Techniczny
Vira idzie z Hasanem i Angusem, jak coś.
Wersja do druku
Techniczny
Vira idzie z Hasanem i Angusem, jak coś.
Techniczny
Zostaję z Haakonem i Veroniką prowadzić śledztwo
U mnie teraz burza, raz mam prąd raz nie więc lećcie jak zniknę beze mnie, najwyżej MG postać przejmie.
Haakon:
Dobra, mam mały plan. Ja zacznę robić te świecidełka wam na noc. Zajmie mi to 30 minut. Ty Kielon wypytaj generała, czy nie widział czasami tutaj jakiś podejrzanych osób, magów i innych rzeczy i ew. sprawdź je. A ty Veroniko pokręć się po tym całym pałacu i w okół niego, może coś znajdziesz. W sumie tylko tyle możemy w obecnej sytuacji zrobić - po wygłoszeniu planu odszedł do swojej komnaty, postawił wszystkie potrzebne rzeczy na stole i zaczął przygotowywać świecące kryształy.
Vira, Angus i Hasan
Ruszacie z 4 oszczepnikami do domu Ageery w dzielnicy biedoty w Zewnętrznym Mieście.
Coś jest nie tak w jednej z uliczek atakują was zamaskowane postacie, większość z mieczami, część z długimi nożami.
Setnik Gamboru
Dajcie nam jakąś broń.
Kielon, Veronika i Haakon (około pół godziny po wyjściu reszty)
Dostajecie informacje, że królowa kazała Wam wszystkim z Hanzy udać się do waszych komnat, gdzie sama niedługo przybędzie. Mag montuje magiczne oświetlenie.(Tyle, że połowa Hanzy już z 30 minut temu poszła do Ageery, nie dacie rady ich zawrócić).
Co robicie?. Z racji na okoliczności kontynuacja jutro.
Kielon
To rób te światełka, Ja jak chcesz pogadam z Generałem i puszczę w obieg wiadomość, że jak mag i demon coś chcą to nie wyłażą ze swojej kloaki, a nie siedzą po uszy w gównie i tylko mielą ozorem.
Techniczny
Druida przez więź nie da rady przyzwać z powrotem?
Techniczny:
Jestem za tym, aby nie wysyłać kogoś aby się wracali do pałacu. Powstrzymanie buntu jest ważniejsze i nie możemy ryzykować. Na wytłumaczenie się powiedzielibyśmy, że wrócą dopiero za jakieś 30 minut i nie dadzą rady się cofnąć spowrotem. Haakon może sam jej to powiedzieć nawet i również chciałby się spytać o powód zebrania. Co do przywołania przez więź to można pociąć Kielona i to druid poczuje :F
Haakon:
Cholera... Plany się skomplikowały. Czego od nas ona chce? Nie możemy ich teraz cofnąć, powstrzymanie buntu albo jego spowolnienie jest teraz ważniejsze. Co robimy? - wyszedł nagle z pokoju i podbiegł do Kielona
Techniczny:
Piorun we wrogów, na tyle silny by kilku wrogów objął, na tyle słaby by swoich nie zranić. Ogólnie walczę za pomocą piorunów, ale tak by nie zranić swoich.
Będę jutro po 18:00 jakoś.
Vira
Bierz mój łuk i strzały setniku! Sama dobyła szabli i czeka możliwie blisko Hasana na atak - oby ich zbyt wielu nie było, bo choć śmierć przy was chwalebna, to mam ochotę jeszcze pożyć nieco.
Techniczny
Walka wygląda tak, macie po 12 Obrony Bliskiej wszyscy na każdego przypada po 5 testów ataku wrogów. Ktoś może na siebie wziąć więcej niż 5 ataków, osłaniając kogoś innego. Pytanie czy dajecie jakaś broń oszczepnikom, coś tam macie zapasowego chyba. Będę testował każdy atak osobno i podam czy ktoś został ranny i ile ran dostał ew. w całej walce.
Ryzyko walki to 3 duże, więc każdy ma 5 testów zagrożenia na 3. Wytłumaczę na przykładzie jutro jak to testuję. Bronicie tylko siebie czy także oszczepników? Jak chronicie oszczepników to macie po 6 testów zagrożenia czyli ataków na Was a nie 5. Bo bardziej ryzykujecie. Uwzględniłem już piorun Maga jaki powalił 4 i osłabił 2 innych.
Bastis nie da rady namierzyć wrażego Maga, za dużo tu władających mocą, a on jest osłabiony.
Kielon
A mam to wszystko w rzyci, niech królewna się wypcha, napisz jakiś liścik, że bunt tłumimy i idziemy do Zewnętrznego Miasta, martwię się o druida i resztę bo długo nie wracają, tu trzeba łomot komuś spuścić, a nie po komnatach siedzieć co rzekłszy ruszył śpieszno do pokoi Veroniki, po czym ma zamiar udać się do Zewnętrznego Miasta i jak ktoś się będzie stawiał to po prostu zabije, ma też nadzieję że może w końcu spotka tajemniczego maga i jego demona.