No i ładnie... Remis Brazylii, remis Argentyny. To będzie ciekawy turniej...
Wersja do druku
No i ładnie... Remis Brazylii, remis Argentyny. To będzie ciekawy turniej...
Pokory, dzięki indolencji selekcjonerów to się uczą od 2002 roku....Problem Brazylii jak wspominałem wcześniej, Argentyny i innych reprezenytacji to sztab trenerski....Brazylia ma jeszcze jeden problem, ze jest organizatorem MŚ, a co za tym idzie to jedyny turniej z gra o punkty, gdzie może cos się wykrystalizować...Jak ciężko złapać formę bez spotkań o punkty, to wiedzą chociażby Portugalczycy i Niemcy, więc póki co, tradycyjnie będę im kibicował, ale jak nie poukładają linii pomocy, Ramires i Ganso nie zaczną grać swojej piłki, to może być smutno...Ale przez to ciekawszy turniej się robi, a o to chyba chodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Nie przepadam za nimi, bo zawsze są strasznie butni, uważają się za faworytów i gwiazdorzą, a teraz mają w tym nowego przodownika - Neymara. Tej młodzieżowej ferajnie przyda się nauczka przed Mundialem i licze, że takową będzie Copa America.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Słabo Brazylia, słabo Neymar i ogólnie słaby mecz. Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy w tym turnieju i czy kłopoty z powrotem Canarinhos do Joga Bonito nie są tylko wymysłem goal.com ;)
Brazylia już dawno temu przestała grać Joga Bonito i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie coś się zmieniło w tej materii. Obecnie lepszym składem od Brazylii dysponuje Argentyna ale tu niestety zawodzi tradycyjnie ich największa gwiazda Leo który umie grać ale tylko w Barcelonie a jak za plecami nie ma Iniesty czy Xaviego to nagle okazuje się że jest do ogrania jak każdy inny gracz na Świecie. ;)
Messi mocno bazuje na klepkach z Iniestą i Xavim, jak nie ma z kim grać wymiany piłki na przestrzeni 2 m to ciężko mu z piłką przejść całą obronę :D.Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Swoją drogą... Bójcie się, kluby ekstraklasy. Maciej Skorża ewoluował taktycznie. Z taktyki 9-0-1 na taktykę 7-0-3...
Ale odkryłeś amerykę... powiedz mi, który zawodnik sam wygra mecz? Jeśli nie będzie miał zawodników do gry to nic nie zrobi. I to można napisać o każdym. Może Krysia jest lepsza? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Owszem, Brazylia słabo, ale jest to też wina dobrze przygotowanej i zorganizowanej obrony Wenezueli. Nie ma tam zresztą takiego snajpera do zdobywania bramek, któremu można podać piłkę i z przygotowanej pozycji uderzy, strzelając bramkę. Neymar i Pato to napastnicy, którzy grają najczęściej na skrzydłach, rzadko na szpicy. Robinho nie błyszczy formą, a i tak jak w.w zawodnicy jest często skrzydłowym w Milanie. Fred nie ma ogrania na Europejskich boiskach, więc może dać sobie radę tylko ze słabszymi obrońcami, bo ci w Brazylii do wybitnych nie należą. Ogólnie Ganso zawiódł, który miał rozgrywać piłkę. Zobaczymy, może się to rozwinie w następnych meczach.
Fred grał parę lat w Olympique Lyon, czy więc można mówić, że nie ma ogrania na europejskich boiskach? Chyba, że źle Ciebie zrozumiałem i chodzi o aktualny stan rzeczy, gdyż strzela teraz dla Fluminense :) Ale zgadzam się co do najistotniejszego problemu Brazylii, do braku "egzekutora".
http://ca2011.com/jogadores_individual. ... 2893c2fe8e
Dopowiem i tak w sumie nic odkrywczego :D ...Więcej tu media robią zamieszania, często robiąc porównania, ferując wyroki odnośnie zawodników, czym jest piłka nożna w Brazylii każdy wie, swego czasu miałem kiedyś do poczytania sobie na brazylijskiej internetowej stronie, co się działo po blamażu Dungi jako trenera, i u nas to pełna kultura :DCytat:
Zamieszczone przez Czik
Co do obecnego selekcjonera, cóż dziwią mnie niektóre powołania, nie mówię że ci są źli, jest to drużyna utalentowanych graczy, ale którym robi się krzywdę porównując do niektórych do dawnych gwiazd....Powtórzę tak, jeżeli nie zmienią sztabu szkoleniowego, coś na wzór Scolariego co zrobił, nie wprowadzą wtedy wydawało się zamordystycznych metod, to CA, czy też MŚ dla Brazylii mogą być smutne, chciałbym jako ich kibic od wielu lat, by zaczęli grać na miarę możliwości, ale nazwiska nie grają....
Podobny problem mają zespoły wielu zespołów z Ameryki Południowej, widać różnicę, jak grają, często efektywnie i efektownie na europejskich boiskach, czy też w rodzimych swoich ligach. Jak dochodzi do reprezentacji, ci co widzieli ostatnie MŚ w RPA, czy Puchar Afryki, widzą,ze coś jest nie tak z ich selekcjonerami...
Kolejny remis Argentyny.Tym razem 0:0 z Kolumbią.Albicelestes mają nóz na gardle.
Nie narzekaj, trzymają równą formę :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Mnie to cieszy :) Nie dlatego że Brazylia też grała słabo, ale nigdy jak pamiętam, odkąd kibicowałem Brazylii nie mogłem zmusić się do pozytywniejszego spojrzenia na Argentynę....Nawet tak zwany znawca futbolu południowoamerykańskiego jak dziennikarz Tomasz Wołek, do tego mnie nie namówił....Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Jednak żal zmarnowanego potencjału i to co wcześniej napisałem, a nie chciałem bawić się w jakąś wyrocznię, za mało teraz człowiek śledzi ichnie ligi, sprawdza się, brakuje Argentynie rozgrywającego i zobaczymy czy w Brazylii Ganso w końcu pokaże, to co do tej pory pokazywał w klubie, choćby troszeczkę :D
Nie wierzę w tą Jagiellonię. Jak można było dostać 2-0 od kazachskich pasterzy owiec? Nie ogarniam... Levadia przy tym się chowa.
:lol: :lol: :lol: pozdrawiaja pogromcy ManCity
Hmm, właśnie, jak wam poszło w eliminacjach LE?Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
A no tak, zapomniałem... Nie gracie w nich :D.
sadze, ze Irtysz pyknelibysmy nawet z bakero i manu na boisku
Sądzę, że Irtysz to pyknęłaby nawet i Pogoń Siedlce :D.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Pierwsza kompromitacja w tych eliminacjach za nami i coś czuję, że na następne nie będziemy musieli długo czekać.
Uwielbiam te spiny ludzi, których klubiki nie dostały się do pucharów i teraz lamentują, że na pewno wszystkie polskie zagrają do dupy. 8-)
Stawiam piwo, że Legia zajdzie dalej od Śląska w tegorocznej LE, jazda jazda :D.Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Mialo byc po 450tys"na lebka" po przejsciu rundy kwalifikacyjnej ale jezeli u siebie z przewaga jednego zawodnika wygrywa sie ledwo 1-0 to pretensje nalezy miec do samych siebie :?
Borat i spolka dokopali Jadze i tyle po pucharach :x ...
Dlatego jak jest okazja, to przypominam, bez obrażania kibiców piłki nożnej, póki nie zlikwiduje się korupcji, od A-klasy po Grzegorza Lato, nie odfałszuje się poziomu piłki nożnej to taka sytuacja będzie się systematycznie powtarzała. Bardzo proszę mnie dobrze zrozumieć, ja nie mówię że Jaga, czy inne zespoły co zajęły miejsca do grania w europejskich pucharach korzystały z pomocy pozasportowej, nie dyskredytuję ich dorobku, ale byłem na kilku meczach o tzw. pietruszkę, stąd takie moje zdanie....Zawodnicy nie zmuszani do wysiłku wygrywają, nie budują pewnych cech potrzebnych w piłkarstwie i gdy spotykają się z...zaczyna się problem, często to nie kwestia wyszkolenia, ale tego co w głowie, jak powiedział w swej autobiografii Pele, a jest jej wydanie po polsku, mecze wygrywa się w szatni, w sumie, to nie tylko on to pewnie wymyślił...
Jako kibic Widzewa jestem smutny, bo brak pkt w eliminacjach eliminacji, to spadek w klasyfikacji, a to oznacza, ze.... :oops:
Wiem, ze to wszystko wiecie, ale ulżyło mi :( , a cóż innego można zrobić, nie chodzić na mecze? :oops:
zebys sie czasem nie.... poczekajmy, zobaczymy. oby na Dundee sie skonczylo. jeszcze nic nie zagraliscie, a na rozmaitych forach niezle podniecenie widze.Cytat:
Uwielbiam te spiny ludzi, których klubiki nie dostały się do pucharów i teraz lamentują, że na pewno wszystkie polskie zagrają do dupy.
Na papierze Śląsk nie wygląda jakoś mocno, ale mają naprawdę zgraną ekipę i dobrą serię zwycięstw. Uważam, że mogą zaskoczyć z Dundee, a Jaga? No cóż. Runda wiosenna pokazała, że się wypaliła.
Albo runda jesienna to był tylko przebłysk, a teraz drużyna wróci do przeciętności. Czas pokaże.Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Śląsk ma właśnie ładną pakę, podsumujmy - stabilny zespół, w końcu z tego co pamiętam, za Lenczyka przegrał tylko raz. Diaz się rozkręcił, w sparingach ładuje ile wlezie, paru solidnych graczy jak Sobota, Mila, czy kontuzjowany obecnie Kaźmierczak, teraz kupili Cetnarskiego, który jest całkiem utalentowany, i napadziora, która grał co prawda w 2 lidze holenderskiej, ale wbił ... 29 bramek w 32 meczach (!), bardzo dobry wynik, w jednym spotkaniu strzelił 8 bramek, jakiś rekord chyba :lol: prawie wszystkie sparingi wygrane, i to nie tylko z ogórami, wygrał np. z mistrzem Chorwacji, Dinamem Zagrzeb. Do tego ostatni sparing, co prawda ze słoweńską drużyną, ale 1 ligową (a nie jakąś 3 czy 4) wygrał aż 7:0. Lenczyk da radę, wierzę. Postawa Legii jest wielką niewiadomą, może ona rozwalić porządną drużynę, jak i dostać od razu w 3 rundzie na własnym boisku tak, że już po dwumeczu.
Co do Wisły, ciekawie to wygląda, solidna kadra, baardzo szeroka ławka, spokojnie 2 jedenastki do wystawienia i obie poradziłyby sobie w ekstraklasie. Tacy zawodnicy jak Chavez, Melikson, Małecki, Genkow czy Kirm robią różnicę, do tego doszedł m.in. Biton, który w Izraelu i Belgii ładnie sobie radził i był propsowany, jest młody (23 lata), czy obrońca niedawno grający sporo w lidze mistrzów, albo król strzelców ligi serbskiej, a to jeszcze nie koniec. Podobno w razie awansu do 4 rundy eliminacji do lm (czyli ostatniej) Ciupał ma wyłożyć dodatkową ekstra kaskę na transfery, co może być decydujące.
Przegrał bodaj 4 razy. :PCytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Tego typu teksty widzę i słyszę niemal co rok. Że przyszedł taki i taki co to w lidze X strzelił Y bramek i na pewno w eliminacjach zrobi furę dobrej roboty.Cytat:
Tera znowu się będą żydami wysługiwać, k*** ich mać. Tak jakby w Polsce nie było już kim grać.
Będzie to decydujące tak samo jak wszystkie obiecanki-cacanki przez ostatnie 7 sezonów. Zresztą Wisła do 4 rundy nie dojdzie.Cytat:
A swoją drogą, co pozytywnego nam powiesz o występie Jagielloni, panie wieczny optymisto? 8-)
Z tobą to się nie da dyskutować, wszystko na nie i nie, i jeszcze raz nie. wcale nie słyszysz takich tekstów co roku, bo kasa jest coraz większa i dopiero będą coraz lepsze transfery, ze świecą szukać takich choćby 2 lata temu, to raz. dwa, jak mówi że wyłoży, to ja mu wierzę, po co miałby o tym mówić, jeśli nie przygotowywałby takiej ewentualności? i skąd wiesz, że Wisła nie dojdzie do 4 rundy? bo zaczęła przygotowania bardzo wcześnie i się wzmocniła, nie tracąc ani jednego zawodnika ocierającego się o pierwszą 11? jaki panie wieczny optymisto, jak ludzie się za bardzo ekscytują, wskazany jest ktoś, kto trochę uspokaja sytuację, jak wszyscy są na nie to w drugą stronę też przydaje się ktoś taki, równowaga przede wszystkim. a co mam powiedzieć o występie? oglądałeś mecze, jak nie, to znasz wyniki, co tu dodawać.
To się nazywa ,,pesymistyczny racjonalizm".Cytat:
Ty o tym najlepiej wiesz :lol:Cytat:
W Polonii w ostatnich latach też jest kasa większa, a i tak pozwalają odejść Mierzejewskiemu. W Lechu też była duża kasa a Lewandowski poszedł, Legia z kolei puściła Muchę...mam dalej wymieniać :?:Cytat:
Aha, czyli np: skład Wisły sprzed dwóch lat (czyli przykładowo Brożkowie, bo Arka ,,Samobój" Głowackiego nie liczę) nie umywa się do tego dzisiejszego, pełnego ,,gwiazd" w rodzaju żydka, Genkowa i paru innych kolesi :?: Uwierz mi, w polskiej piłce przez ostatnie 2 lata zaszło bardzo niewiele zmian na +.Cytat:
Czyli taki Siwakow dalej gra w Wiśle? Któryś z obrońców, występujący regularnie w 1 ,,11" też nie odszedł?Cytat:
Nie wiem czy nie dojdzie, to są moje założenia, oparte na tym, co zaobserwowałem w wykonaniu Wisły w poprzednich latach (patrz: Valerenga, Levadia, Karabach), a historia lubi się powtarzać, czyż nie :?:
Jesteś kibicem Wisły Kraków? Jeżeli tak, to rozumiem twój punkt widzenia, jeżeli nie, to przypomnę ci część składu Wisły, kiedy nawet ja patrzyłem z zazdrością co robili z ...- Kuźba, Frankowski, Żurawski, Kalu Uche...itd....potem się posypało, ale niesnaski z zawodnikami z linii pomocy, odejścia, ale pakę mieli...Do rzeczy, mieli zgrany i ograny skład, nim zaczęli ogrywać Real Saragossa i Schalke ....i to jest namacalna różnica, pomiędzy dawną politykę transferową klubów a teraz, wymieniać dalej? Jest tu np. sympatyk Legii, może coś napisać, itp....praktycznie każdy kibic, który był świadkiem niezłej gry swojego zespołu w europejskich pucharach, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje do rywali i osiągnięć, mógł powiedzieć -w dzisiejszym składzie na pewno zagra ten, i tamten, różnica była w w 2- 3 zawodnikach, którzy wypadali ze składu z różnych powodów....Cytat:
czyli podsumowując, jako kibica Wisły Kraków rozumiem ciebie, cóż pożyjemy zobaczymy...
Nieprawda. Legia nie chciała puszczać Muchy, tylko ociągała się z przedłużaniem kontraktu, i Mucha mógł za darmo odejść, gdzie chciał, z czego skorzystał przy propozycji Evertonu, zostawiając Legię z ręką w nocniku.Cytat:
Legia z kolei puściła Muchę
Nie pozwalają. Pozwala. Polonia to Wojciechowski, a Wojciechowski jest wariatem i brakuje mu racjonalności. Nie da się patrzeć przez pryzmat jego decyzji na polską piłkę.Cytat:
W Polonii w ostatnich latach też jest kasa większa, a i tak pozwalają odejść Mierzejewskiemu.
Mogę. Były kapitan reprezentacji, Michał Żewłakow, jest królem strzelców zgrupowania w Austrii! Wbił już 2 samobóje.Cytat:
Jest tu np. sympatyk Legii, może coś napisać
Panowie, prawda jest taka, że teraz Polska to lepsze miejsce do grania w piłkę, niż 5 lat temu. Wyższa kasa, lepsze stadiony. Ale to niekoniecznie oznacza wyższego poziomu sportowego. Bo widzicie, że dajemy rocznie 500 tys. takiemu Ljuboji, to dobrze, bo on z takim CV mógłby jechać do Kataru albo USA i inkasować 2 razy większe wypłaty. Ale polaczkom, którzy grają jak amatorzy, tyle płacić nie można, bo im to najwyraźniej wcale na dobre nie wychodzi... W Szkockiej lidze zawodnikom mało się płaci i każdy za te pieniądze umiera za klub. Duże wypłaty zaczynają się wtedy, kiedy trzeba zatrzymać gwiazdy przed odejściem do lepszych lig. Powinniśmy iść tym tropem.
Polska piłka ma potencjał. Wymieniać przykłady z ostatnich lat można długo - Eliminacje ME za Benhaakera i 4 pamiętne mecze z Portugalią, popisy Lecha w fazie grupowej LE, polscy piłkarze odnoszący sukcesy za granicą, tacy jak trójka w Borussii, Jeleń czy Szczęsny, mecze przy 30tysięcznej publiczności. Ale to się nie uda, jeśli sportem w naszym kraju będą rządzić idioci! Przykładem prawo hazardowe, które uniemożliwia bukmacherom sponsorowania klubów i lig - to DOKŁADNIE W TEJ SPRAWIE należy wzorować się na Europie zachodniej! I trzeba mieć profesjonalnych sędziów zamiast powrotów do amatorki.
albo pesymizm.Cytat:
To się nazywa ,,pesymistyczny racjonalizm".
tu nie chodzi o to, że wiem, co słyszysz, tylko że - jak już pisałem - nie było takich transferów, kasy, przygotowań, przecież Wisła np. 3 lata temu miała dobrą pakę, zgrany zespół, ale odszedł najlepszy piłkarz - Błaszczykowski, a sensownych wzmocnień nie było, już kumasz? a przygotowanie i tak były na bank krótsze niż te obecne (nie mogę znaleźć danych to tamtego sezonu, wiem tylko, że rok później rozpoczęto je 20 czerwca i potem były coraz szybciej).Cytat:
Ty o tym najlepiej wiesz :lol:
No i? to chyba logiczne, jak by Polonia nie puściła zawodnika za ponad 5 mln (rekord ekstraklasy) to by było śmieszne, bo spokojnie znalazłoby się lepszych piłkarzy za taką kasę. nie rozumiem ludzi, trzymają piłkarzy, to źle, bo nie mogą się rozwijać, puszczają za ogromne (jak na ligę) pieniądze, też źle. a powiedz, ile można było trzymać Lewego w Polsce? myślisz, że chciałoby mu się tu grać kolejny rok, zamiast wyruszyć do Bundesligi? wiadomo, że co jakiś czas talenty odchodzą, na ich miejsce sprowadzane są kolejne, z tym, że te talenty coraz lepsze i w zamian transfery też coraz lepsze.Cytat:
W Polonii w ostatnich latach też jest kasa większa, a i tak pozwalają odejść Mierzejewskiemu. W Lechu też była duża kasa a Lewandowski poszedł, Legia z kolei puściła Muchę...mam dalej wymieniać :?:
Napisałem o tym w tym poście trochę wyżej. i ogarnij trochę ze skalą, a nie "nie umywa się", bo nikt nic takiego nie piszę. bardzo niewiele? nowe, piękne stadiony, rosnąca frekwencja, rosnąca kasa, nie wiem czego chcesz, żeby co roku poziom ligi się podwajał?Cytat:
Aha, czyli np: skład Wisły sprzed dwóch lat (czyli przykładowo Brożkowie, bo Arka ,,Samobój" Głowackiego nie liczę) nie umywa się do tego dzisiejszego, pełnego ,,gwiazd" w rodzaju żydka, Genkowa i paru innych kolesi :?: Uwierz mi, w polskiej piłce przez ostatnie 2 lata zaszło bardzo niewiele zmian na +.
A ile grał taki Siwakow? Prócz pięknej bramki nic nie pokazał, więc sayonara. I ten obrońca to jedyny zawodnik, który grał regularnie i odszedł, nie mniej już zadziałano, Maaskant stwierdził, że np. Lamey będzie lepszy. I okienko transferowe trwa raptem 9 dni, z tego co wiem.Cytat:
Czyli taki Siwakow dalej gra w Wiśle? Któryś z obrońców, występujący regularnie w 1 ,,11" też nie odszedł?
Nie wiem czy nie dojdzie, to są moje założenia, oparte na tym, co zaobserwowałem w wykonaniu Wisły w poprzednich latach (patrz: Valerenga, Levadia, Karabach), a historia lubi się powtarzać, czyż nie :?:
no tak, ale już pisałem o tym, i przecież nie można odpadać w nieskończoność.
nie jestem kibicem Wisły, absolutnie, tak samo piszę np. o Śląsku (może nie na tym forum, nie pamiętam), podsumowuje sytuację, takie tam wolne myśli. leży mi na sercu dobro polskiej piłki, w tym klubowej, i tyle. skład z Żurawskim to już kawałek czasu temu, wiem, że wtedy paka była niezła.Cytat:
Jesteś kibicem Wisły Kraków? Jeżeli tak, to rozumiem twój punkt widzenia, jeżeli nie, to przypomnę ci część składu Wisły, kiedy nawet ja patrzyłem z zazdrością co robili z ...- Kuźba, Frankowski, Żurawski, Kalu Uche...itd....potem się posypało, ale niesnaski z zawodnikami z linii pomocy, odejścia, ale pakę mieli...Do rzeczy, mieli zgrany i ograny skład, nim zaczęli ogrywać Real Saragossa i Schalke ....i to jest namacalna różnica, pomiędzy dawną politykę transferową klubów a teraz, wymieniać dalej? Jest tu np. sympatyk Legii, może coś napisać, itp....praktycznie każdy kibic, który był świadkiem niezłej gry swojego zespołu w europejskich pucharach, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje do rywali i osiągnięć, mógł powiedzieć -w dzisiejszym składzie na pewno zagra ten, i tamten, różnica była w w 2- 3 zawodnikach, którzy wypadali ze składu z różnych powodów....
czyli podsumowując, jako kibica Wisły Kraków rozumiem ciebie, cóż pożyjemy zobaczymy...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
Nowy projekt. Ten komunizm w EU przestaje być śmieszny :roll:
Nie rozumiesz sytuacji Polonii. Kasy Wojciechowski ma jak lodu i mu jej nie szkoda, więc go te 5 mln nie zbawi, natomiast żadni porządni piłkarze nie chcą grać w jego klubiku, bo - wiadomo - kibiców mało, stadion do dupy, drużyna słaba, trener co miesiąc inny i do tego Klub Kokosa... Więc sprzedanie jedynego naprawdę dobrego gracza zespołu (chyba że liczyć też Sobiecha, który... też odszedł) nigdzie ich nie zaprowadzi.Cytat:
No i? to chyba logiczne, jak by Polonia nie puściła zawodnika za ponad 5 mln (rekord ekstraklasy) to by było śmieszne, bo spokojnie znalazłoby się lepszych piłkarzy za taką kasę. nie rozumiem ludzi, trzymają piłkarzy, to źle, bo nie mogą się rozwijać, puszczają za ogromne (jak na ligę) pieniądze, też źle. a powiedz, ile można było trzymać Lewego w Polsce? myślisz, że chciałoby mu się tu grać kolejny rok, zamiast wyruszyć do Bundesligi? wiadomo, że co jakiś czas talenty odchodzą, na ich miejsce sprowadzane są kolejne, z tym, że te talenty coraz lepsze i w zamian transfery też coraz lepsze.
Kpiny, po prostu kpiny... Szkoda gadać, w jaką strone to wszystko idzie w "Łóni".Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
Nowy projekt. Ten komunizm w EU przestaje być śmieszny
jakby kasy miał jak lodu i w ogóle by mu jej nie było szkoda, to czemu nie kupował zawodników po 5 mln i nie zrobił składu, który od razu z marszu zdobył by mistrzostwo polski, a potem grał w lm? sprzedał jednego (Sobiech odszedł, ale z innych powodów), kupi pewnie jeszcze jakichś, skład jest ok, premie za zwycięstwa też, trener dobry, mogą powalczyć.Cytat:
Nie rozumiesz sytuacji Polonii. Kasy Wojciechowski ma jak lodu i mu jej nie szkoda, więc go te 5 mln nie zbawi, natomiast żadni porządni piłkarze nie chcą grać w jego klubiku, bo - wiadomo - kibiców mało, stadion do dupy, drużyna słaba, trener co miesiąc inny i do tego Klub Kokosa... Więc sprzedanie jedynego naprawdę dobrego gracza zespołu (chyba że liczyć też Sobiecha, który... też odszedł) nigdzie ich nie zaprowadzi.
Tak się nie robi bo, paradoksalnie, to nie przynosi sukcesu. Patrz np jak to rozegrała Chelsea.
Porównaj ile dał Solorz, a ile Wojciechowski. Kto więcej zyskał? Tu nie chodzi tylko o kasę.