Chodzi Ci pewnie o kawałek z filmu 13 wojownik o nazwie the sword maker.
Wersja do druku
Chodzi Ci pewnie o kawałek z filmu 13 wojownik o nazwie the sword maker.
Sprawdziłem na YouTube, prawie to. Ale chodzi mi o to mocne wejście chóru po tym fragmencie, nie mogę go znaleść w tym soundracku z 13 wojownika.
W menu masz albo Jerry Goldsmith - The Sword Maker z albumu The 13th Warrior, albo kawałek o nazwie Battle_Arthur3.mp3. Oba pliki znajdziesz jak wypakujesz je plikiem extract_sounds.bat z katalogu sounds z moda.
Jaką frakcje polecacie na początek gry w moda. Grałem Norwegią i Polską ale jakoś mi nie poszło gram teraz Gruzja na razie jest w porządku ale chciałbym się dowiedzieć jaką frakcją grać. O co chodzi z technologią czyli jak ją zbadać, bonusy i co zrobić by mieć uczonego.
Mam dużą prośbę , czy mógłby mi ktoś zrobić plik skryptowy do kampanii pełnej, uszczuplony o kilka, wg mnie, mniej potrzebnych skryptów? Ostatnio, jak grałem w moda, zrobił mi coś takiego bardzo uczynny użytkownik forum, Wilk :) Przewijanie tury wyraźnie przyśpieszyło.
Chciałbym wyrzucić skrypty: Welcome script, garrison script, council script, barons emerge script, emirs emerge script, disaster script.
Sam nie potrafię edytować i wolę się za to nie brać.
Z góry dziękuję :)
To proste, po prostu wywalasz, zapisujesz i grasz ;) Każdy skrypt jest od siebie oddzielony napisanym dużymi literami tytułem. Zapisz sobie kopię oryginału jakbyś coś zepsuł i tyle ;) Najmocniej na długość tury działa Money Script, czyli skrypt odpowiadający za drakońskie kary związane z nadmiarem prowincji (po prostu gdy zdobywasz chyba 12 prowincję komp wpisuje Ci kod na -2000 florentów co turę, gdy 14 na -6000 tyś i tak dalej, może mylę sumy, ale sens jest taki ;) )Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
Aha.. a Ten skrypt też jest w tym pliku, na liście?
Tak, ale nie wywalasz oczywiście z początkowej listy, ona to tylko taki spis treści ;)Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
Mam prośbę które wg Was skrypty z kampani pełnej można usunąć by rozgrywka była płynna (szybkość tur) jednocześnie by kampania ta nie straciła swojego uroku. Dotychczas usunąłem skrypty ;
-Presentazioni, Garrison Script, Money Script, Sobillatori e Untori, External Invasion.
Ewentualnie które skrypty z pełnej kampani dodać do kampani lekkiej by urozmaicic rozgrywkę.
Witam. Uczony to jeden z nowych agentów, tylko w kampaniach pełnych występuje. Budujesz kościół szkołę alchemików, potem kościół III-go poziomu potem Szkołę Przykatedralną, i w niej rekrutujesz Uczonego.Cytat:
Zamieszczone przez Tytaneks
Technologie w BC 6.3:
;;;;;;;;;;polvere pirica (Wynalezienie prochu) stopniowo jednostki prochowe, od 1270 ręczni strzelcy i różne armaty. Budowa dodatkowych stoczni produkujących okręty z działami.
;;;;;;;;;;fuoco Greco (Ogień grecki) okręty bizantyjskie i niektóre jednostki Bizancjum jakie go używają
;;;;;;;;;;mulini a vento (młyny oraz wiatraki) Dodatkowe dochody I potrzebne do wyższych poziomów płatnerza oraz kopalń (wiatraki konieczne by mieć III-ci poziom kopalń). 40 tura
;;;;;;;;;;giogo imbottito (Uprząż dla zwierząt do prac polowych) Wyższy poziom farm jest możliwy. 20 tura
;;;;;;;;;;monetazione battuta (Bite monety) Budowa mennicy w stolicy
----------- lettera_cambio (Produkcja papieru) 150 tura (specjalne budynki w prowincjach z pergaminem)
;;;;;;;;;;altoforno (Piece hutnicze i górnicze) koło 350 tury, trzeci poziom kopalń kompleksy górnicze
;;;;;;;;;;nuove navi (Nowe oceaniczne okręty) 500 tura
;;;;;;;;;;carta_stampa (Wynalezienie druku) specjalne budynki II
Tytaneks i poczytaj Poradniki do Bellum: viewtopic.php?f=367&t=8785
Krzych: możesz usunąć jeszcze poniższe skrypty:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;1- Garrison Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;15- Lega dei Baroni;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;16- Unione degli Emiri;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;33- White Flag Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;; tego najbardziej szkoda, odpowiada za dobrowolne poddanie się załogi bez walki.