Dzisiaj dostałem reset statystyk awatara :evil: . A do achievmentów brakowało mi wygrania 4 bitew lądowych i 1 morskiej... Miał ktoś jeszcze reset, czy tylko ja mam takie szczęście?
Wersja do druku
Dzisiaj dostałem reset statystyk awatara :evil: . A do achievmentów brakowało mi wygrania 4 bitew lądowych i 1 morskiej... Miał ktoś jeszcze reset, czy tylko ja mam takie szczęście?
Ja mam to samo :evil: ...Przed patchem nigdy ale to nigdy na rozegranych ponad 200 bitew nie stracilem polaczenia ze steamem.Natomiast po patchu stracilem juz polaczenie chyba z 7 razy :evil: Z miejsca 260 stopniowo polecialem na 780.Pozniej bylo jeszcze zabawniej-probowalem odrobic stracona pozycje...ciezko ale z uporem wygralem 7 bitew z rzedu i wskoczylem na 520 miejsce.Mysle sobie nie jest zle,kolejna bitwa-wyszukalo mi gen z jedna gwiadka...i w trakcie bitwy znowu przerwalo polaczenie.Polecialem na miejsce 1050 :evil: :!: Chyba przestane grac w mutli dopuki tego nie naprawia bo mnie to wkurza coraz bardziej :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
A ja mam takie pytanie--> podbiłem wszystkie lądowe prowincje, a ulepszeń do zdobycia od cholery jeszcze. Teraz stoję sobie w jednej prowincji i jak wygram bitwę, to owszem dostaję żeton, punkty dla rodu, ale żadnej zdobyczy pobitewnej...(typu zbroja, hełm czy tam co jeszcze). Jest możliwość zdobycia tego?
A druga kwestia (wczoraj albo przedwczoraj) - coś zasysało ze steama - i to duże "coś" - nie wiecie co to było? :)
Pozdr
Ja ci polecam napoleona bo wg mnie Szoguna przedobrzyli. Kampania lepsza i ciekawsza niż w Napoleonie ale przez multi się załamiesz bo zaczynając od nowa będziesz grał z samymi 10 gwiazdkowcami którzy mają mnichów wojowników z ruszniacami na 9 poziomie którzy strzelają lepiej od starej gwardii w napoleonie na maksymalnym poziomie, losowe zdobycze też dobijają, odradzam chyba że masz nerwy ze stali a w napoleonie jedyna różnica między graczami to umiejętności a nie to kto ile ma jednostek weteranów i na jakim poziomieCytat:
Zamieszczone przez Montrose
Jenda i druga gra jest świetna, jak na swoje czasy, Napek to taki dopracowany ET, Shogun to taki dopracowany ET w klimatach feudalnej Japonii,
wydaje mi się że powinieneś raczej się kierować tym w których z tych czasów, epokach bardziej gustujesz.
Dzięki za pomoc. Od tygodnia już męcze shoguna :D Jak na razie to najlepszy total war w jakiego grałem, a grałem we wszystkie prócz napka :)
jak dla mnie to opuściłeś najlepsze ale to też kwestia gustu, w szogunie jest kilka rzeczy które poprawiają grywalnośc ale jednoczesnie ją psują np jak rozciągasz jednostki PPM to automatycznie biegną a jak są w lesie i idą to są ukryci ale przez ten krótki moment ich widać a jak się kliknie pojedynczo PPM to idą ale za to nie masz kontroli nad tym jak się ustawią i wtedy część oddziału może wyjść z lasu i nici z zasadzki - za razem poprawili i zepsuli, w napoleonie też się strasznie jednostki męczą co jest bardzo widoczne w waterloo scenariuszowym bo jak biegniesz z pozycji francuzów pod angielskie to mimo iż to nie jest daleko to są już bardzo zmęczeni i to psuje grywalność AI oddziałów też czasami dobija ale gra się przyjemnie
Małe i może głupie pytanko-dlaczego edycja kolekcjonerska jest taka tania? Wchodzę na allegro i najtańszy shogun wynosi ok. 85 zl, a jeden sklep sprzedaje gierkę za 105, a edycje kolekcjonerską za...127 :shock: Jak przeczytałem co tam jest, to się troszeczkę zdziwiłem, w empiku też różnica między grą ,a edycją specjalną wynosi 30 zł. Z tego co pamiętam z empiku ,to AC2 kosztuje ok. 100 zl ,a edycja kolekcjonerska z jakimś kubkiem czy figurką-230?
Po prostu edycja kolekcjonerska im pewnie się za dobrze nie sprzedała i dlatego obniżyli. Na gram.pl jest za 199,90 zł.
Zdecydowałem się kupić tą kolekcjonerkę za ok 115 zl na allegro, w końcu sama gra w empiku tyle kosztuje. Jedno pytanko w jakim języku jest ta książka
"unikalne wydanie książki "Sztuka Wojenna" Sun Zi (Sun Tzu) dedykowane grze Total War: Shogun 2"
I czy w dołączonym dlc odblokowuję dodatkową frakcję, jak tak to jaką