Witaj Nazgool :) . Bardzo fajny wywiad i bitwa. Powiedz, jeśli możesz zdradzić tajemnicę, co to za rodzaj falangi na drugim screenie? Pantodapoi rekrutujący się z ludów irańskich?
Wersja do druku
Witaj Nazgool :) . Bardzo fajny wywiad i bitwa. Powiedz, jeśli możesz zdradzić tajemnicę, co to za rodzaj falangi na drugim screenie? Pantodapoi rekrutujący się z ludów irańskich?
Cześć Baal :), kopę lat. Tak na drugim screenie jest Pantodapoi phalangitai czy jakoś tak. Na 3 od końca tez ich widać :)
Czyli dobrze mi się wydawało ;) . 5 i 8 screen wyszły Ci przednio. Nie ma to jak falanga w natarciu :) . Trochę ostatnio rzadko odwiedzałem wątek, ale widzę, że mod będzie miał klimat jedynki.
Dzięki, robimy co w naszej mocy, żeby to jakoś wyglądało :). Właśnie siedzę i kończę dwie jednostki partów i niedługo zabieram się za ostatnie jednostki Lugiów :).
A jak tam Ci się podoba Romek 2? Ja już nawet pre-ordera zamówiłem ;) Mimo wszystkich wad i błędów, wydaj mi się, że będzie to niezła gierka. Swoją drogą CA się nieźle obłowi, jeśli będzie w DLC wydawała cultur packi ;)
Skąd na to wszytko bierzesz czas :) . Co do romka 2 to trochę jestem zawiedziony, zwłaszcza bitwami. Moim zdaniem są za bardzo zręcznościowe. Z drugiej strony wprowadzili też sporo innowacji. Ciekaw jestem jak będzie ze wsparciem dla modderów. W każdym razie mój laptop raczej romka 2 nie uciągnie :evil:
No właśnie czas jest największym problemem :). Ale staram się jakoś to ciągnąć do przodu.
Bitwy faktycznie, z tego co pokazują są takie arkadowe, ale mam nadzieje że da się coś z tym zrobić. Jak nie ustawieniami, to jakimiś modami itp. Co do modowania grubszych rzeczy, to oczywiście jak najbardziej jestem za :), ale znając życie, to wprowadzą to dopiero po 2-3 latach gdy już zbiją $$$ na wszelkiego rodzaju DLC. Zobacz jak mało frakcji grywalnych wprowadzili,m a ta gra i ten okres aż się proszą o ok 20-30 frakcji. Nasza ekipa wyciągnęła by jeszcze więcej :D Założę się, że większość zespołu CA już teraz siedzi i dłubie w dlc robiąc drzewka technologiczne i nowe jednostki. Co do kompa, to na szczęście/nieszczęście mój stary złomek jakieś 4 miechy temu odmówił posłuszeństwa i musiałem zakupić nowego więc z Romkiem nie będzie raczej problemu.
No fakt, CA to nie wolontariat więc chcą zarobić ile się da. Co do frakcji, całkowita prawda. Miałem nadzieję, że będzie można sobie wybierać do woli wedle potrzeb i upodobań, a tu trochę nie bardzo. Na początku, bo potem - tak jak mówisz - pewnie będziemy mieli wysyp DLC z frakcjami za jedyne xxx $, brać, kupować i nie narzekać ;).
Kolejne ciekawe screeny. Szczególnie ostatni z mapką jest bardzo klimatyczny, a to UI - rewelacyjne, moim zdaniem. Czasami zaglądam na twittera i śledzę jak idą wam prace, fajnie że ciągle do przodu, ale z drugiej strony szkoda, że jeszcze wiele do zrobienia :?
Pamiętam że miały być wprowadzane jakieś drobne zmiany na mapie kampanii : regiony i jakieś textury? Ten ostatni screen jest już po tych zmianach? I jeśli znalazłbyś trochę wolnego czasu mógłbyś wrzucić screena z widocznymi statystykami jakiejś jednostki walczącej w zwarciu? Ciekaw jestem, jak i pewnie inni, jakie są wstępne założenia balansowania bitew i ich długości.
PS. Screeny mapy z okolic dzisiejszego Tunisu już podawałeś, lecz jeśli nastąpiły tam zmiany to bardzo bym prosiło o ponowne pokazanie. Z góry dzięki.
Jak wygląda kwestia głosów, będzie sanskryt i tam punicki czy inny fenicki, i języki barbarzyńców bo pod tym względem chyba eb jeden Gallowie i Germanowie mieli ten sam język tak przynajmniej słuch mi podpowiadał :P
Czy tury w EB będą trwały równie długo co np. B.C?