Na pewnym etapie gry, to że te oddziały są droższe nic nie znaczy, kiedy ma się przychody rzędu 16 000 na turę ;) A przynajmniej odnoszę takie wrażenie grając Rzymem, Kartaginą jeszcze nie zaszedłem tak daleko :mrgreen:
Wersja do druku
Na pewnym etapie gry, to że te oddziały są droższe nic nie znaczy, kiedy ma się przychody rzędu 16 000 na turę ;) A przynajmniej odnoszę takie wrażenie grając Rzymem, Kartaginą jeszcze nie zaszedłem tak daleko :mrgreen:
Tylko w bitwach wieloosobowych nie masz żadnego dochodu tylko początkowy skarbiec. :)
Witam , właśnie ściągam łatkę 26 MG do Rome 2, wie ktoś co to jest?
Pewnie to DLC z bestiami :)
Pewnie tak, jedyne 2,50 ojro za aktywację.
Nie, dziękuje :) i tak moderzy usuną możliwość werbowania "fantasy" oddziałów.
Ok, czas zacząć podgrzewać atmosferę ;) Joey z CA zapowiedzial na przyszły tydzień publikację pierwszych wiadomości na temat patcha nr 10.
Nawet I 100 nastepnych patchy niz juz tu nie zmeini....silnik I mechanika tej gry lezy.Owszem miedzy wersja 1 a 9 jest OLBRZYMIA roznica-ale ta gra jak dla mnie I tak jest wciaz najgorszym tyutlem serii TW...Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Co do ostatniego patcha to zauwazylem ze kretyni z CA przy okazji dodania paru niespecjalnie istotnych fixow do gry, calkowicie zje..ali animacje. Wie ktos moze jak je przywrocic? Istnieje moze jakis mod albo cos w tym stylu? Podejrzewam ze zrobili to kosztem utrzymania szyku przez oddzialy w czasie walki, dlatego moze istnieje cos co wymusza na AI nie trzymanie tego szyku:/ bo walki podczas przyblizenia wygladaja teraz praktycznie identycznie jak te z medievala II.
@Up To po co grasz w ta serie gier skoro jej mechanika lezy? Bo jest ona wlasciwie niezmienna od pierwszego shoguna.
A to ciekawe stwierdzenie-mowie o mechanice bitwy,silniku gry ktory jest inny od czasow Empire-jezlei dla Ciebie nic sie nie zmienilo w mechanice gry od Shoguna,czy nawet Medievala II) to nie mamy o czym rozmawiac.Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
P.S-gram w Shoguna,Medievala II I czasami jeszcze wracam do Emipre,Napoleona i Shoguna I...ale do nieudolnego Rome II nie jestem w stanie sie zmusic...
Przepraszam, wiesz w ogole czym jest mechanika gry? Mechanika w serii TW zmieniala sie nieco jedynie w przypadku gier gdzie glowna role grala bron palna, bo ogolnie to przeciez zasady prowadzenia bitew czy zarzadzania panstwem sa praktycznie te same od pierwszej czesci, wiec gdzie Ty widzisz w Rome II az takie roznice w mechanice? Co do silnika to jak najbardziej zgoda, jest inny i moim zdaniem tez jest gorszy niz byl np w medievalu.