Bitwę automatyczną mogę zrobić ( w sensie ze nie wywala), grając Nowogrodem tez miałem te srebrne sylwetki jednostek.
Wersja do druku
Bitwę automatyczną mogę zrobić ( w sensie ze nie wywala), grając Nowogrodem tez miałem te srebrne sylwetki jednostek.
Rzeczywiście milicja włócznicza Kumanów poziom II i III ma srebrne sylwetki a w Nowogrodzie poziom III jest srebrny.
Edit: Pracuję nad rozwiązaniem, najprostsze mam, tekstury nie będą srebrne ale jednostki po ulepszeniach będą wyglądać jak podstawowa wersja. EE_Spear_militia
Oto rozwiązanie doraźne, najpierw zróbcie kopię export_descr_unit, potem zmieńcie u siebie pogrubioną linijkę dla EE_spear_militia na taką jak poniżej, następnie usuńcie map.rwm ze wszystkich kampanii. Nowa kampania konieczna. Srebrne textury dla Kumanów i Nowogrodu znikną, ale milicje na wszystkich trzech poziomach będą identyczne wizualnie, ale te ulepszone, będą miały wyższy pancerz.
Może w przyszłym tygodniu Marko1805 zdoła dorobić te brakujące srebrne textury.
type EE Spear Militia
dictionary EE_Spear_Militia ; Spear Militia
category infantry
class spearmen
voice_type Light
banner faction main_spear
banner holy crusade
soldier EE_Spear_Militia, 60, 0, 1
officer ee_captain
officer russian_captain_early_royal
attributes free_upkeep_unit, sea_faring, hide_forest, can_withdraw, can_swim
formation 1.2, 1.2, 2.4, 2.4, 5, square
stat_health 1, 0
stat_pri 5, 2, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 0.6
stat_pri_attr light_spear, spear_bonus_4
stat_sec 0, 0, no, 0, 0, no, melee_simple, blunt, none, 25, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 4, 6, 4, flesh
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 2
stat_ground 1, -2, 3, 2
stat_mental 8, normal, trained
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 1
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 570, 190, 55, 44, 570, 4, 70
stat_stl 4
armour_ug_levels 0, 1, 2
armour_ug_models EE_Spear_Militia, EE_Spear_Militia, EE_Spear_Militia
ownership poland, russia, novgorod, hungary, cumans, slave
era 0 poland, russia, novgorod, hungary, cumans, slave
era 1 poland, russia, novgorod, hungary, cumans, slave
era 2 poland, russia, novgorod, hungary, cumans, slave
recruit_priority_offset 15
;unit_info 5, 0, 7
Jeszcze raz gorąca prośba, jeśli ktoś ma problem z grając Polską, i wywala go przy bitwach lub oblężeniach na terenie Novogrodu ,walcząc z tą nacją lub innymi nacjami na terenie Novogrodu proszę o informację w tym temacie.
Gdzie Ci w końcu wywala? Pisałeś o Pskowie i bitwach w polu, teraz o Nowogrodzie.
Ja podbiłem cały Nowogród jeden raz na automacie, drugi normalnie w zwykłem bitwie i zadnych błędów. Grałem Polską.
Grałeś na Megasubmodzie III czy na innej wersji?Cytat:
Ja podbiłem cały Nowogród jeden raz na automacie, drugi normalnie w zwykłem bitwie i żadnych błędów. Grałem Polską.
Podczas walk z Novogrodem począwszy od Lyndanisse do Novogrodu Wielkiego, podobnie miałem w Megasubmodzie II , ale wtedy prowadziłem tam mniej intensywne walki i myślałem że to sporadyczne.Cytat:
Gdzie Ci w końcu wywala? Pisałeś o Pskowie i bitwach w polu, teraz o Nowogrodzie.
Próbuje znaleźć czy to błąd w modzie czy też u mnie coś nie tak, gdyż mam mocno pozmieniane jednostki dla Polski.
U mnie w kampanii Polską m/m megasubmod III na terenie państw nadbałtyckich i Nowogrodu działały zarówno bitwy automatyczne jak i rozgrywane przeze mnie, żadnych crashy nie było w ogóle do 250 tury gra wykrzaczyła się tylko raz.
Dzięki sadam86. Wygląda na to, że u mnie coś pochrzanione.
Grałeś na Megasubmodzie III czy na innej wersji?Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Grałem na Megasubmodzie 3 z patchem nr.1
Dzięki za info Panowie, już się bałem, że coś z mapką, ale to chyba zmiany indywidualne Marko1805 w polskich jednostkach, jakie sobie porobił.
Edit: Czyli Megasubmod nr III z patchem nr 1 do niego daje radę. :mrgreen: