
CA wyraźnie napisało w patch notes że szybkość mijania tury w co-op jest definiowania przez gracza z słabszym sprzętem
kupic bete gry i sie zalic....Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
@Vrael
napisz o swoich problemach tu
http://forums.totalwar.com/forumdisplay ... 8755c193cf
ludzie z CA to czytaja (ponoc) i naprawiaja
Nie dość, że spartolili grę to jeszcze patcha dobrego nie wrzucą dlatego te żale...Cytat:
Się nie żalę. Wręcz przeciwnie :>Cytat:
Zamieszczone przez Shane
Przecież ten patch jest w wersji BETA. Rozumiesz to słowo? Trudno, żeby patch w wersji BETA był dobry skoro jest wersją BETA i może zawierać błędy. Ludzie no...Cytat:
Zamieszczone przez Burn
Jaki jest sens wypuszczanie patchy w wersji BETA?? Żeby go sprawdzić?? Najlepiej to wypuścić patch w wersji BETA aby potem wypuścić nowe łatki do tego patcha ale przecież to wersja BETA może zawierać błędy ...Cytat:
Ściągając patch w wersji beta stajesz się natychmiast beta-testerem, więc nie żalić się tutaj że z powodu beta patchy wam crashuje a przedtem nie crashowało, bo z definicji beta-testera powinno się wtedy to zgłaszać producentowi, widać że nie było się w jakichkolwiek beta-testach XD
Może ktoś opisać jak prezentuje się AI na mapie strategicznej i w czasie bitwy po trzecim patchu? Ten patch zaczyna działać dopiero po odpaleniu nowej kampanii, czy jest wyraźna poprawa? Nie wiem czy zaczynać grać jeżeli dalej AI jest cienkie.