No to spróbuję być cierpliwy ;)
Choć ja nawet usunąć tego nie mogę...
Wersja do druku
No to spróbuję być cierpliwy ;)
Choć ja nawet usunąć tego nie mogę...
Chyba warto poczekac :D (ew. próbowac przez plik do folderu data - http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7z )Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Jesli wszystko bedzie działac tak jak piszą twórcy gry w opisie zmian to zapowiada się fajnie
No raczej nie mam wyboru i muszę poczekać... :cry:
Nie wiem jak u Was, mi już pobrało.
Ok już po kryzysie :D Wszystko działa :)
Pięknie wyglądają pory roku :D Po wiośnie i zimie z utęsknieniem czeka się na upragnioną wiosnę :D Myślę, że nawet więcej tur na rok, 8/12 byłoby wskazane w tym przypadku.
Faktycznie lista zmian robi wrażenie ;)
Cytat:
Reworked totally Shield Wall to be more historically accurate. Now only troops that used the Phalanx have it (so selected Celts, some Greek Spears, Roman Spear Auxilia)
Reworked Formation behavior to be more historically accurate. Only units that is sure they fought in formation have it (and so much less than before). Units that fight in formation are now much more powerful than those that don't and fighting in formation really makes a difference (so there will be a clear difference between units that adopted a formation behavior and those that don't, as in reality).
Reworked attributes of Shield Wall/Hoplite Phalanx to be more accurate. Units in the formation will be stronger than before but they will also be slower and they will be weak against missile attacks; this means that tactics based on mobility will be a good way to win against them (same as Romans historically did)
Changed animation behavior of Hoplite Phalanx: now it has the Shield Wall one that is more accurate. I didn't use it before for variation but since now only selected unit have the Phalanx behavior this is more appropriate, both visually and for coherence (both Shield Wall and Hoplite Phalanx are Phalanx behaviors)
Reworked all spacings to be more accurate and differentiate better factions/units behaviours; tied to the changes in the use of formation and Phalanx usage this change greatly personalizes various factions/units (even more than it already was).
Reworked all rank depths to have units collide better (the men in the first line will always be about 30 and this greatly enhances visual impact as there will be much less lines of men not properly colliding)
Removed the old Fulcum from Roman units because Fulcum was actually the Repel Cavalry formation (in fact switched the two). After much research it is clear that Roman units never used something similar to the Phalanx behavior (however they have other strengths; they are the best at the formation attack behavior and now the trait, as I said, really makes a difference).
Romans of Marian Reforms and above have now an attribute called "Cycled Line" that lowers their fatigue while in combat. This simulates the later behaviour of Romans to switch lines to save fatigue
Much increased possibility to retreat while in combat; this will greatly improve capability to alternate multiple lines and make tactis as the double aciex of Roman perfectly viable
Reworked Theurophoroi to be more historically accurate: they have now possibility to use Javelins in defense (as Peltasts) and also use formations like Phalanx while in melee
Removed Equites after Marian Reform
Improved on bracing and collision behavior: this should lower even more possible mixing of lines (bobbling)
Re-balanced some Barbarian units (as Chosen Swords, Galatian Legionaries etc.) that were much stronger than expected
Added season graphics to campaign. Updated season effect icons and text
Agent success chance set to 0 for increasing construction time (with increased build times it was out of control and hindering AI)
Removed unexplored city icons
Made Winter movement penalty more extreme, added movement penalty to Extreme Summer and Bad Southern Summer
Fixed some character skills
Fixed and improved some text for effects
Adjusted minor faction diffculty description at New Campaign screen
Added Cimmeria faction description
Added new minor faction images for New Campaign screen
Made Fulcum (Repel Cavalry) require Pilum to work
Fixed but with Illyrians Heavy Spears not behaving like Hoplites
Fixed problem with some troops still have 2 ships for transport
I te zmiany wchodzą po nowym roku?
Od wczoraj są. Wersja moda 0.6 h
To czemu mi się aktualizacja na steamie nie pobrała?
EDIT: Wie ktoś jak zmusić steam do aktualizacji moda?
Włączałeś launcher? Może Ci się pobrało, a nie widziałeś nawet :D
Nie no, sprawdziłem. W grze też nie widać zmian. Cimmeria nie ma opisu, jednostki nowych umiejętności itd.
Czy u Was Trakowie umierają w taki sposób? :D
[spoiler:1wl77oje]http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sc...vzggzzagsv.jpg[/spoiler:1wl77oje]
Problem ze steam może wynikać z jego aktualizacji, choć w sumie nie wiem czy jakaś ostatnio miała miejsce :lol: U mnie w czasie Świąt steam uparcie twierdził kilka razy, że jest offline i nie chciał pobrać gry. Spróbuj obejść to w najprostszy sposób, ściągnij DeI z mediafire i podmień pliki, o ile masz akuratnie ciśnienie na granie w Rome 2 ;)
Generalnie, na Twoim miejscu liczyłbym na automatyczne rozwiązanie się po jakimś czasie tej niecodziennej, ale jakże denerwującej sytuacji :? W temacie DeI na twcenter wiele osób narzeka na bezczynność steam, wynikającą być może z przeciążenia serwerów, w końcu mamy wyprzedaż. Podobno pomaga kilkukrotny restart managera modyfikacji, aż zaskoczy.
Ehhh to pozostaje mi poczekać trochę na tą aktualizację. Jeśli to nie pomoże, ściągnę Dei ręcznie.
EDIT: Już nieważne, właśnie się ściągnęło. Lepiej późno niż wcale...
Trzeba też pamiętać, że wersja na Steam często z powodu problemów z uploadem jest tam dopiero dzień, dwa po premierze z linkiem do mediafire ;)
Aztec, ten bug ze śmiercią dotyczy ogólnie traków, a raczej jednostek z bronią dwuręczną widocznie :D W pierwszych wersjach ta animacja była nagminna u wielu jednostek, teraz została chyba tylko u Traków ;D
Po chwili testowania mogę wyrazić swoje spostrzeżenia ;) Ogólnie to jestem zachwycony tym "wczorajszym" patchem. Wprowadzenie zmian graficznych na mapie kampanii niesamowicie urozmaica grę, a deszcz wygląda fenomenalnie. Przetestowałem też kilka szybkich bitew i chyba poprawili prędkość "zabijania" się żołnierzy. Jak dla mnie wielki plus, bo walka wygląda w końcu emocjonująco. Trochę zaskoczyło mnie to, że falangę hoplitów opłaca się włączyć dopiero w momencie zwarcia się wojsk, ale wygląda to i tak lepiej niż w poprzedniej wersji gdzie czasem dochodziło do sytuacji, że walczył tylko jeden hoplita, a reszta czekała na nie wiadomo co :) Jak już trochę pogram to napiszę coś jeszcze.
czy ten mod dziala ale tylko od nowej kampani bo wgralem ten plik do data i nic nie zmieniło w mojej dotychczasowej kampani? tak samo z radious campaign mod tez nic nie zmienilo czy musze zaczac nowa kampanie zeby zmiany zaczely dzialac ?
Jeśli pierwszy raz wgrałeś tego moda to musisz chyba zacząć kampanię od nowa.
Zaczalem nowa kampanie na wersjii 6.0 h,pierwsza tura,szturm na Velathri,wlaczyla sie bitwa w polu.Czy to jakis bug,czy mod blokuje walki w miastach?
Nie pamiętam już czy od ostatnich paczy do Rome lub do DeI nie doszła procentowa szansa na walkę w polu zamiast w mieście.
Już chyba ze 2 patche temu do podstawki weszła szansa na to, że przeciwnik wyjdzie walczyć w polu.
Ok dziekiza szybka odpowiedz,zasiadam wieczorem do gry,dzieki temu modowi mozna wreszcie popykac.Szkoda tylko ze z oblezeniami dalej kicha.
@KAM
Komicznie to wygląda :D
@Shane, ale jest już lepiej. Komputer zaczął używać sprzętu oblężniczego, dopiero po rozpoczęciu walki na murach atakuje bramę. Jedyne co chciałbym zobaczyć w oblężeniach to by AI czekało turę jeśli nie ma szans i budowało więcej maszyn. Dodatkowo by szturm odbywał się na kilka części miasta :P
Nie rozumiem dlaczego w momencie zwarcia? Mi się wydaje, że ustawiasz ich w szyku specjalnym (swoją drogą nowe dziwne nazwy tych szyków są) i sobie w nich są. A ten czas odliczany, który widnieje w ikonce odpalonego szyku, to czas wymagany na sformowanie się owego szyku. Czyli reasumując, lepiej właśnie przed wejściem w bój ich tak ustawić.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Chodzi mi o sytuacje gdy Ty atakujesz. Jeśli najpierw ustawisz hoplitom falange i klikniesz na wrogi oddział to przypuszczą tylko szarżę i umiejętność im się wyłączy. Nie ma sensu więc włączać tego przed atakiem. Lepiej aby wykonali szarże i dopiero gdy będą w zwarciu klikać na przycisk falangi.
EDIT: Ogólnie wygląda to jak w podstawce z tym, że umiejętność tą można włączyć podczas walki.
WitamCytat:
Zamieszczone przez Aztec
Ja mam takie zapytanie, jak można wrzucić obrazek z gry na forum? Robiąc print screena, przechdząc do painta mam po wklejeniu tylko czarne tło. Co jest nie tak?
Przepraszam z góry że pisze o tym tutaj, ale obrazek tyczy się właśnie Divide et Impera.
Na steam screena wykonujesz poprzez wciśnięcie F12. Nic nie musisz do Painta wklejać :|
Wszystko bardzo fajnie, ale F12 i co mam dalej zrobić, gdzie mam ten plik zapisany, abym mógł go wkleić na to forum ? Jestem laikiem w poruszaniu się w tego typu rzeczach, Proszę o pomoc.Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Po zakończeniu rozgrywki ,w której wykonałeś screena, wyskoczy ci okienko z podglądem tegoż.
GEM blokuje screenshoty wszelakie przez nakładki graficzne.Cytat:
Zamieszczone przez kopis44
DziękiCytat:
Zamieszczone przez guffqa
Może faktycznie to, to bo mam postanowionego Gem'a. Spróbuje w nowym roku teraz już nie zdążę
czy moze ktos podac liste zmian ktore wprowadza ten mod po polsku bo nie wszystko rozumiem z angola
kurde nie wiem wgrałem tego moda do data zaczołem nowa kampanie i dalej mam limit armi 20 jednostek i liczebnosc oddzialu 160 wtf ??? :(
Zmiany wyglądają mniej więcej tak:
-ładniejsza grafika
-zmieniona mechanika bitew, są bardziej realistyczne i dłuższe.
-(chyba) lepsze AI.
-kampania mocno zmieniona (na lepsze oczywiście):
4 tury na rok wraz ze spowolnieniem badań, budowy i wydłużeniem życia generałom
Inne rozmieszczenie armii i wojsk
- Formacje unikatowe dla poszczególnych frakcji, AI ich używa.
Więcej nie pamiętam.
A co do tego że masz limit 20 jednostek, to nie wiedziałem że to coś zmienia.
A jaki masz rozmiar oddziału w opcjach? Może dlatego masz 160 ludzi.
Nie znalazłem żadnej informacji na ten temat.Cytat:
Zamieszczone przez matatiah
Czy ktoś mógłby pomóc?
mam ustawione rozmiar oddzialu na ultra
zaznaczam divide etimpera w mod managerze i biore lunch game i jest obraz z ladowania gry i nic laduje sie w nieskonczonosc wtf
a czy ten mod dziala tylko na angileskiej wersji czy tez na takiej z polskimi napisami ???
kurde nie wiem o co kaman zaden mod mi nie działa ani ten od radiousa ani DEI :/