Dobra pobawie sie i ta Dania w mko 23 dajcie mi na pw haslo. Wieczorem postaram sie ogarnac amby w tych ko co wziolem.
Wersja do druku
Dobra pobawie sie i ta Dania w mko 23 dajcie mi na pw haslo. Wieczorem postaram sie ogarnac amby w tych ko co wziolem.
Ponawiam ogłoszenia z WKO35:
Gruzja w trakcie wojny z Turcją. Można powalczyć, choć sytuacja dość ciężka, gdyż sukcesik przygotowanej przeze mnie w pierwszej turze obrony został nieco zniwelowany przez nieudolność gracza. Dla survival'owców -atrakcyjne położenie konfliktu w górach, z widokiem na morze... (Zachęcam. W takich sytuacjach najlepiej uczyć się, czym jest to rzemiosło)
Węgry... nasi kochani Węgrzy po zwycięskiej wojnie z weneckimi kanalarzami zwracają swój wzrok na północ, gdzie odwieczni przyjaciele - Polacy - pod wodzą szalonego króla uderzają na linię Tatr! Jednak armie gotowe, Szepes i Koszyce bezpieczne! Rzadka okazja brania udziału w konflikcie Węgry - Polska, który zawsze był z tych "niewygodnych" ze względów geograficznych. Nowy gracz ma okazję pokazać, że umie przełamać impas! Sojusz z władcami Kijowa, PoNy dookoła. Tura dopiero co była zrobiona ... PRZEZE MNIE - Dominum Ludi - a to daje magiczne power-upy! Brać, nie gadać! ------------ Wzięte
Gruzja wko32 - wojna z Bułgarią, raczej wyrównana, jest też wojna z Kijowem, ale w praktyce nic się nie dzieje, Kijów ma wiele problemów z każdej strony. Sojusz przede wszystkim z moją Turcją, jedno z silniejszych państw, raczej stoi z boku i interweniuje jeśli trzeba, jak teraz dobijając Kijów. Sama Gruzja jest dość silnym państwem, ma nawet Fortecę z Konstruktorem Katapult i może liczyć na stałe dofinansowanie ze strony Turcji.
Serdecznie zapraszam i liczę na kontynuację współpracy. Więcej informacji mogę udzielić na GG/PW.
Wolna jest Anglia w MKO 23 (sojusz z Danią, wojna z Polską) i Dania w WKO 32 - sytuacja tutaj opisana:
viewtopic.php?f=374&t=11494&p=251613#p251613
Szalonego Króla ?! Ja ci dam ! xD
Biorę Węgry w WKO 35.
jeśli tak to odpisz mi na PW co i jak sie tam dzieje jakie ustalenia itp.Cytat:
Wolna jest na pewno:
- Gruzja w MKO 26 (o sytuację i hasło pytajcie Matiska)
Ponieważ szykuje mi się wyjątkowo pracowita sesja w tym roku, jestem zmuszony oddać swoje KO w zastępstwo do końca czerwca.
Poszukałem już zastępców i przekazałem im hasła:
BC 18 - Andzia
MKO 23 - Adi
MKO 26 - Adi
MKO 34 - AleCzemuNie (prawdopodobnie, bo jeszcze mi nie odpisał - ale poprosiłem go żeby uszanował pon Kastylii z Francją :P)
WKO 30 - Avasil
WKO 31 - Avasil
WKO 33 - Avasil
Chyba o żadnej nie zapomniałem :?:
======================
Edit:
Dodatkowo Oskar mnie wyznaczył, żebym robił tury za Bułgarię w WKO 33 w razie gdyby on nie mógł sam zrobić. Tutaj też Avasil zgodził się zastąpić mnie do końca czerwca w tym obowiązku (czyli gdyby Oskar nie mógł sam, to Avasil będzie robił w ramach zastępstwa za zastępcę, czyli mnie xD).
Naprawdę bardzo wielkie dzięki jeszcze raz wszystkim zastępcom za pomoc :!: :)
Pon z Francją ? xD Chyba Sojusz Drogi DomenieCytat:
Zamieszczone przez Domen
Oj, przejęzyczenie. Sojusz ale chcę pozostać neutralny w waszym konflikcie na razie. :P
Można zamienić na "pon z okresem czekania 4 tury po wypowiedzeniu" (czyli taki sojusz ale nie całkiem).
Bo teraz chyba z jednym i z drugim mam sojusz, nie (i z Francją i z HRE) :?: Jeśli wam to nie przeszkadza, to może tak zostać do końca czerwca.