Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Bohatera z kataną z łuku łatwo nie ubijesz, chyba że płonącymi ale je nie zawsze sie ma, pamiętam jak miałęm 4 poziom to walczylem z nim moja piechota wdala sie w walke z jego piechota a heros pogonił moich 5 oddziałów łuczników aszigaru ustawiłem się nad nim (wąwóz oboke) i dostał dość celną salwę (jego 10 moich 200) i zginął jeden dlatego że ma pancerz 9 a można go jeszcze ulepszyć na bohaterów trzeba działać tak jak na normalne jednostki czyli katana vs jazda yari vs katana i łuk vs cokolwiek ;) ale bohaterowie są na prawdę bardzo przydatni raz miałem 10 oddziałów asziagaru a wróg herosa i 3 luczników, łuki pogoniłem nie przeszkadzały i tak 7 oddziałów czyli 300 ludzi kontra 10 katanowców i co? i pośladki (katana miał chyba 5 expa może więcej) jeśli się umie korzystać z herosów to takim jednym oddziałem można pół armii komuś rozwalić teraz mam 10 poziom i często tak robię :D
jak to jest z tymi losowymi zdobyczami pobitewnymi na multi ? mam 7 poziom, ok 90 rozegranych bitew, wszystkie prowincje na mapie zajęte oczywiście i ani razu nie dostałem losowej zdobyczy.
No sa losowo:P ja mam podbita polowe mapy, 5 lvl i w jednej wygranej bitwie zdobylem 3 losowe zdobycze :P
heh to widzę nieźle zrobili, jeden dostanie trzy zdobycze, a drugi gracz nie dostanie wcale.
Witam gra ktos moze w 3D ? Ostatnio zakupilem okularki i moge powiedziec ze gra wymiata w trybie 3D, a propo patcha 2.0 bedzie w poniedzialek czy moze dzis lub juterko ?
Nie będzie wcześniej, bo w weekend nie mogliby zareagować na ewentualne błędy.
Ostatnio mam trochę wolnych funduszy i zastanawiam się czy kupić Shoguna 2, czy Napoleona?
Jeżeli bylibyście tak dobrzy i mi doradzili w tej sprawie to byłbym niezmiernie wdzięczny :D
Cytat:
Zamieszczone przez Montrose
Ostatnio mam trochę wolnych funduszy i zastanawiam się czy kupić Shoguna 2, czy Napoleona?
Jeżeli bylibyście tak dobrzy i mi doradzili w tej sprawie to byłbym niezmiernie wdzięczny :D
Mimo tego, że jednostki w Shogunie są ubogie(kilka jednostek ma 60 frakcji tyle, że z innymi kolorami i statami of korz) i mapa jest mniejsza od Napoleona to jednak polecam S2. Na początku myślałem, że klimat Japonii jest nie dla mnie, lecz po S2 zmieniłem zdanie. Od czasów moda do rtw czyli EB nic mnie tak nie wciągło ;d Napoleon to jednak nadal podrasowane(wg.mnie) ETW w którym jazda używa włóczni i trzyma ich jakby mieli je zaraz rzucić oraz z nieciekawym AI. Bierz więc S2 nawet, ze względu na multi ;D
Czy może mi ktos powiedziec jaki liczone są pkt umiejętności na awatarze? Ostatnio miałem przypadek że posiadając 40000pkt przegrałem 1 bitwe przez rozłączenie staeam i spadlem z miejsca 1000 na 8500 z 33000pkt :o