-
Re: Europa Barbarorum II
Zwykłych hoplitów prezentowaliśmy już wielokrotnie przy różnych okazjach więc najlepiej będzie jak wejdziesz tutaj http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... -Thread-10 i poszukasz sobie tego co Cię interesuje. Jeśli okaże się, że nie znalazłeś żadnych screenów, to wtedy porobię parę screenów i wrzucę na sieć. Niestety, ale lista "1st release" nie zawiera spartańskich hoplitów. Zamykamy się w liczbie ok 200 jednostek z ok 490 jakie mamy zamiar wykonać.
''2nd release'' to będzie pewnie jakieś 100-150 jednostek, ale to będzie się rodzić w trakcie prac. Tak jak we wszystkich zbiorowiskach ludzkich, u nas też są lobbyści (historycy zajmujący się danymi frakcjami), którzy starają się skierować moce przerobowe unit makerów na interesujące ich obszary ;) Tak jak wspominałem, zanim chłopaki skończą ogarniać mechanikę, pewnie część tych jednostek z 2nd release zostanie wykonana.
-
AVE, Szlachetny Nazgoolu!
Co tam nowego słychać w świecie twórców EB II??
Niestety z braku czasu zaglądam tylko tutaj i dlatego moje powyższe pytanie.
Pozdrawiam
-
Wiem, że takie pytania pojawiają się często, ale jak ogólny postęp? Jest szansa aby ten mod wyszedł jeszcze w tym roku? Pierwsza część jest bardzo udana, więc liczę że ta będzie jeszcze lepsza.
-
Panowie, żyjemy i działamy. Jak na razie mogę powiedzieć, że jest OK. Nawet premiera Rome II nas nie zatrzymała w postępie prac. Co do wypuszczenia moda w tym roku, to zawsze istnieje szansa, ale jest ona dość nikła. Postaramy się co w naszej mocy, aby tak było, ale więcej informacji będę mógł Wam przekazać w kolejnych tygodniach.
-
Nazgoolu czekamy z niecierpliwością, trzymamy kciuki za Was. Sam widzisz jak wiele osób oczekuje na pojawienie się tego moda.
-
Szczerze to chyba lepiej jakby mod wyszedł w następnym roku, jeśli team by go lepiej dopracował, zawsze większa przyjemność z gry będzie :) Ale cóż, powodzenia, w sumie już też się nie mogę doczekać aż poprowadzę Partów na podbój starożytnego świata :)
-
Podzielam zdanie przedmówcy. Nie ma co się śpieszyć, lepiej żeby mod w dniu premiery był dopracowany. Dość mamy beta total war :P
Skoro nie udało się wydać EB2 przed nowym Rome, to teraz nie ma spiny. Tak przy okazji, zwiększycie zasięg ruchu armii? W EB1 strasznie mnie wkurzał, był zdecydowanie za mały, musiałem sam w plikach edytować.
-
tak jak mówiłem więcej informacji powinienem mieć w nadchodzących tygodniach. Lipy nie odwalimy :) Co do ruchu armii, to będziemy testować tego typu ustawienia jak już wszystko zaimplementujemy i będziemy sprawdzać balans rozgrywki ;).
-
A zdradź tajemnicę, czy w kuluarach coś się mówi o EB3 pod nowego Rome 2, czy na razie nikt o ty jeszcze nie myśli?
-
Za dużo włożyliśmy sił w EB2, żeby teraz sobie odpuścić, na rzecz nowego silnika . jasne, gdzieś tam ten temat się czasami przewijał, ale to raczej niezobowiązująco. Bardziej w kwestii coby było gdyby. Poza tym ten silnik nie jest w tej chwili zbyt modowlany jak na nasze potrzeby, dlatego wszyscy jesteśmy skupieni w tej chwili na wydaniu EB2 :). Po tylu latach i stekach godzin na opracowywaniu tych wszystkich rozwiązań, modeli, animacji, tekstur i opisów tylko na tym nam w tej chwili zależy. Jeśli pojawią się nowe pomysły, na pewno dam Wam znać :) . Ze swojej strony, ale jest to moje osobiste zdanie, jestem zwolennikiem przejścia w pewnym momencie na Rome II, ale czas pokaże na co pozwoli nam CA. Jak wiecie, EB to głębia rozgrywki, a bez możliwości modowania głębszych parametrów jak budynki, prowincje, cechy postaci, nie ma sensu robienia kolejnego moda tylko ze skinami i nowymi jednostkami. Tego typu rzeczy zaraz pojawi się całe multum na sieci.