I wszystko na temat adi :)
poza tym nie wiem o co Domenowi chodzi ze niby przeze mnie Sayer odszedl ... :O
Wersja do druku
I wszystko na temat adi :)
poza tym nie wiem o co Domenowi chodzi ze niby przeze mnie Sayer odszedl ... :O
To graj. Ale pamiętaj o tej zasadzie regulaminu KO:
viewtopic.php?f=3&t=3097
Jak w jakikolwiek sposób naruszysz tą zasadę, to ja oblegnę i zdobędę Bagdad bez wypowiadania wasalizacji.Cytat:
b) Pakty podpisane na forum muszą być odzwierciedlone w grze, jeśli tylko pozwala na to jej mechanika. Oznacza to w szczególności, że nie można zerwać w grze sojuszu, jeśli nie uczyniło się tego wcześniej na forum, a także nie można odmówić przyjęcia propozycji sojuszu od dyplomaty, jeśli podpisano taką umowę na forum.
A teraz proszę zaznajomić się z treścią paktu podpisanego na forum, jaki obowiązuje Turcję - i jaki musi być odzwierciedlony w grze:
viewtopic.php?f=359&t=10492#p231526
Cytat:
1. Postanowienia bizantyjsko-tureckie:
a) Zaprzestajemy rozlewu krwi i wojny z Turcją
b) Turcja odda nam w swojej najbliższej turze prowincje Mosul, Gandzę, Van i Ani - bez burzenia budynków
c) pozostała część Turcji stanie się wasalem i jednocześnie sojusznikiem Bizancjum
d) Basileus zasiądzie na tronie Turcji i rozciągnie nad nią swe bezpośrednie rządy, aż do czasu gdy sam znajdzie odpowiedniego zastępcę
e) Turcja będzie nam posłuszna w zakresie polityki zagranicznej i wewnętrznej, zwłaszcza wojskowej
f) Co wynika z powyższego, Basileus od tej chwili staje się naczelnym dowódcą sił zbrojnych Turcji
Zgadza sie i wiem o tym.
Tak na marginesie. A co z punktem d) - czy Basileus SAM znalazł ODPOWIEDNIEGO zastępcę :?:
Sam Cię nie znalazłem - i jeszcze musiałbyś udowodnić, że jesteś odpowiedni. :P
A swoją drogą - przypadkiem Turcja nie jest oryginalną frakcją Mnila, a za Bułgarię robi tury tylko w zastępstwie :?:
W takim razie niech lepiej Mnil z powrotem weźmie swoją własną frakcję - a Bułgaria będzie do przejęcia.
Przypadkiem nie rozśmieszaj ludzi.
Na twoje super mądre pytanie... Gracie tak tymi turami nie od wczoraj więc proszę cię... wiem ze nagle popsułem ci humor ale przestać odstawiać szopkę.. jakie oddawanie?? Tydzień temu na to nie wpadłeś a teraz nagle cię olśniło?
PS: On nie znalazł, ty tym bardziej nie miałeś zamiaru chełpiąc się grą dwoma państwami. Dostałem haslo bo się zgłosiłem. Koniec tematu.
Pewnie ale jedną turę jeszcze powinienem zrobić tak samo jak Ty w WKO 30 Węgrami.
W ramach wyjaśnień, względem regulaminu:
I tylko to obowiązuje przejmującego frakcje, tamte ustalenia wasalizacji nie były zatwierdzane przez MG(bo takiego nie ma), więc nie obowiązują "prawnie". Cała sprawa Turcji prowadzonej przez gracza innego państwa była zgłaszana w Kolegium i w jego imieniu się tutaj wypowiadam.Cytat:
m) Wasalizacje:
- Jeżeli gracz zwasalizowanego państwa rezygnuje, senior ma dwie tury na znalezienie nowego gracza, po tym czasie państwo może przejąć dowolny gracz.
- Po rezygnacji gracza prowadzącego państwo zwasalizowane, senior grający tym państwem, do czasu znalezienia nowego gracza może podejmować wszelkie decyzje za to państwo.
- Jeżeli państwo zwasalizowane przejmuje nowy gracz, może on zerwać wasalstwo, ale z ewentualnym atakiem na seniora musi czekać 6 tur.
sorki, bylem na swieta poza domem, dzisiaj bedzie.
czemu robie znow tą samą turę??
Czy powtarzamy wszystko?
Czy pomylka przy wrzuceniu?