Wolny Egipt w Mko 29, wojna z Turcją, sojusz z Wenecja.
Sytuacja nie łatwa, ale można powalczyć, chętni na gg/pw po hasło do mnie lub Matiska, akurat jest tura, jak się ktoś zgłosi odpowiedno szybko to jeszcze zdąży ją zrobić ;)
Wersja do druku
Wolny Egipt w Mko 29, wojna z Turcją, sojusz z Wenecja.
Sytuacja nie łatwa, ale można powalczyć, chętni na gg/pw po hasło do mnie lub Matiska, akurat jest tura, jak się ktoś zgłosi odpowiedno szybko to jeszcze zdąży ją zrobić ;)
Biorę!
nieaktualneCytat:
Krzyżaki XLIII -Litwa-Oddam
WKO 34 - Gruzja - sytuacja dobra, skarbiec na plusie (:D), wojna z Bizancjum, zdaje mi się, że wspólnie z Turcją. Po hasło do mnie.
Potrzeba dwóch osób do Ameryki III na nowych zasadach! Prawdopodobnie będą one wyglądały tak:
Zapraszam :)Cytat:
No to ja bym proponował tak:
- Zakaz używania artylerii
- Zakaz używania wojennej ścieżki
- Vera Cruz rebelianckie (wszystkie hiszpańskie armie będą stacjonowały na Hawanie, co da im możliwość ekspansji w dowolnym kierunku)
Tylko pytanie, czy takie osłabienie Hiszpanii, nie wpłynie na zbytnie "podkokszenie" Azteków, którzy i tak są już potęgą dzięki ogromnej ilości złota i swojej masowej rekrutacji :P
Ale to zawsze będzie jakaś konkurencja. Grabież azteckiego miasta wstrzykuje do naszego skarbca ogromną ilość gotówki :)
Dziś wyjeżdzam (biwak) i nie będę mógł robić tur.
W poniedziałek najpóźniej będę mógł już sam nadrobić wszystko, ale jeśli zajdzie taka potrzeba to proszę sojuszników w danej KO o wykonanie tury.
Wolna Litwa w MKO 22 po hasło do mnie lub mg
Stan: Wojna z HRE i sojusz z Bułgarią (ze mną), radzę spojrzeć na mapę świata z biblioteki tej KO jako że jest w miarę aktualna. Wojna do wygrania, ale nie dla nowicjusza, raczej dla średnio ogarniętych i weteranów ;)
Temat Wolne miejsca w KO znów aktualny i mam nadzieję, że tak pozostanie :D
Wszystkie moje tury które dojdą bądź czekają lub się dopiero zaczynają (Brytania 43) wrzucę dopiero w sobotę z racji nie wielkiej ilości czasu na grę jakim dysponuję
Jeśli tak, to powiedz mi, dlaczego zapisujesz się wciąż do nowych KO? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez dentor23