smooqu na kampanii gram na wysokich tylko jak jest jakaś większa bitwa to pisze coś tam że grafika na tą bitwę zostaje zmniejszona coś takie :D.
Wersja do druku
smooqu na kampanii gram na wysokich tylko jak jest jakaś większa bitwa to pisze coś tam że grafika na tą bitwę zostaje zmniejszona coś takie :D.
Pojawiła się aktualizacja do patcha 9 beta (build 9383.488839)
Cytat:
Multiplayer battle-replay desync addressed.
Issues with trees in battle-maps addressed.
Additional cost-balancing to Chariots and Elephants.
Units no longer mistake bastions for wall breaches in settlement battles.
Further battle map technical and performance improvements.
Coś mi dzisiaj zasysało. Ciekawe co, bo przecież dalej mam 1.8.1 :?
Witam!
Ja dopiero zaczynam grę, zauważyłem jednak po patchu dwie rzeczy:
- gra się zacina - zastyga na sekundę w czasie większych potyczek. Działa płynnie przez kilka sekund po czym następuje pauza - zmrożenie wojów - tylko deszcz pada, słychać odgłosy i muzykę.
+ komputer zdobył obwarowaną osadę ! Przed patchem na tym samym save zatrzymał wojska wewnątrz osady nie zainteresowany moim strategicznym punktem, na którym trzymałem wojsko. Po patchu - rozegrała się piękna krwawa bitwa. Sprawdzałem tylko raz, ale powtórzę eksperyment, bo to rzecz, która mnie niemal od Roma II odrzuciła. Mam nadzieję, że to nie przypadek.
Ok, mam nowego patcha 1.9.0 Ale nowej kampanii nie zacznę póki nie skończę Seleucydów :?
Jeszcze powiedz że AI umie wejść na mur... to już w ogóle gra stanie się grywalna.Cytat:
Zamieszczone przez Robin
I że agentami tak nie spamuje ;)
Oczywiście, że Ai potrafi wejść na mur :)
AI zawsze potrafiło wejść na mur pojedynczymi jednostkami ale po odparciu tych oddziałów albo całkowicie traciło zainteresowanie osadą, albo pchało się wszystkimi pozostałymi wojskami przez bramę.
W dniu premiery komputer szturmował mi tylko bramę. Grajcie, grajcie. Dajcie znać co się zmieniło.Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
Ściągnęło mi dzisiaj poprawkę do RII i żadne mody nie działają. Czy ktoś ma podobny problem?