Można uniknąć, po prostu na dwóch ostatnich poziomach masz procentową szansę na bunt, tym większa im większy balagan w polityce.
Wersja do druku
Można uniknąć, po prostu na dwóch ostatnich poziomach masz procentową szansę na bunt, tym większa im większy balagan w polityce.
czy jesli zaczelo sie kampanie we wczesniejszej wersji moda to jak sie go zaktualizuje to savy beda dzialac i zmiany aktualnej wersji beda obowiazywac ???
Nie przy każdej wersji i nie wszystkie zmiany wejdą. Jeżeli zmiany nie obejmują mapy to save jest prawie na bank kompatybilny.
Kiedy pojawiła się prezentacja jednostek Iberyjskich które mają wejść w wersji 7.0 były tam pokazane trzy frakcje( Lusitani, Cantabri, Arevaci), ale nadal grywalne w kampanii są tylko dwie. Czy dodadzą tą trzecią? Zastanawiam się czy do Rzymu dają historyczne legiony tak na wzór RSII?
czy planuja moze w dei zrobic tak jak w radious ze garnizony w regionach beda wieksze i ze poszczegolne swiatynie beda mialy wiecej jednostek do garnizonu tak jak jest w radious to by bylo super
Czy mógłbym kogoś poprosić o wrzucenie czystego folderu data/UI na jakiś serwer i podlinkowaniem go tutaj. Po prostu źle odinstalowałem moda Bulldoga na wygląd jednostek i teraz wszystkie wyglądają jak na zdjęciu rentgenowskim. Plik jest mały, ma ok 10 Mb. Może być też PW. Z góry dzięki. PS. Sprawdzenie spójności plików gry w Steamie nic nie pomogło...
hej czy w stolicy prowincji mozna wiecej budynkow niz 6 postawic czy limit to 6
aha jak w kazdej osadzie w prowincji zbuduje swiatynie ktora daje 20 % wiecej przychodow z handlu to czy ich efekty sie kumuluja znaczy te 20 % wszystkie
Limit to 6 budynków a raczej symbolika 6-ciu gałęzi zabudowy militarno-ekonomicznej. Jednak tych 6 budynkó można stawiać jedynie wtedy gdy stolica jest miastem z dostępem do morza, jeżeli nie to limit wynosi tylko 5. Ze zwykłymi miastami jest podobnie - tam limit wynosi: 4 z dostępem do morza i 3 w przypadku braku dostępu.
a widzicie przeprowadzilem test zburzylem zostawilem tylko 1 swiatynie ktora daje 20 % premki do kasy i na to wychodzi ze licza sie wszystkie we wszystkich miastach prowincji bo procen premki w kazdy miescie mi spadl po zostawieniu tylko jednej swiatyni :)
w prowincji gdzie jest kartagina miasto obliczylem premke do handlu morskiego z swiatynia w kazdym z miast ktora daje 20 % do handlu morskiego i tak w kartago wyszlo mi 278 zlota,w lepcis 220 zlota w tapsus 278 zlota razem 786 zlota samej premki, a teraz premka jesli zostawilem jedna swiatynie odpowiednio 78, 68, 78 rzem 224 , tak wiec reasumujac jak sie ma swiatynie w kazdym miescie prowincji premka do handlu jest jeszcze wieksza tak wiec
nawet jesli zostawimy jedna swiatynie a na miejsce 2 pozostalych damy hodowle bydla premka dla regionu z 3 swiatyniami bedzie wynosila 786 zlota a premka z 1 swiatynia i 2 zagrodami bydla 584 tak wiec jest 200 zlota na korzysc kompletu swiatyn wiec nie pierdolcie mi ze jedna w zupelnosci wystarczy i daje tyle samo co jak by byly wszystkie ha ! i co wy na to madrale :)