Witam, czy w tym polskim megasubmodzie jest taki sam money script jak w oryginalnym Bellum Crucis ? Chodzi mi konkretnie o kary za ilość prowincji, armię w polu i oblężenia ?
Wersja do druku
Witam, czy w tym polskim megasubmodzie jest taki sam money script jak w oryginalnym Bellum Crucis ? Chodzi mi konkretnie o kary za ilość prowincji, armię w polu i oblężenia ?
Jest całkiem inny money script w Megasubmodzie III, nie ma kar za prowincje. A te tzw. kary za oblężenia to nie żadne kary a koszty i one są w innym skrypcie, nie w money script. Koszty oblężeń i armii w polu są jak w czystym Bellum.
Właśnie przegrałem oblężenie , w którym zniszczyłem najemnymi organkami bramę zamku, po zniszczeniu bramy wyskakuje mi informacja o przegranej bitwie : Niewielka porażka.Gdy gra "wraca" do mapy turowej mój generał mówi : breaking siege from your order , czyli ze z mojego rozkazu przerywają oblężenie.O co kaman ?
Dlaczego wszystkie rekrutowane księżniczki mają na imię Cecile? Przez to skrypt dający im cechy usuwa je już istniejącym księżniczkom o tym samym imieniu. Nie jestem pewien czy tak jest zawsze bo pierwszy raz zwróciłem na to uwagę.
Imiona są różne w różnych krajach, w oryginale też zdaje się rekrutowane księżniczki miały jedno imię dla danej nacji.
Grając Polską zauważyłem, iż oblegając Psków i walcząc na terenie tej prowincji z Nowogrodem przy próbie rozegrania bitwy ręcznie wywala mnie do pulpitu. Mam wobec tego pytanie, czy ktoś z grających miał ten sam problem?
Ps. Problem nie dotyczy raczej jednostek, gdyż walcząc z tą samą armią już w innej prowincji nie mam tego problemu.
Ciężko mi powiedzieć, w Pskowie na mapie zmian nie było. A próbowałeś kilka razy tą bitwę zagrać? Zmień coś w savie i spróbuj. W Tatw i submodach do niego też tak bywa, czasami wywala z bitwy ale potem można ją rozegrać. Może zmień coś w opcjach grafiki chwilowo?
Oczywiście próbowałem tych sposobów, ale efektów brak. Zobaczę co się stanie jak zajmę Psków.
Wrzuć loga z crashem.
A gdzie jest umieszczony medku bo nie mogę znaleźć.