Właśnie o Baldwinie nie można zapomnieć... Miejmy nadzieję że się jeszcze pojawi.
Wersja do druku
Jurand1908 modele władców, generałów i kapitanów różnią się od siebie na mapie kampanii i dla frakcji. Dla Maroka chętnie przyjmiemy jakieś ilustracje wojsk z tego okresu. Co do pomocy to praktycznie wszystkie jednostki, loading screeny, muzyka i cytaty już są więc nie musisz się zbytnio spinać z tą paczką.
Intro na razie nie mamy:)
Co do Baldwina właśnie zaginął w akcji i stąd zastój bo brakuje paru modeli grenadierów i później artylerii, a On tylko ogarnia robienie jednostek od początku, no i właściwie jest szefem:)
Wiecie jakim programem można edytować mapę chodzi mi o sam teren bez miast i prowincji może mógł bym podsunąć jakąś dla twórców w każdej strategi robiłem własne więc i tu mogę sprubować
dobra jeśli chodzi o flagę to tu jest link
http://www.crwflags.com/fotw/flags/ma_hist.html#red
pisze tam że dynastia Alawiyya rządząca krajem od 1666 używała poprostu czerwonej flagi,
z tego co pamiętam z rozmów z Marokanami mówili że kraj był w tym okresie jakby w sojuszu z Turcją mniej więcej wyglądało to tak Maroko częścią imperium ale z własną dynastią rządzącą, Turcy wysłali tam kiedyś wojska ale wszystkie padły bez bitwy więc próbowali otruć potem im króla(Maroka) o wojskowości pamiętam mniej więcej tyle
1. Maroko od podbicia przez arabów posiadało dwie grupy etniczne Berberów(rdzenną ludność zamieszkującą pustynie i góry) i arabów(miasta)
2. Nie posiadało jako takiej władzy królewskiej bardziej związki plemienne co do tej pory się nie zmieniło król był raczej przedstawicielem woli ludu ale nie władcą w pełnym słowa znaczeniu.
3. Podczas wojny Holandii z Hiszpanią o terytorium niderlandów w wyniku której powstała holandia(bodajże związek pięciu miast taka chyba była jej nazwa) przyszły król holandii założyciel do dziś panującej dynastii poprosił o pomoc maroko które odpowiedziało tak gdybyś był muzułmanem to byśmy ci pomogli więc oficjalnie gościu zmienił religie.
4. Jednostki podobne jak nie te same co turcy + berberzy (opancerzenie archaiczne prosta broń miotana włucznie puźniej muszkiety)
5. Nie zapomnijmy o tym że też było tam sporo wojsk Francuskich
pisze to z pamięci i na szybko ale wszystko dowiedziałem się od marokanów których bynajmniej w holandi nie brakuje teraz poszukam czegoś o godle i formacjach wojskowych jutro podpytam marokańców odemnie z miasta
dużo wiadomości w tym stylu jest przekłamane przez zachód i turcje więc możecie nie znaleźć nic o tym na polskich stronach (to samo zdarza się w naszej historii) ale wszystko tu to prawda choć
chaotycznie opisana
władcy z dynastii Alawiyya
Al-Rashid (1666–1672)
Muhammad I (1672)
Al-Harrani, Abu'l Abbas Ahmad I, and Ismail (1672–1684)
Mawlay Ismail Ibn Sharif (1684–1727)
Abu'l Abbas Ahmad II (1727–1728) (first time)
Abdalmalik (1728)
Abu'l Abbas Ahmad II (1728–1729) (second time)
Abdallah (1729–1735) (first time)
Ali (1735–1736)
Abdallah (1736) (second time)
Mohammed II then 1736–1738
Al-Mostadi (1738–1740)
Abdallah III (1740–1745)
Zin al-Abidin (1745)
Abdallah IV (1745–1757)
Mohammed ben Abdallah (1757–1790)
Yazid (1790–1792)
Slimane of Morocco (1792–1822)
link do wikipedi o władcach maroka jest dla dwóch pierwszych portret
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rulers_of_Morocco
wspaniałe drzewo genealogiczne dla rodu panującego od 1666 na dole strony
http://en.wikipedia.org/wiki/Alaouite_dynasty
HellVard i jak tam mapa, zrobiłeś ten Czerkask?
Panowie, tak sobie oglądałem teraz zawistuny tego nowego Potopu i tak mi przyszło do głowy że do betki mozna by dołączyć tą nazwe Redivivus (odnowiony), zawsze jakaś zmiana ;)
jak prace? w czym potrzebna Wam pomoc?
Ja kończę eventy, Hellvard poprawia mapę, sadam EDB, a Jurand robi intro, więc na nudę nie narzekamy;) Potrzebni są nam głównie skrypterzy i graficy, ale każdy kto ma zapał do pracy i chęci do nauki jest u nas mile widziany, także zapraszam.
Do naszej ekipy dołączył Jarema. zajmie się tworzeniem ikonek i kart dla budynków.
A czy ten pierwszy autor moda gdzieś wyjechał?
Wallenstein, jak widzisz słuch o Nim zaginą :( miejmy nadzieje że się jeszcze pojawi...
Panowie, a jak idą pracę ?