Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
nie wiem czy mod ma jakies bugi czy co ale raz moi oszczepnicy nie rzucaja oczepami tylko stoja i jakis pojedynczy czasem rzuci ,dwa w ostatniej bitwie dowodca z okretu byli to principies nie mieli wogole tarcz :shock: ,trzy dlaczego wieze obleznicze balisty i harcownicy zadaja tak nie wielkie obrazenia :shock: no wieze i balisty w porownaniu do podstawki to nie wiem dostaly takiego nerfa ze szok :/ odzial wroga podszedl pod mury i nie stracil ani jednego zolnierza podczas gdy wieze caly czas do nich walily ja sie pytam wtf to niby ma byc realizm i atrakcyjnosc moda no ja nie wiem mam nadziej ze to anuluja w kolejnej wersji moda i ze wieze balisty i oszczepnicy beda zadawac obrazenia jak z podstawki a przynajmniej wieze i balisty,nie po to rekrutuje balisty ktorych koszt utrzymania jest wiekszy niz jednostka hastati zeby przy ostrzale zabijała 1 lub 2 wrogow omg :shock:
Cytat:
gdy wieze caly czas do nich walilyy ja sie pytam wtf to niby ma byc realizm
Od zadawania obrażeń są jednostki strzelające ustawione na murach. Kilku łuczników w pojedynczych wieżach nie ma fizycznie możliwości zadania jakichkolwiek obrażeń.
Cytat:
nie po to rekrutuje balisty ktorych koszt utrzymania jest wiekszy niz jednostka hastati zeby przy ostrzale zabijała 1 lub 2 wrogow
Balisty to broń oblężnicza, która nigdy nie była używana w bezpośredniej walce, dopiero Rzymianie sto/dwieście lat później stosowali onagery do tego typu rzeczy. Oczywiście były też skorpiony.
Cytat:
moi oszczepnicy nie rzucaja oczepami tylko stoja i jakis pojedynczy czasem rzuci
Masz pobraną aktualną wersję? U mnie oszczepnicy działają jak trzeba.
Podsumowując, mod jest bardziej "realistyczny" niż Ci się wydaje, hehe ;) Oczywiście masz prawo do swojego zdania, zawsze warto napisać do nich na ich forum.
Hej a jak tam z tłumaczeniem?
Tłumaczenie już dawno zaktualizowane:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ith-v0-75c
Przetłumaczyłem łączenie ok. 2800 linijek tekstu (całość).
super już zabieram sie za instalowanie
:D
ok a wiecie ktory mod od radiousa odpowiada za wieksze garnizony w miastach i jak zwiekszyc ilosc ludzi w odziale np na 400 tak jak jest w DeI ???
aha jeszcze jedno co daje wieksze dochody przystan czy budowniczy okretow :)
PAX ROMANA -part II -units ..wie ktos czy bedzie chodzil z Dei i czy sa to jakies nowe jednostki ..bo dodane do mod menagera wyswietla nowe ikony w bitwie gracza ale w kampani nie widac nigdzie mozliwosci rekrutacji ..
ŻADEN unit pack nie może być używany z DeI, bo będzie rozwalony balans ze względu na kompletnie oderwane od siebie statystyki jednostek.
Vorenus, pisz w dziale Radiousa lub do użytkownika marengo, ja od października na Radiousie nie grałem. Co do zmian liczby wojaków to będziesz musiał ręcznie każdej jednostce zmienić liczebność za pomocą programu pack file manager, dosyć czasochłonne.
Na forum DEI w dziale sub mody jest taki mod na tarcze dla łuczników:
- czy wie ktoś czy on działa.
- jak go zainstalować.