W sumie to nie wiem czy to dobry temat ale przydałoby się dodać młotka do listy posiadanych gier w profilu użytkownika na forum.
Wersja do druku
W sumie to nie wiem czy to dobry temat ale przydałoby się dodać młotka do listy posiadanych gier w profilu użytkownika na forum.
Jako, że wróciłem do żywych, to zabieram się za lifting obecnego designu forum. Myślałem, że ktoś go ruszy po stanie w jakim go zostawiłem.
Zastanawiam się też czemu nikt nie wpadł na to, że dziś nie korzysta się z TSa, Skype tylko z Discorda, który zastępuje go już praktycznie w każdej grze:
https://discordapp.com/features
A można go zintegrować z forum, postawić za darmo na sewerze producenta.
TO by było niegłupie, i koszty za TSa by odpadły. ;)
Dziś z Discorda korzystają praktycznie wszyscy. Klient jest naprawdę o wiele lepszy niż cały przestarzały już TS. Ma jego wszystkie funkcjonalności. Postawię we wtorek serwer z Discordem to sobie sprawdzicie. Można z niego korzystać nawet przez weba.
Czy właśnie przeprowadzane prace odświeżające nasze Forum mają jakiś wpływ na zamieszczane linki z YT?Już wczoraj zauważyłem że wiele wcześniej zamieszczonych okienek z tej witryny jest niejako zamrożonych (czarny obraz) co czyni je niemożliwymi do odtworzenia.
Nie. Nie ruszam takich spraw. Poza tym po stronie vbulletina tez nie ma jakiś skryptów obsługi, podejrzewam ze problem po stronie YouTube, ale przyjrzę się sprawie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Słuszny pomysł z Discordem, miałem już z nim styczność i jest fajny. Poza tym w przeciwieństwie do TSa, będzie jasność z finansowaniem i będzie w 100% orgowy, nie będzie się po nim pałętać jakieś EU czy czort wie jakie subkanały :D
Pomysł z Discordem uważam za dobry.
Domyślnie ustawiono już styl poprawiony. Dalsze prace nad nim we wtorek.
Dla porównania zmiany:
http://forum.totalwar.org.pl/forum.php?styleid=3 stara
http://forum.totalwar.org.pl/forum.php?styleid=4 nowa
Odświeżcie sobie kilka razy F5 po wejściu w nową, aby ikonki wczytał nowe.
Strasznie się czerwono zrobiło na Forum :eek:.
Kwestia przyzwyczajenia. :) Jak będzie źle, to wróce do czarnych linków.
Spoko teraz każdy jest funkcjynym :devil:.
A to akurat dopracuje w kolejnych aktualizacjach:) Dopasowuje kolorystykę pod logo po prostu. :)
Mam nadzieję, że poprawiony styl bez niedoróbek przegląda się wygodniej, bo nawet sposób wyświetlania postów został poprawiony.
W sumie, to można by zmienić ikonkę rzymskiego hełmu na coś pasującego do aktualnej części, np:
Spoiler:
Według mnie hełm wygląda lepiej. Co jak co ale to dopiero pierwszy total war w klimatach fantasy i nie którym może się średnio spodobać taka zmiana. (Mi osobiście by nie przeszkadzało)
Mi też się hełm podoba, ale jest mało aktualny. Moim zdaniem można dawać coś związanego z najnowszą częścią albo coś uniwersalnego (np. logo forum).
Logo to dobry pomysł :ok:
Jak dla mnie czerwone linki to jakaś pomyłka, a menu w prawym górnym rogu, gdzie wszystko było przezroczyste a teraz też jest czerwone albo żółte to wygląda jakbym dostała bana czy coś, normalnie się przeraziłem jak się zalogowałem. Było zdecydowanie lepiej z przezroczystością.
Będzie logo forum. We wtorkowej aktualizacji się zmieni. Gorne menu będzie na czerwono. Zolty pojawi się gdy dostaniemy jakieś powiadomienie/wiadomość. Kwestia przyzwyczajenia do wyglądu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Po to jest dyskusja aby dyskutować. Ktoś musi wyznaczyć szlaki, bo pośród tysięcy wizji forum trzeba wyłowić te, które są warte uwagi.
A ktoś to zrobić musi, wygląd tak jak został po moim odejściu tak został i nikt nie kwapił się do jego modernizacji.
Każda uwaga otwiera mi oczy, tak jak teraz z czerwonym kolorem, który postaram się za chwilę zmienić.
Być może kwestia czerwonego koloru jest spowodowana barwą tła które ją nadmiernie eksponuje?Zaś co do zamiany rzymskich hełmów na warhammerowe to dajmy sobie z tym lepiej spokój.Bądz co bądz seria TW zazwyczaj jest utożsamiana z Rome i niechaj tak pozostanie bo zaraz się zaczną sypać pomysły żeby do subforów przyklejać nakrycia ochronne z danej epoki ;).
Podmieniłem, i teraz są czarne linki.
Nie głupim pomysłem jest danie ikonek z logo portalu, tak jak rozwiązał to twcenter. Myślę, że z czasem możemy zrobić jakąś ankietę w temacie.
Bardziej chodzi o lifting obecnego wyglądu. Jak skończę go robić, to porównacie sobie wersję przed i po zmianach. Stary wygląd ma niestety niedoróbki w stylu, które staram się teraz łatać.
Pewne sprawy wolę wdrażać wolniej, pewne szybciej. Myślę, że efekt będzie widoczny jw.Cytat:
Po cóż czekać skoro można zacząć przemeblowanie raz a konkretnie za jednym zamachem?
Ok, rozumiem. Co do ikonek, to również popieram pójście za przykładem TWC.
Poprawiłem już kilka rzeczy. Nie czekałem do wtorku. Większość Waszych uwag została wdrożona. Przeglądam dalej forum aby sprawdzić gdzie jeszcze są problemy. Na pewno zajme się niedługo edytorem, bo on troszkę nie pasuje do całości.
Mi tam nowe forum się bardzo podoba, trzeba iść z duchem czasu i stale ulepszać forum. Świetna robota :)
Kolumna z nowymi tematami to strzał w przysłowiową 10 :ok:.
Dałoby radę jeszcze zrobić tak, by po kliknięciu w temat z zakładki "Ostatnia aktywność" przenosiło do ostatniego posta tego tematu, niż na pierwszą stronę?
Riko, mała uwaga do kolumny "TotalWar.org.pl w sieci", obecnie portal robi streamy na Hitboxie, a nie na Twitchu ;)
http://www.hitbox.tv/totalwarorgpl
Zrobione.
Wprowadzono liczne poprawki. Wcisnąć kilka razy F5 i powinno się wczytać.
Bardzo ładne ikonki :ok: Ale co z tym czerwonym tłem w prawym górnym logu na przyciskach "Mój profil", itd?
Podmieniono.
Lepiej :) Ale nie można tła tych napisów zwyczajnie zrobić przejrzystego, jak było to wcześniej?
Coś pomyślę. Naprawiłem natomiast filmiki z Youtube. Ikonka została dodana do Zaawansowanej edycji.
Aby dodać film, wystarczy np. z filmu: https://www.youtube.com/watch?v=DYSobuqONo0 wyciągnąć identyfikator, czyli: DYSobuqONo0 i dać go pomiędzy [youtube].
Przykład:
Nowe ikonki są naprawde świetne i klimatyczne :)
Czyli tak jak to było do tej pory a więc bez zmian.Grunt że YT okienka powróciły i ponownie są aktywne :ok:
Ten kawalerzysta już kiedyś przyozdabiał poszczególne tematy na Forum.Refresh jak najbardziej udany.
Podoba mi się wspólna ikonka dla użytkowników nie posiadających avatara widoczna na stronie głównej.Jeszcze tylko jedno pytanie dlaczego na lapku nie ukazują mi się żadne sieciowe loga(Steam,FB,Twitter,etc) w przeciwieństwie do Iphona?