No ja też mam info o tych sterownikach, a tak to wszystko dziala.
Wersja do druku
No ja też mam info o tych sterownikach, a tak to wszystko dziala.
U mnie nadal nic - gdy autoryzacja się kończy to zaczyna od nowa, w kółko. Przez to nie dam rady moda na workshop wrzucić.
Witam wszystkich foumowiczy! :)
Właśnie powróciłem po bardzo długiej nieobecności (mam nadzieję że nikogo nam tu nie ubyło), i od razu chciałbym prosić Was o pomoc.
Mianowicie zamierzam zakupić najnowszą grę Total War: Attila, i zastanawiam się czy powinienem wybrać wersję przyszykowaną przez SEGĘ, czy może przez Creative Assembly?
Ja widzę jedynie różnicę cenową (109,99 zł SEGI wobec 149,99 zł CA (Empik)), dlatego też chciałbym prosić o radę Was. Czy opłaca się przepłacać? Czy widać jakieś wyraźne różnice?
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję. Pozdrawiam.;)
Krzyżak2
CA jest twórcą, SEGA odpowiada za dystrybucję. Temat nie na miejscu. Przeniesiony.
Witam.
Czy ktoś może powiedzieć mi, którą wersję Attili wybrać?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a6481c645.html
Czy pomiędzy tymi odsłonami są jakieś różnice (poza ceną)?
z góry dzięki. Pozdrawiam.
Według mnie masz tu wersję z płytą (DVD) oraz tylko kod (wersja cyfrowa). Jeżeli chodzi o zawartość to powinna być taka sama. Dziwne że cena wyższa dotyczy wersji digital.... Myślę że warto wstrzymać się i zaoszczedzić kilka groszy bo niebawem będzie latobranie na MUVE.
Niebawem - raczej początkiem września :-D
(Ale mogę się mylić - tak było w przeszłości)
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Zacząłem wreszcie grać (nowy komputer) i jest naprawdę przyjemnie, dużo fajniej niż w vanillę Rome. Bitwy może trochę za szybkie, ale sama kampania i stopień jej trudności jak najbardziej na plus. Gram Cesarstwem Wschodniorzymskim na Hard i udało mi się rozbić Wizygotów nie tracąc żadnej prowincji, ale w trakcie przygotowań do wyprawy na Persję zaatakowały mnie ludy pustynne z jednej strony, a Wandalowie zaczęli z morza łupić wyspy Morza Śródziemnego. Zachodni Rzym nawet się trzyma, na razie stracili tylko kilka miast w Brytanii (jest koło 20 tury) i nawet wojują legionami gdzieś na ziemiach Markomanów.
Są już jakieś mody, które dodają fajnie przemyślane rzeczy (jednostki, mechanika kampanii i bitwy), nie psując tym balansu i nie powodując nowych bugów?
Ja gram na modzie 24 tury na rok, maksymalna korupcja 50 %, wszystkie opcje po podbiciu osady dla każdej nacji.
Ale polecam moda Better aggressive Ai. Wgrałem w około 100 turze i od razu wojna Sansanidów z wschodnim cesarstwem i o wiele wiecej wojen wybucha. Gram wizygotami, zacząłem podboje w Hiszpanii. BA AI mam na normal. Easy bez cheatów kompa więc dałem na normal ^^, ale pewnie trudniej na hard, poczytaj o różnicach ^^.
Gram na razie bez modów i muszę przyznać, że... cieszę się, że grę kupiłem w mega promocji z paroma DLC. Mapa prawie ta sama, tylko ciemniej, parę nowych opcji. Wygląda bardziej na dodatek do RII niż kolejna część. Wszystkie prowincje trzymiastowe, zdaje się, że w każdej jakiś specjalny towar, to zdecydowanie umniejsza wartość poszczególnych regionów. Niby trudniej, ale wystarczy przestać przywiązywać się na siłę do każdej prowincji i elastycznie wałkować hordy. Taka fifa 2015 - ładniej, prościej, ale znowu to samo.
Na plus optymalizacja - Attyla chodzi lepiej niż RII, przynajmniej u mnie. Przy większych bitwach czasem spadną klatki, ale "czas" mija normalnie.
Dzięki bogom moderzy nie śpią.