Nie chce być złym prorokiem ale coś mi się widzi że będzie powtórka z histori jak w przypadku ETW - coś tam połatają, pokombinują a za rok wypuszczą coś ala NTW aby zatrzeć złe wrażenie - obym się mylił......
Wersja do druku
Nie chce być złym prorokiem ale coś mi się widzi że będzie powtórka z histori jak w przypadku ETW - coś tam połatają, pokombinują a za rok wypuszczą coś ala NTW aby zatrzeć złe wrażenie - obym się mylił......
Obyś się mylił :?
Mi najbardziej podobają się nowe "featuresy" w stylu.
"Jeżeli chcesz, żeby Twoi ludzie nie ginęli w szarży kawalerii przeciwnika, wciśnij szybko 0*"
"Jeżeli pragniesz by przez jakiś czas olewali działanie systemu morale, wciśnij prędziutko 1*"
:lol: :lol: :lol:
* podane cyfry służą tylko zobrazowaniu absurdu i w pełni odzwierciedlają opinię autora na temat głupoty zastosowanego rozwiązania
Strategia przez duże S - Sp.......na zgodnie z duchem czasów 8-)
Cóż, są jednak tacy którym to nie przeszkadza , zresztą , każdy gra jak lubi.
Dzięki takim rozwiązaniom podstawka jest dla mnie w dużej mierze niegrywalna, i czekam na mody, które są najczęściej bardziej przemyślane bez tych bajerów dla hm.. młodszego pokolenia ?
Brawa za rymowanki :lol: Widzę, że w cenie gry niektórzy darmowo dostali jeszcze literackie free DLC. :D
Sam wam powiem, że jak wczoraj siadłem znowu do kampanii na singlu (bo już miesiąc, a ja bawiąc się w Co-Opa + bitwy online nie przeklikałem nawet 1 kampanii do końca :oops: ) i mając tą około 70 turę Atenami wpadłem w odrętwienie i znudzenie. Dużo negatywnych emocji i smutek. Ale stwierdziłem, że nic z tego gra się dalej nawet jeśli na siłę. Od tego czasu dodreptałem do 105 tury i przemogłem się. Wcześniej zniechęciło mnie wieszanie się Romana II po ostatnim hotfixie co 2 tury jak i wizja tego co jest potrzebne by wygrać. Zacząłem wgłębiać się w ekonomię i optymalizację swoich osad i zaczęło mnie to wciągać. Dodatkowo jak zmienię swoją mentalność z S2TW to myślę, że przy wykorzystaniu nowej dyplomacji nie będę już potrzebował podbijać blisko całej mapy sam :). Widzę też, że pomimo braku systemu zamożności z Shoguna idzie osiągnąć zwycięstwo ekonomiczne dosyć gładko. Trochę zaczyna nudzić AI podczas bitew lądowych (tyle dobrego, że podczas wyprawy karnej na Bosfor napotkałem wreszcie jakieś lepsze jednostki w armii wroga (armię złożoną z Hoplitów, Łuczników i Jazdy Harcowniczej - a ta kampania jest na normalu). Najbardziej emocjonujące jednak są dla mnie bitwy morskie, które skutecznie męczę i zaczynam coraz lepiej je poznawać. Gdy wraz z ekonomią pojawiły się większe ilości pieniążków to dyplomacja zaczęła wyglądać coraz lepiej.
Innymi słowy bo blisko 70h grania, gra zaczyna mnie coraz mocniej wciągać. Jest kilka rzeczy, które chciałbym by zostały poprawione (warunki zwycięstw obniżone jeżeli chodzi o ilość regionów) ale jeżeli nie zostaną to wyjdą odpowiednie mody. Obecnie przyzwyczaiłem się już do grania, na delikatnym lagu i dropach na początku i pod koniec tury. Nie obraziłbym się gdyby ta gra została zoptymalizowana trochę lepiej na moją maszynę. Jednak dla mnie obecnie najważniejsze jest by CA zaczęła łatać sztuczną inteligencję - problemy na mapach bitewnych i zrobienie dobrych algorytmów odpowiedzialnych za rozwijanie regionów przez AI by już nie nie katowała samej siebie z powodu braku jedzenia albo ciągłych buntów. Chciałbym też by ekspansywność niektórych frakcji została podkręcona bo u mnie w kampanii wszyscy, o których wiem że mają charakter ekspansywny od początku gry nie przypuścili ani jednego ataku :roll: Warto by też było by w DLC'ach zamiast nowych frakcji (albo oprócz nich) pojawiały się nowe mechaniki gry (drzewko rodziny, zarządzanie nadwyżkami ludności, zarządzanie niewolnikami, jakieś dodatkowe opcje polityczne).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.
Mam ciekawy błąd po zassaniu bety 3.Jednak pojawił się on nieoczekiwanie, dopiero po kilkinastu turach. Nie mogę poruszać kamerą na mapie kampanii używając przycisków klawiatury,jedynie klikając myszką na miejsca na mapie,kamera reaguje. Również przesuwanie myszką w różnych kierunkach nic nie daje(w opcjach zaznaczona jest kamera z użyciem myszki).
Wie ktoś może jak jest tego przyczyna i jak temu zaradzić,nie biorąc pod uwagę reinstalki...może po prostu coś wcisnąłem?
Czy to poprostu brak kompatybilności z modami...zaznaczam, że przy poprzednich patchach wszystko ladnie śmigalo,jednak poraz pierwszy skusiłem się na "Bete". Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
To znany błąd w serii Total War (chyba obecny od czasów Empire, ale głowy nie dam). Możesz zrobić tylko dwie rzeczy - wczytać grę z innego (poprzedniego) sejwa lub zacząć nową kampanię. Kiedyś mi się wywaliło w Shogunie 2 na legendarnym trybie (tam jest tylko jeden sejw) i kląłem na czym świat stoi ;)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz The Great
Fakt, że cymbały nie potrafią tego buga usunąć od paru lat to osobny rozdział
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Wystarczy edytować sejw i zmienić jedną cyferkę, żadnej nowej kampanii, czy wczytywania starego sejwa.
Przyjrzałem się warunkom wygrania kompani (militarny), i niestety są robione na jedno kopyto.
I tak mamy 110 osad dla barbarzyńców i 140 dla nacji cywilizowanych.
Wyjątkami są tylko Egipt 120 osad, i Kartagina 60 portów. Nie mówię że ogólne warunki są złe, tylko takie jakieś nijakie. Nie dają celu grze.
Wolałbym warunki zróżnicowane: dla diadochów otworzenie państwa Aleksandra. Dla Rzymu zajęcie granic imperium. Dla greków stworzenie jakiej większej unii.
Tym bardziej że są warunki, sojusznicy i protektoraty coś dają (robią).
Przydały by się mapki z zaznaczonymi prowincjami które trzeba zdobyć, bo na razie trzeba szukać na ślepo.
W zasadzie tyczy się to większości aspektów np: drzewka rodziny, przeglądarki budowli, drzewka umiejętności agentów i generałów.
Dlatego masz takie coś jak cele poboczne i tam masz głównie historyczne cele do wykonania. Dla mnie lepsze rozwiązanie niż z góry narzucanie zrobienia tego i tego.