Wejdź do katalogu moda potem do pliku default plik.cfg zobacz czy masz w środku windowed=true jak masz na false zmień na true. Może to coś pomoże, czyli masz grę w okienku a nie na pełnym ekranie tak? Jak masz true to zmien na false.
Wersja do druku
Wejdź do katalogu moda potem do pliku default plik.cfg zobacz czy masz w środku windowed=true jak masz na false zmień na true. Może to coś pomoże, czyli masz grę w okienku a nie na pełnym ekranie tak? Jak masz true to zmien na false.
Araven, czy jesteś zorientowany czy do tej paczki (SS6.4+Baltic) można dodać inne submody, szczególnie zależy mi na tureckim submodzie i submodzie Caudillo87- Komnenian/Khwaraz unit?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Real horse mod wiem, że działa bez Baltic, ale chyba nie powinno być konfliktów z Baltikiem, a HURBM to bardzo powątpiewam.
@down
Pytałem, bo chcę uniknąć sytuacji, że człowiek nie jest pewien, czy coś źle instaluje, czy po prostu nie ma kompatybilności.
Jak sprawdzę, to napiszę na forum, żeby inni nie musieli powtarzać prób ;)
Nie wiem co dodają te submody, ale mogą być problemy, bo submod Baltic dodaje nowe jednostki w stosunku do czystego SS 6.4 choćby dla nowej frakcji Szwecji. Możesz sprawdzić, w razie problemów zainstalujesz ponownie.
Hej,
Mam pytanie dotyczące plików ikon, które wyświetlają się w menu postaci i odpowiadają ich cechom (np. Doża Wenecji i odpowiednia ikona, Mistrz Zabójców i odpowiednia ikona itd.). Otóż, jako że wyglądają bardzo elegancko chciałbym spytać czy ktoś wie, gdzie można dopaść je w normalnej rozdzielczości? W Stainless Steel są w folderze UI/ancillaries, ale w małej rozdzielczości właśnie. Pytając: "gdzie?" mam na myśli jakąś lokalizację internetową. Naturalnie wypadałoby szukać na forum samego modu, ale nic nie znalazłem; może ktoś z Was miał więcej szczęścia?
Będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam.
Hej ,mógłby ktoś po krótce opisać jak wygląda gra w tego moda ? Interesuje mnie także ile trwa czas oczekiwania na tury ?
Tura trwa u mnie ok. 1min. Pewnie to zależy w główniej mierze od specyfikacji komputera.
Co do moda to według mnie średni. Grałem Polską raz na tym polecanym AI, a raz na agresywnym. Różnica była taka że na zwykłym większość zachodnich krajów nic nie robiła, a mnie i tak wszyscy chcieli zaorać. Do tego komp w ogóle nie szanuje sojuszy. Wspólnie toczyłem wojnę z Węgrami przeciwko Bizancjum i Khanatowi, podbiłem 2 miasta wcześniej należące do Węgier i oddałem im, stosunki mieliśmy bardzo dobre, a oni i tak mnie najechali od tyłu także dyplomacja kuleje.
Jeśli ktoś mógłby polecić moda z dobrą dyplomacją, ewentualnie jakiegoś submoda do stainless byłbym wdzięczny.
Moge polecic submod Battle for the Baltic. Bardzo ciekawy mod i jak sama nazwa wskazuje koncentrujacy się glowie na zmaganiach państw z obszaru M.Bałtyckiego. Generalnie mod jest trudny . Gram na AI Savage i wzięlem sobie przy wyborze trudnosci najwyzsze poziomy zarówno przy mapie kampanii, jak i przy bitwach. Grałem tym modem na razie Złotą Ordą i Szwecja. Jest tymi państwami naprawde ciezko przy najwyzszych poziomach trudnosci. Kasy bardzo czesto brakuje, sasiednie państwa sa bardzo agresywne i jezeli nie mam z nimi sojuszy, to ciągle atakują. Dyplomacja jest całkiem ok, chyba wogle nie mialem czegos takiego, ze jak mialem jakis sojusz, to sojusznik zdradzal mnie i wypowiadał mi wojne. Jedyne czego moge się czepiac przy tym submodzie, to zbyt silne Cesarstwo Niemieckie, ktore nie ma na zachodzie czy poludniu żadnych naturalnych wrogów. Na trzy moje gry Złotą Ordą, Niemcy zdominowaly wszystkich, a na trzy moje gry Szwecja ,Niemcy zdominowaly wszystkich 2 razy. Jeden raz dominacje zdobyli Duńczycy, a to chyba głownie dlatego, że grajac Szwecja nie atakowałem Danii, tylko zawarlem z nią pokój i wspomagalem w walce z Niemcami. Na mapie kampanii przydałoby sie tez umiescic Czechy, ktore w tym okresie byly dosc slinym państwem, a tak to sa prowincje czeskie, ale jako buntownicy.
Witam mam problem z odpaleniem moda . Ustawiam język trudność itp. Włączam moda pokazuje się napis Stainless Steel 6.3 z tym Krzyżowcem i wywala mnie do pulpitu, ma ktoś pomysł co może być nie tak ?
Nie mogę nigdzie znaleźć Baltic w wersji dla SS6.3, podobno ten ostatni jest lepszy od 6.4 i zamierzam go przywrócić, ale gram także w suba Baltic i szkoda byłoby mi się z nim pożegnać.
Dwie kopie Meda2 nie wchodzą w rachubę. Czy ktoś ma takową lub zna link?
Na ile się orientuję to nie ma wersji submoda Battle for the baltic dla SS 6.3 był dla 6.1 albo 6.2 i jest dla SS 6.4 oto link do tematu o submodzie : http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1808 . Może SS 6.4 ma nieco bugów ale submod bałtycki do niego jest dość stabilny, nie musisz mieć dwóch wersji Medka. Wystarczy w katalogu Mods zmienić nazwę Stainless Steel z SS6.3 na np. SS6.3Bałtycki submod wtedy zostaniesz przy wersji SS 6.4 z submodem bałtyckim, i możesz ponownie zainstalować SS 6.3 - jak będziesz chciał grać na submodzie bałtyckim wtedy do SS.6.3 dopisz SS6.3wersja6.3 a z SS6.3Bałtycki submod, usuń to co na zielono i graj w submoda. Ja mam kilka wersji Bellum Crucis i TATW w taki sposób, poprzez zmianę nazw katalogów startowych. Pozdrawiam.