Książka jest w języku polskim.Jeśli chodzi o dlc to dostajesz unikalny ród Ninja Hattori.
Wersja do druku
Książka jest w języku polskim.Jeśli chodzi o dlc to dostajesz unikalny ród Ninja Hattori.
Według mnie Hattori jest najlepszym rodem.Jako Hattori zostałem shogunem.Niestety wszyscy mnie zdradzili no i tyle miałem shoguna :mrgreen:
Ja nim grałem, wziąłem sojusz z Odą i Shogunatem przez co od razu miałem wojnę z kilkoma rodami, dałem jakoś radę miałem 3 wasali, ale potem przyszły jeszcze 2 rody w sojuszu i mnie rozwaliły 8-)
Ten ród ma trudną pozycję, ale ma klimat.
Niedługo kupię dlc Ikko ikki.Wtedy będzie trudniej bo będzie trzeba wszystkich nawracać na ikko :D Ale dzięki temu rozgrywka będzie fajna(i pewnie będe werbował mnóstwo mnichów ikko ;) ) i trochę trudniejsza.
Zaczynając grę Ikko-Ikki myślałem że będzie bardzo trudno a okazało się że jest dosyć łatwo. Jedyny problem mogą stanowić sąsiednie prowincje które nawracając się na wiarę ikko przyłączają się do Ciebie co źle wpływa na stosunki z danym rodem(rozpad sojuszu itp.).
Nie wiem czy było, ale dla zainteresowanych:
Wywiad TWC z Lustedem
a tu wywiad w pigułce:
Cytat:
Lusted drinks local beer, he plays Team Fortress 2 and Civ 5. Daily Drinks "Arse" a local beer and Leo drinks Guinness. Ca are working on new content for Shogun 2 which we will know about when its done. There is some stuff about modding but the stuff i mentioned is what interested me .
Witam
Gram w Shoguna 2 od ponad tygodnia i tak się zastanawiam, na razie nie ruszyłem kampanii. Gram w multi i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ubogość jednostek, nie bardzo wiem o co chodzi dlatego zwracam się z zapytaniem do ogranych graczy. Czy ta ubogość oznacza że aby zdobywać kolejne jednostki trzeba awansować w multi na wyższe poziomy, czy też trzeba także grać w multi i kampanie w multi jednocześnie ????
Może trochę zawile to tłumaczę ale w Empire i Napoleonie (jak też innych grach serii) każda nacja miała dostatek jednostek od samego początku (oczywiście mówię o multi) a tu skromne zasoby i niezbyt wiele tego, na razie mam 3 gwiazdki dowodzenia dlatego nie wychylam się za nadto ale nurtuje mnie to dlaczego nie oddano nam pełnej palety jednostek.
Jeśli ktoś zechciał by mi odpowiedzieć był bym strasznie wdzięczny.
Jak wchodzisz w multi masz mapę podbić avatara czy coś i tam masz Japonię. Najedź na jakieś terytorium to będzie pisać co dostaniesz jak je zdobędziesz-aby je zdobyć musisz na nim postawic swojego avatara i wygrać bitwę
Książka jest po polsku jak wszystkie dodatki, ja kupiłem za niecałe 80zł, na allegro poszukaj więc dobrze.Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Już od jakiś 2 tyg jestem posiadaczem tej gry, wydalem chyba 130 z wysylką i tak taniocha