Ale on się jeszcze w ogóle nie pojawił przy kompie. :? Odpisałby mi. Zrobiłbym. Jeżeli minie 36h to zrobię za niego.
Wersja do druku
Ale on się jeszcze w ogóle nie pojawił przy kompie. :? Odpisałby mi. Zrobiłbym. Jeżeli minie 36h to zrobię za niego.
No to daj mi turę bo i tak jak dobrze pamiętasz prosiłem o możliwość zrobienia jeszcze jednej.
Co to za opóźnianie frakcją-farmą z długiem 50,000 florenów, praktycznie do przeklikania. A przepraszam chociaż się pojawi :?:
Nie wiem po co w ogóle ktoś to przejmował - jak Wam się nie podoba, że mam sobie wasala, to można zdobyć Bagdad i po sprawie.
To zrób. Jeszcze mi napisz czy zrywasz wasalizację i czekasz 6 tur z ewentualnym atakiem (przy okazji uciekając jak najszybciej z mojego terytorium - bo zrywając wasalizację zrywasz też obustronny dostęp wojskowy), czy kontynuujesz wasalizację.Cytat:
Jeżeli minie 36h to zrobię za niego.
Bo nie wiem czy balistę dać w następnej turze pod Bagdad czy w drugą stronę. :P
Tylko żeby ciągłe robienie tur za 2 frakcje przez jednego gracza, nie zamieniło się w ciągłe robienie tur za 2 frakcje przez innego gracza...Cytat:
Jeżeli minie 36h to zrobię za niego.
Maryniasz przejął Turcję to niech sam nią gra. Wyjątek można zrobić jeśli opóźnia, ale od następnej tury niech sam wykonuje.
Farmą, farmą, ale 3 tureckie armie się na Węgry wysyłało... Chyba sobie jaja robisz z tymi roszczeniami do zrobienia "jeszcze jednej tury".
Nie będę podejmował żadnych decyzji politycznych za niego. Napiszę do niego smsa zaraz, bo właściwie to samej tury też nie chcę robić. (Bo i też nie wiem, co on ostatecznie chce tam robić)
Nie, przecież Maryniasz sobie zrobił "jeszcze jedną turę" za Węgry w WKO 30.Cytat:
Chyba sobie jaja robisz z tymi roszczeniami do zrobienia "jeszcze jednej tury".
Trzy?Cytat:
Farmą, farmą, ale 3 tureckie armie
Policz jeszcze raz. W sumie jest prawie 5000 żołnierzy (razem ze strażami przybocznymi generałów i załogami balist). Przeliczając daje to 2 armie. Doliczając to co zostało w Turcji (w tym garnizon Bagdadu) - trochę ponad 5450.
A maszeruje / płynie na statkach to wszystko w sumie w 11 częściach, nie licząc garnizonu Bagdadu.
Więc jeśli chodziło o poszczególne części, to jest 11 armii, a nie 3. Jeśli o siłę wojsk - są 2 armie, a nie 3.
Przy czym +/- połowa tych wojsk to słabiutkie oddziały typu Azabowie, chłopi, milicja miejska albo słabi łucznicy.
Do tego 4 statki z załogami w sumie 152 ludzi.
Co mnie to obchodzi, że Maryniasz zrobił to czy tamto w wko30? Teraz nie masz regulaminowych podstaw prawnych, na których mógłbyś oprzeć swoje roszczenia.
A po kij te wyliczenia? Czy to ma jakiekolwiek znaczenie w związku z użytym przeze mnie zdaniem? Nie. Wojska w ruchu, o wiadomym jego celu, były..... Będzie się liczył...kufa... co do żołnierza...
Maryniasz wraca do Wrocka koło 15tej, to zrobi dzisiaj.
Wracam juz z delegacji kolo,18 pojawi sie tura. Domen nie wpieprzaj sie tam gdzie cie nie potrzeba i nie róbmy niepotrzebnego zamieszania. Joop podal ci wczesniej co mnie zobowiazuje przy wykonaniu tury i spokojnie tego bede sie trzymal, a skoro przejąłem to robie ja a nie ty i na tym zakonczmy. Koniec grania na dwie frakcje.
Ps; prowincje pozajmowales ale armie sobie do walki zostawiles. Gratuluje tego minusa ktory uhodowales. Ja mam zamiar jeszcze wyjsc na plus.
Edit: czekam az meff jeszcze raz podesli mi turke bo otworzylem gg na telefonie i zrzarlo mi save'a. Najpozniej do nocy sie pojawi. Przepraszam za to opoznieje. Jak wczesniej meff pisal. Bylem w pracy i pozbawiony neta przez kilka dni.
robi sie.
Edit
http://speedy.sh/4QhQ7/wk31tura27.sav
Egipt
Ok. Ale pamiętaj, że jeszcze w WKO 30 też masz turę teraz. I zajrzyj do "pokonanych armii" w WKO 30.
jutro przed 15.00 bedzie