Cytat:
Ten argument pojawiający się, gdy prowadzone są rozmowy o Polsce i stanie jej gospodarki, energetyce jest lekarstwem na jej uzdrowienie? Po drugie - w tym temacie pojawiło się stwierdzenie, że Korwin kraść nie będzie, bo ma dużo swojej kasy. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że większość polityków również mam jej sporo a mimo to kradną. A Korwin nie będzie lub ludzie z jego otoczenia nie będą tego robić, bo głośno krzyczą, że reszta to złodzieje. :rolleyes:
Obecni politycy są bogaci bo zaczęli kraść. Który polityk przed wejściem do sejmu miał taki majątek jak JKM? Gdyby dla pana prezesa zależało na pieniądzach, to zacząłby głosić totalnie lewicowe poglądy jak np. Palikot i wszedłby bez problemu. Przypominam, że ten człowiek wygłasza takie same poglądy od kilkudziesięciu lat, więc jest o wiele wiarygodniejszy od obecnych polityków.
Nie wiem dlaczego odwracasz kota ogonem. Przyczepiłeś się do tego, że JKM nazywa obecnych rządzących złodziejami. Ewidentnie nimi są i nie widzę powodu do dalszej dyskusji na tej płaszczyźnie.
No chyba, że afera taśmowa jest nie przekonująca dla ciebie.
Cytat:
Korwin to populista i większość ludzi to twierdzi, bym złapał się na jego postulaty potrzebowałbym czegoś więcej niż zapewnienia, że jutro będzie lepiej. Równie dobrze mając warsztat mógłbym powiedzieć, że zbuduję rakietę i polecę na księżyc, bo wiem miej więcej co i jak. Właśnie tak widzę, to co mówi Korwin.
Każdy polityk musi być trochę populistą, bo nie da się swojego programu przedstawić tak dosadnie, żeby inni to zrozumieli i oddali głos. KNP starało się (teraz KORWiN) mówić krótko i zwięźle, żeby zwłaszcza ludzie starszej daty bez problemu to zrozumieli.
Korwin wiele razy powtarzał, że podatek dochodowy jest niepotrzebny i kara ludzi za ich prace (a przecież u nas tak jest), a on chciałby go znieść. Mówił o zbankrutowanym NFZ'ie, ZUS'ie i że nie opłaca się tego utrzymywać. Chce dać wolną wole obywatelom, jeśli chcesz się ubezpieczać - robisz to. Nie chcesz - nie robisz. Wielokrotnie powtarzał, że przy obecnym systemie oprócz lekarzy opłacamy urzędników i ministrów, przez co koszty ubezpieczeń są drogie. (coś się nie zgadza?) Sam wklejałem artykuł, który mówił o tym, że prywaciarze leczą taniej. (mogę dać, jeśli chcesz) Wklejałem kiedyś artykuł o jakiejś gminie, która dokonała prywatyzacji któregoś sektora i po kilku latach notują wyższy przychód. (nie chciałem o tym wspominać wcześniej, bo zgubiłem link do tego, więc potraktuj to jako ciekawostkę)
Podczas swojej kadencji w sejmie uratował lumpexy i od niego wyszła ustawa lustracyjna + kilka mniejszych projektów.
Znasz innego polityka, który potrafi łamać to wszechobecne tabu i mówić o rzeczach, o których nie mówią w telewizji? Bądźmy teraz obiektywni - JKM ma mądre wpisy i potrafi trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Nie przyznasz racji?
Ja jeszcze raz proszę Ciebie i pana adriankowatego o podanie mi recepty na sukces ze strony PO, PiS, SLD i PSL - nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał o tym, że są populistyczni. Jak mniemam - nie są, więc proszę pokazać mi te ich konkretne plany ws. Polski.
Tusk wybił się na ośmieszaniu PiSu. Nikt nie pamięta jak mówił o zmniejszeniu biurokracji, mniejszych podatkach, wyśmiewał fotoradary i inwigilowanie w sprawy obywateli? Przecież ten człowiek zrobił wszystko przeciwnie wobec swoich postulatów - zwiększył podatki, zwiększył biurokracje i nastawiał jeszcze więcej radarów. On nie był wtedy populistyczny?
Cytat:
Zgoda, że system komunistyczny to był zaraza, ale ilu masz tych starszych ludzi w kraju. Korwin jarał się ile to ma polubień na fb, od ilu lat startuje w różnych wyborach jako kandydat różnych partii? Gdyby, ludzi chcieliby go wybrać już dawno by to uczynili, a tak widać, że jego poglądy nie odpowiadają większości.
Mamy coraz bardziej zestarzałe społeczeństwo, więc ludzi starych jest stosunkowo dużo. Ilość polubień na fejsie nie przekłada się na wynik wyborów, ponieważ są to lajki w większości od ludzi młodych, którzy nie mają praw wyborczych.
Małe wyniki w sondażach i wyborach nie oznaczają, że ludzie nie zgadzają się z jego planem, tylko po prostu wierzą telewizji, która przecież lubi wszelkie afery związane z tą osobą. Sondaże także wpływają na wybór ludzi, a przecież w każdym obecnym PO i PiS są na czele, a Komorowski wygrywa w pierwszej turze. Śmiecham gromko.
Dowód:
https://www.youtube.com/watch?v=M6bggSWUgTk
Cytat:
Obejrzyj sobie NexaT dyskusje Korwina i Szumlewicza to dosyć dobry przykład na początek:
https://www.youtube.com/watch?v=FIJIUiaEG60.
To wierzchołek góry lodowej,przykładowo mój znajomy który jest entuzjastą Wehrmachtu wkurzył się jak usłyszał wypowiedź Korwina że Hitler wywołał wojnę bo III Rzesza była na granicy bankructwa :rolleyes: .
Szumlewicz i dyskusja to dwa słowa, które się wykluczają. Co ty tutaj chciałeś udowodnić? Gość jest pośmiewiskiem całej Polski i nawet lewacy go nie popierają. Przecież on głosi wprowadzenie podatku dla najbogatszych, który wynosiłby 90%? Nie chce mi się nawet tego sprawdzać, ale jeśli będziesz na nim opierał swoją wiedzę to w zimę będziesz w klapkach chodził.
Pamiętam jedną rozmowę o wolnym dostępnie do broni, gdzie człowiek z KNP zapraszał go na strzelnicę, a ten odpowiedział, że on nie lubi zabijać. <lol>
Twój kolega entuzjasta jest niedouczony z historii. Powiedz mi proszę, dlaczego Hitler wywołał wojnę, skoro nie z powodu widma bankructwa?
adriankowaty
Jeszcze raz nalegam na przytoczenie mi linku do wypowiedzi Korwina, który oskarża sklep podczas afery z jego córką, i dodatkowo plan PO na uzdrowienie Polski.
PS. Nikt jeszcze nie zajrzał do tematu, więc ws. Szumlewicza:
https://www.youtube.com/watch?v=0ZB_oQRS8k8
Przecież ten gość to kretyn. Żeby istniał wolny rynek muszą być surowe regulacje, wprowadzić ustawę zakazującą ubóstwo. <lol>
Nie rozmawiamy tu o Hitlerze. Posty na ten temat będą karane. Chcecie dyskutować o historii idźcie do odpowiedniego działu. Pampa