Ucieszyłeś mnie pisząc słowo "animacja" :) lipy na pewno nie będzie może być co najwyżej słabszy od poprzedniczki ;) i tak to będzie raczej jeden z najlepszych modów do medievala przenoszących do starożytności.
Wersja do druku
Ucieszyłeś mnie pisząc słowo "animacja" :) lipy na pewno nie będzie może być co najwyżej słabszy od poprzedniczki ;) i tak to będzie raczej jeden z najlepszych modów do medievala przenoszących do starożytności.
Z tego co wiem to Rome II jedzie na tym samym silniku co Empire więc bym nie liczył na to że w przeciwieństwie do Empire, Napoleona czy Shogun II przy tej grze pojawią się mody kalibru Third Age, Warhammera, BC czy EB. Poza tym wydaje mi się że ten nowy silnik w niektórych punktach ustępuje temu staremu (Rome i Medek II) i pozostaje mieć nadzieję że twórcy w końcu zdecydują się na nowy bardziej podatny na modyfikacje.
Może tak być, że będą pojawiały się tylko mody zmieniające powierzchownie pewne aspekty gry i dodające jakieś historyczne jednostki. Mam jednak nadzieje, że jest to ostatnia gra na tym zjebanym silniku i dzięki temu CA po uraczeniu nas 10 DLC wypuści jakieś porządne narzędzia do modowania. Za rok albo dwa lata coś się z tą gra da zrobić. A jak nie, to zostaje nam leciwy silnik m2tw. Dzięki temu, że zwiększyły się parametry maszyn, możemy sobie pozwolić na tekstury w większej rozdzielczości i modele posiadające więcej elementów. To dzięki temu, te jednostki wyglądają w tej chwili tak dobrze.
Zestawienie Empire, Napoleona i Shoguna 2 razem jest błędem, ponieważ w S2 można modyfikować mapę kampanii, a w ETW i NTW nie.Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
nazgool - pamiętaj grafika nie jest najważniejsza, przy okazji mam pytanie. ;) Czy w EB II pojawią się nowe pola bitew?
Nowe pola bitew? Chodzi o bitwy historyczne? Ogólnie to mamy nową mapę strategiczną w sensie modelu itp więc będzie to wyglądało inaczej niż w podstawce. jeśli chodzi o miasta, to pracujemy nad tym, ale w tej dziedzinie przydałaby się nam pomoc. Jeśli chodzi o bitwy historyczne, to nie mam pojęcia szczerze powiedziawszy.
Chodzi mi o najzwyklejsze pola bitew, czyli takie na których toczy się bitwy w polu. Na mapie kampanii lub własnych bitwach.
Ale w jaki sposób sprawia to iż zestawienie tych gier jest błędem? Silnik z tego co wiem i tak jest ten sam a także nie ma co liczyć na pojawienie się pod S2 jakichś większych modyfikacji takich jak pod MedkaII. Jak patrzę na Kuźnię Nihontō to umożliwienie modyfikowania mapy nie sprawiło stworzenia modów typu te które wymieniłem i już raczej nie sprawi. Medek II też daje chyba inne możliwości dla moderów niż Rome ale nie sprawia to iż nie należą do tego samego "wora".Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Tak jak wspominałem, jest nowy model terenu więc silnik m2tw będzie zaciągał pole walki z mapy strategicznej, a więc będzie się to różnić od oryginalnej mapy m2tw. Jak się nam uda, to dorzucimy nowe budynki do wersji 0.7. Z tego co wiem, to roślinności nie można zmieniać więc tu zostaje bez zmian. Dodatkowo Alin wprowadził kilka zmian graficznych http://www.twcenter.net/forums/showthre ... (Open-Beta)
Nazgoolu jakim cudem na jednym ze screenów odziały mają po 301 ludzi jak max dla medka 2 jest podobno 251 ludzi ?
Da radę to zrobić, ale nie jest to proste. Nie wiem niestety tylko, czy to rozwiązanie znajdzie się w finalnej wersji moda.