Matisek tak mówi, bo szykują mu się problemy na północy i chce jak najszybciej ustabilizować południe! :>
Wersja do druku
Matisek tak mówi, bo szykują mu się problemy na północy i chce jak najszybciej ustabilizować południe! :>
Dania w mko23 do oddania - sytuacja beznadziejna, Nowogród oblegał 3 miasta i je zdobedzie, kolejne 3 ( już w samej Skandynawii ) też nie do uratowania. W dodatku sojusz wypowiedziała Polska, która ma kawałek Niemiec. Wszystkie wojska w Niderlandach, więc wschód stracony. Mozliwość dogadania się z Anglią ( która do tej pory była w stanie wojny ) za którą MG przeklikał poprzednią turę. Ostatnie dwie tury Dania zostały przeklikane przez MG. Polecam dla hardcorowców.
Wcześnie informujesz, że do oddania (zrezygnowałeś tydzień temu w końcu)...
Już masz sojusz z Anglią - w prywatnych komnatach zawarliście. Wypadałoby wspomnieć.Cytat:
Mozliwość dogadania się z Anglią (która do tej pory była w stanie wojny)
Oddam Danię w WKO 32. Sytuacja dyplomatyczna tutaj:
viewtopic.php?f=374&t=11494&p=251613#p251613
Aktualna mapa tutaj:
viewtopic.php?f=374&t=10387#p225493
Po hasło do mnie na PW.
Informowałem w temacie kolejki, mogliście sobie sami podać, ale pewnie lepiej było dla niektórych, zeby Mg klikał :lol:
Skoro w prywatnych komnatach, to sojuszu nie nie ma, bo liczy się to co na forum. Także nowy gracz musi się dogadywać z Anglią.
Sam to uzgadniałeś w prywatnych komnatach - to jest honorowy pakt, tak jak pon stalowy.Cytat:
Skoro w prywatnych komnatach, to sojuszu nie nie ma, bo liczy się to co na forum.
Ale widać nie uznajesz takowych. Bo sam to z nim uzgadniałeś, a teraz zaprzeczasz że obowiązuje.
Od tego jest temat "Poszukiwani zastępcy" - nikt do "kolejek" poszczególnych KO nie zagląda w poszukiwaniu frakcji do przejęcia...Cytat:
Informowałem w temacie kolejki
Ja chętnie dołącze do mko 26 tlyko tam jakieś 2 obozy są XD, w gruzji chyba nie powojuje a ja wiadomo zawsze lubie jednak gry gdzie sie coś dzieje ^^, więc jeżeli wolna i mogę to poprosze genue z mko 26
Domen, co ty za głupoty wypisujesz? Co ma do tego moje uznawanie czy nie? Jakbym grał, to w sojuszu z Anglią.
Dla MG moje honorowe-prywatne umowy nie istnieją. Podaje jaka jest sytuacja, żeby nowy gracz miał jasność. Żeby się potem nie zdziwił, jak weźmie nację i np. Yangberg stwierdzi, że nie chce tego sojuszu ( co jest akurat mało prawdopodobne, bo inaczej zostanie kiedyś sam przeciwko Polsce i Rusi ). Zaznaczyłem, że można się dogadać z Anglią i niech nowy gracz sobie to potwierdza, bo ja obiecałem oddać te zdobyte na Anglii ziemie jak się ustabilizuje sytuacja Danii.
Dlatego przestań prowokować do kolejnych połajanek i offtopa, jak nie wiesz co w trawie piszczy i że w regulaminie wyraźnie jest napisane, że liczą się tylko pakty na forum, a prywatne to sobie możesz o kant dupy rozbić.
skoro wam aż tak na tempie zależy, to sobie mogliście sami zgłosić :lol: Mnie to zwisa, nie ma chyba nakazu pisania w tym temacie? Czy jest jakiś punkt w regulaminie?Cytat:
Od tego jest temat "Poszukiwani zastępcy" - nikt do "kolejek" poszczególnych KO nie zagląda w poszukiwaniu frakcji do przejęcia...
Nie będzie mnie w piątek i sobotę, proszę, aby na mnie poczekać jak będzie jakaś tura, to zrobię ją w niedzielę.
Yangberga też nie ma ostatnio, więc prawdopodobnie ta Anglia w MKO 26 też będzie do przejęcia. Ale może jednak wróci.
Powojujesz pewnie, chociaż spytaj Matiska bo ja nie wiem gdzie w tej chwili są armie gruzińskie.Cytat:
Zamieszczone przez Milanos