Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Pożyjom, uwidzim, na dzień dzisiejszy wydawanie rocznie setek miliardów dolarów(czy nawet bilionów w skali świata, jakby wszyscy mieli się dostosować) na walkę z enigmatyczny, niepewnym i niezidentyfikowanym zagrożeniem to głupota.
Świat osiągnął już taki poziom zakłamania że wydaje się miliardy na propagowanie dewiacji tudzież walkę z wiatrakami- terroryzm, "oś zła", epidemia świńskiej grypy, efekt cieplarniany itd.
Jakby nie było poważnych problemów typu bieda czy głód w Afryce.
Cytat:
Globalne ocieplenie jest faktem? Ciekawe...
Nie, to spisek żydów
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Instr ... Record.png
Ten wykres i wszystkie inne również
Elrond. Globalnie temperatura wciąż rośnie. Pokaż mi jakieś naukowe statystyki i wykresy mówiące inaczej ;) Oczywiście im szerszy zakres lat, tym lepiej.
Cytat:
Nie, to spisek żydów
No na tym poziomie to możemy rozmawiać...
Cytat:
Ten wykres i wszystkie inne również
Znaczy, które wykresy? I co to w ogóle jest globalne ocieplenie? Jaki zakres zmian, w jakim czasie i na jakim obszarze?
MOIM ZDANIEM
człowiek dopiero zaczyna wstęp do zrozumienia globalnego klimatu i jego zależności. rozumiemy go lepiej, niż 30, 50, 89, 100, 1000 czy nawet 5000 lat temu. za 200 lat z pewnością będziemy bliżsi poznania zasad jego działania (o ile jeszcze będziemy istnieć LUB będziemy w stanie nad nim panować), niż jesteśmy teraz. problem polega na tym, że obecnie stajemy przed wyborem, co dalej. niestety większość boi się odpowiedzieć na nie, a jeszcze więcej - wziąć się do roboty.
ale zmniejszenie emisji pyłów poprzez redukcję zużycia paliw kopalnych na rzecz paliw rozszczepialnych, powinno już od dawna być światowym priorytetem
Mam takie pytanie. Nie uważasz, że nazwa 'globalne ocieplenie' jest przypadkowa ? 'globalne'.
Cytat:
Mam takie pytanie. Nie uważasz, że nazwa 'globalne ocieplenie' jest przypadkowa ? 'globalne'.
Uważam, że sprytnie unikasz odpowiedzi na pytanie, wybierając tylko jedną jego składową.
Cytat:
MOIM ZDANIEM
człowiek dopiero zaczyna wstęp do zrozumienia globalnego klimatu i jego zależności. rozumiemy go lepiej, niż 30, 50, 89, 100, 1000 czy nawet 5000 lat temu. za 200 lat z pewnością będziemy bliżsi poznania zasad jego działania (o ile jeszcze będziemy istnieć LUB będziemy w stanie nad nim panować), niż jesteśmy teraz. problem polega na tym, że obecnie stajemy przed wyborem, co dalej. niestety większość boi się odpowiedzieć na nie, a jeszcze więcej - wziąć się do roboty.
ale zmniejszenie emisji pyłów poprzez redukcję zużycia paliw kopalnych na rzecz paliw rozszczepialnych, powinno już od dawna być światowym priorytetem
MOIM ZDANIEM
Zgoda. Nasze pomiary nie sięgają zbyt daleko, a arogancja naszych badaczy nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Co zabawniejsze, takie ogniwa wodorowe mogą się okazać równie "niebezpieczne" jak paliwa kopalne - wszystko zależy od skali. Para wodna to wszak gaz cieplarniany.
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/m ... omosc.html
To jest postępowość! :lol: No dalej, dalej! Co jeszcze? buahahaa
Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
To jest postępowość! :lol: No dalej, dalej! Co jeszcze? buahahaa
Hmm, może ślub z psem-pedałem? Ciekawe, czy już konsumowali swoje małżeństwo..
Cytat:
Hmm, może ślub z psem-pedałem? Ciekawe, czy już konsumowali swoje małżeństwo..
Nie mówi się pedałem tylko gejem. :mrgreen: Ja Cię mam uczyć nazewnictwa :?:
Coraz więcej tej pseudowolności... Ale jak pisał pewien user to miłość więc nie wolno zabraniać. Wręcz powinniśmy im przyznawać kolejne przywileje bo taka jest droga postępu.
a czy to był ślub cywilny? czy beda traktowani jak malzenstwo? czy jednak może był to jakiegoś rodzaju performance/happening lub zwykłe jaja? na newsach z onetu chcecie budować swoj swiatopogląd to spoko. w koncu mamy pseudowolność...