Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Nie wiem o co to oburzenie. Widać geje oburzają się na wszystko co ich dotyczy oprócz niusów dających im nowe przywileje :lol: Koleś stwierdził fakty a jego wypowiedź można uznać za "dobrą radę" i tyle.
Cytat:
Blatter z uśmiechem na ustach mówi o rzeczy, która normalnemu człowiekowi niezbyt się powinna podobać czyli karaniu śmiercią homoseksualizmu.
O ile kara śmierci za homoseks to faktycznie przesada (ci ludzie nie są winni swojej choroby) to lewactwo nie ma żadnego prawa dyktować co jest normalne bo akurat ich teorie są wbrew wszelkiej logice i zdrowemu rozsądkowi, do tego ZAWSZE ściągają na ludzi nieszczęścia.
to jeszcze zaby porownac sobie bajońskie sumy otrzymywane przez niektóre grupy zawodowe cos z ogródka wojskowego:
Szef Sztabu Generalnego - czyli jakby nie patrzeć "Pierwszy Żołnierz Rzeczpospolitej" otrzymuje na ręke ok 15000 PLN (stawka podstawowa 14900zł + 25% dodatku za wysługe lat minus podatek minus ubezpieczenie zdrowotne), ktos z niższej półki? - kapitan na stanowisku szefa wydziału w jednostce - ok 4300 PLN na rączke, szeregowy - rzecz jasna bez wysługi lat - na początku swej kariery - 2000PLN. Pensje górnicze przy tym to prawie Szwajcaria.
Dla bliżej zainteresowanych tą komedia link do materiału źrodłowego - departamen kadr MON. Wojsko nie ma zwiąków zawodowych - wiec bzzzzykane jest przez kazdą kolejna ekipe rządzącą..aż miło..
http://www.kadry.wp.mil.pl/pliki/pliki_ ... 69,4,Slajd 4
Powiedz mi, te 2000 zł to kwota dosłownie na rękę ? Nie orientuje się jak wygląda w wojsku system składek i ubezpieczeń.
Nawet jeśli, to co można zrobić za 2000 zł ? wynajem kawalerki to koło 1000 zł. Zostaje 1000 na całą resztę. Szczerze dziękuję.
A jeżeli od tych 2000 zł trzeba jeszcze odjąć składki i podatki to nie mamy o czym mówić.
Tak Witia, te 2000zł to to, co kiedys nazywalo sie żołdem. kwota jaka opisałem to juz po odjęciu skladek, czysta na rekę - wojsko nie odprowadza np. składek do ZUS, coż, inny jak na razie obowiązuje system emerytalny. Na szczęście zakwaterowanie dla szeregowych zawodowych jest w oparciu o baze internatową jednostek - a to znaczy, ze koszt miesięczny takiego lokum mieści sie od 140 do nawet kilkuset złotych za miesiąc - w zalezności od garnizonu ( inne koszty są w Międzyrzeczu a inne np w Krakowie). Nie jestem pewien, czy w niektorych garnizonach nie lokują nawet szeregowych na pododdziałach - wtedy takie zakwaterowanie jest darmowe. Trzeba jednak zwrocic uwage, że wiekszosc szeregowych przyjmujących sie do jednostek mieszka w mieście w którym stacjonuje dany oddział. Ubywa w tym momencie kłopot zakwaterowania.
Cytat:
O ile kara śmierci za homoseks to faktycznie przesada (ci ludzie nie są winni swojej choroby) to lewactwo nie ma żadnego prawa dyktować co jest normalne bo akurat ich teorie są wbrew wszelkiej logice i zdrowemu rozsądkowi, do tego ZAWSZE ściągają na ludzi nieszczęścia.
hehe. dlatego dziwię się, że konserwy są przeciwko islamizacji. chociaż w sumie to spór dwóch faszyzmów ;]
bo wg jakiejś chorej logiki zabijanie ludzi jest normalne? trzeba było to powiedzieć papieżowi jp2, który głośno zawsze mówil o lamaniu praw człowieka. Rozumiem, że podczas 2 wś również wszelkie głosy o holocauscie to rowniez bylo lewactwo. spoko.
i prosze bez prawa godwina ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
hehe. dlatego dziwię się, że konserwy są przeciwko islamizacji. chociaż w sumie to spór dwóch faszyzmów ;]
bo wg jakiejś chorej logiki zabijanie ludzi jest normalne? trzeba było to powiedzieć papieżowi jp2, który głośno zawsze mówil o lamaniu praw człowieka. Rozumiem, że podczas 2 wś również wszelkie głosy o holocauscie to rowniez bylo lewactwo. spoko.
i prosze bez prawa godwina ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
Tu nie pasuje ale dla eeerobarta w temacie o stanie wojennym jak najbardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,8818823,FIFA__Geje_wsciekli_na_Blattera.ht ml
Hmmm nie rozumiem... koleś daje im "dobrą radę" a Ci oburzenie ale na co? Jak dla mnie to niech tam robią co chcą, tylko niech mają też świadomość prawa tam panującego... Prawo odnośnie gejów jest w większości arabskich krajów "niecywilizowane", ale kij mi do tego za przeproszeniem - tak samo nie chcę żeby ktoś się wchrzaniał w prawo polskie(ale niestety UE to robi, lecz to był wybór polskiego społeczeństwa, więc trzeba zaakceptować), no chyba, że fałszują dowody itd....
Oburzenie chyba wynikło z dziwnej wypowiedzi Blattera a nie faktu, że funkcjonuje tam tam takie a nie inne prawo, o którym wiadomo od dawna. "Wujek dobra rada" powinien też ostrzec, że kontakty z kobietą nie będącą żoną delikwenta też nie są mile widziane. Ale jak pojawiła się "dyspensa" na alkohol to i normy moralne ulegną na pewien czas osłabieniu. W końcu chodzi o pieniądze ;)
Cytat:
oburzenie wynika z prostej kwestii:
Blatter z uśmiechem na ustach mówi o rzeczy, która normalnemu człowiekowi niezbyt się powinna podobać czyli karaniu śmiercią homoseksualizmu. Zamiast potępienia takiego stanu rzeczy akceptuje to jako zupełną normalność. Starania o prawa człowieka to nie żadne 'wchrzanianie' chyba..?
Mnie się ścinanie głowy za orientację seksualną, ubieranie kobiet w burki czy zakaz picia alkoholu bardzo nie podoba, ale muslimy u siebie mogą to robić, to ich wola - chcą mieć porypię, to mają. Tak samo, jak nienawidzę komunizmu, ale nie zamierzam z tego powodu napadać Korei Północnej, by przywrócić tam "właściwy" ustrój. Takie rzeczy mi się mogą nie podobać, ale nie zamierzam im narzucać, co mają u siebie robić. I homosiom też bym radził podczas MŚ w Katarze tam za rączki raczej nie chodzić, z czystej przezorności ;)
Ludwik ekspert od wszystkiego ,nawalony jak działo :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=B0cPXmOvNac