Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
No!! 8-) ... też o takim mniej więcej myślę (choć na razie kasy brak)
Szkoda tylko że nie podali KTÓRA SATA - bo jak 3 to bym olał gwarancje i rozważał zmianę twardziela na SSD - bateria dłużej podziała bez ładowania no i spodziewałbym się wzrostu prędkości wczytywania, zapisu itd (zwłaszcza działania RAM wirtualnego)
Choć myślę że po zmianie dwu kart RAM czwórek na ósemki - RAM wirtualny nie byłby taki ważny.
Co myślisz Mac?
........
....
Tylko do tego USB 3 jakoś nie mogę się przekonać - nigdy nie zdążę wypatrzeć momentu jak się plik zgrywa :lol:
Intel HM77 ma 2xSATAIII. Wymiana dysku w Dellu(jak i każdym innym cywilizowanym lapciaku) nie wpływa na gwarancję reszty. Ale to jest bardzo droga zabawa. I niekoniecznie potrzebna.
Zresztą Dell, to Dell. Tam wystarczy telefon i Ci doślą części na wymianę, włącznie z nową klawierką po zalaniu starej(taaakk, DBAJĄ o klienta ;) ). Albo literki z logo jak Ci się odkleiło :)
A ile masz dysków i pendrajwów które REALNIE obsługują możliwości USB2 ? A co dopiero USB3 ?
Dzięki wielkie Mac. Skłaniam się bardziej do tego lapka za 2,5k bo tańszy i ma system od razu, gdyby ten Vostro miał system to może bym jego wybrał, wyczytałem tam, że można do niego Windowsa 7 dobrać ale nie wiem ile by to kosztowało. Moja siostra ma lapka della i sobie go chwali. Czym się różni USB 3.0 od 2.0 tak poza tym?
Artykuł o USB 3 http://www.chip.pl/artykuly/technika...ytan-o-usb-3.0
Szczyt eksperctwa i to może ie jest, ale z grubsza coś mówi ...
Cytat:
Aby uzyskać miejsce na dodatkowe styki, gniazda i wtyki USB zostały powiększone – z wyjątkiem dobrze znanego typu A, w którym dodatkowe styki znalazły się w tylnej części wtyki, a dotychczasowa forma pozostała niezmieniona.
O tych prędkościach to oczywiście teoria jak zauważył Mac, w praktyce jest trochę wolniej, ale i tak trudno dostrzec o ile wolniej - chyba że zgrywasz kilka GB
A USB 3.0 warto mieć - tak na przyszłość. Skoro wtyk A pozostaje kompatybilny z 2.0 i 1.1 to myślę że będzie popularny - więc dużo sprzętu podłączysz. ((no ale może to moje zboczenie - ja zmieniam kompa średnio 1 raz / 10 lat :mrgreen: ))
------------
USB 3.0 - nie mam u siebie (jak dotąd niestety) ale na szkoleniu ubocznie korzystałem z tego (miałem w takim jednym nowoczesnym centrum szkoleń) No po prostu myślałem że się coś skopało. Nie mogłem uwierzyć że się 900 MB skopiowało tak szybko. Przez to z 10 minut łopatologicznie sprawdzałem czy się cała zawartość skopiowała bez błędów.
Mam kilka podstawowych pytań. Czy od procesora zależy ilu bitowy możemy mieć Windows? Mam teraz Windows XP 32 bit, a chcę się przerzucić na Windows 7 i nie wiem czy 64 bit byłby dla mnie dobry. Jbc mam procka ADM Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.02 GHz. Czy jest opcja zainstalować win 7 bez robienia formata? Dotychczas instalowałem tak, że usuwałem obecne 2 partycje robiąc nowe i tam instalując Windowsa, a chodzi mi o to, czy da radę zainstalować na to co mam obecnie i np. usunie się tylko Windows XP, a zastąpi go 7 :P
Ja bym brał win 7,wygodniejszy itp.na dodatek z tego co słyszałem,to i tak wiekszosc programów nadal na win 7 jest,ale to może nie do końca prawda,tak czy inaczej,jak dla mnie bierz win 7
Też tak myślałem. Czytałem, że na win 8 część programów nie chodzi, i drukarki i inne starsze urządzenia mogą mieć problemy z tym systemem. Z tego co czytałem to minusem tych ASUSów jest krótki czas pracy na baterii ale baterię zawsze można zmienić.
ASUS i Dell to jak Skoda i Mercedes. Asusa to możesz rozważać mając 2000plnów. Kupując lapka za 3300 nie ma sensu, szczególnie że masz Della z Full HD i MATOWĄ matrycą do wyboru. Może procek lepszy ale Ty tej różnicy zbytnio nie zauważysz a komfort i długotrwałość użytkowania będziesz miał na co dzień.
A jak pójdziesz na sensowne studia to dzięki MSDN AA będziesz sobie mógł wybrać jakie tylko Windowsa czy DOSa zapragniesz.
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
ASUS i Dell to jak Skoda i Mercedes.
Nie wiem czy to dobre porównanie, nowe mercedesy rdzewieją :) . Natomiast w kwestii Della Vostro, którego zaproponowałeś, to ja bym go nie kupił. Wolałbym dorzucić 300 zł i mieć MSI z serii "Gaming" (konkretnie - "GE60 0ND-419XPL"), który wydajnościowo wypruwa z tego Della wnętrzności. Oczywiście pod warunkiem, jeśli ktoś ceni sobie bardziej wydajność niż jakość.