Jak tam w shogunie 2?Ja pograłem każdym rodem w kampanii(ale żadnym jeszcze nie wygrałem) i w multi mam piąty poziom.Na razie w S2 nie gram bo w czwartek kupiłem sobie grę Fallout New Vegas i chcę ją przejść ale niedługo wrócę do Shoguna :D
Wersja do druku
Jak tam w shogunie 2?Ja pograłem każdym rodem w kampanii(ale żadnym jeszcze nie wygrałem) i w multi mam piąty poziom.Na razie w S2 nie gram bo w czwartek kupiłem sobie grę Fallout New Vegas i chcę ją przejść ale niedługo wrócę do Shoguna :D
Ja ostatnio wróciłem do Empire sobie, ale rzadko gram. W multi na sh2 czasem
Dawid odpisz na pw.
kicha totalna, z tymi rodami, chciałem pograć Ashikaga, żeby spowrotem scalić Japonię i...cztery litery przeszukałem pliki .pack i esf wzdłuż i wszerz, i nic, jedynie to można frakcje odblokować do własnej bitwy a jeśli chodzi o kampanię to musi być gdzieś głębiej zakopane i mi się wydaje, że obecne narzędzie pt, esf editor i pack file manager nie podołają zadaniu.
czemu nie zrobią wszystkich frakcji grywalnych, do odblokowania po podbiciu? Byłby wtedy sens grać długo i byłaby większa różnorodność :?
Ashikaga byłoby za łatwo. A to hołd sobie każesz, armię od początku masz potężną, zamek rozbudowany...
Hej czy mi się wydaje, czy Shogun 2 jest najszybciej zdychającą grą z serii ?
Hę? W sieci nadal można pograć.
Z ciekawości zobaczyłem statystyki steama to się ździwiłem :)
W pierwszej kolumnie ilość grających obecnie, w drugiej ile łącznie dzisiaj.
3,138 ----- 6,729 Total War SHOGUN 2
3,126 ----- 6,817 Empire: Total War
1,530 ----- 3,086 Napoleon: Total War
btw. te statystyki gier stema to jakaś kpina :D średnio po 3mln osob korzysta z steama tylko o.O chyba że to statystyki krajowe :)
Witam. Sporo wody w rzece upłynęło nim ostatni raz byłem na forum ;) stąd moje pytanie. Czy jest możliwość odblokowania wszystkich klanów w single player? Gram już 4 klanem a reszta jakoś taka niezbyt ciekawa :)
żeby nie było szukałem...lecz nic nie znalazłem.
Niestety nic nie da się odblokować za pomocą modyfikacji, jedyne możliwe do odblokowania klany to Hattori (wymagana edycja specjalna S2TW) i klan Ikko-Ikki (DLC za 3,5 euro jeśli się nie mylę)
No niestety bez sensu kupować specjalną edycję tylko dla jednej frakcji. Z kolei czytałem, że klan Ikko nie specjalnie ciekawy...a może się mylę i warto zainwestować te 12zł? :)Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Jeszcze pytanie odnośnie modyfikacji na jakich gracie. Ja mam zainstalowany mod wydłużający kampanię do 1640 roku wydłużający kampanię do 1640 roku oraz Download Realm Divide Mod v1.0. Zastanawiam się nad jakimiś poważniejszymi zmianami w grze, ale powiem szczerze, że nie znam na tyle angielskiego, aby zaczaić jakie są zmiany w poszczególnych modach globalnych. Po kilku wielomiesięcznych bojach myślę, że moglibyście mi coś doradzić? :)
Gram na bardzo wysokim poziomie i radzę sobie dość dobrze.