Próbowałem zamienić żeby tura trwała rok - zapisuję i odmowa dostępu ;/
/edit.
Wyciąłem na pulpit, wpisałem zamiast 0.50 - 2.00, zapisałem i wkleiłem gotowe. Zobaczymy jak zadziała.
Wersja do druku
Próbowałem zamienić żeby tura trwała rok - zapisuję i odmowa dostępu ;/
/edit.
Wyciąłem na pulpit, wpisałem zamiast 0.50 - 2.00, zapisałem i wkleiłem gotowe. Zobaczymy jak zadziała.
Może plik ma atrybut tylko do odczytu? Zobacz we własciwościach. Ja moge robić zapisy i zmiany w plikach i czasem je robię.
Zrobiłem tak, jak napisałem w Bellum Crucis. Niestety, wpis w notatniku jest że 2.00 ale tura nadal trwa pół roku ;/
Zmiana ilości tur na rok to często zwyczajne psucie moda, rozjeżdżają się eventy, generałowie się starzeją za wolno albo za szybko i inne takie.
Ja osobiście nie zmieniam tur.Wystarczy zmiana daty kończącej daną kampanie i to w zupełności wystarcza to naprawdę długiej rozgrywki.Pozdrawiam.
Mam pewien problem z Krzyżakami. Gram Polską wczesną kampanię i tam koło 100 tury pojawili się Krzyżacy koło Palangi. Odbiłem 2 armie które ją oblegały i teraz co dalej? Zabiłem obu generałów którzy oblegali ale nie wyskoczyło frakcja zniszczona więc jeszcze gdzieś muszą mieć armie. Problem w tym że jej nigdzie nie ma. Raz widziałem że tym samym miejscu po kilkunastu turach pojawiło się kilka ich armii ale za chwilę zniknęły. Ich okrętów też nigdzie na Bałtyku nie widać więc moje pytanie jak ich znaleźć i ostatecznie wyciąć?
Pewnie na Litwę uderzyli. Szpiedzy w ostateczności toggle_fow na moment. Mogli ich Litwini wybić.
Litwy już dawno nie ma, całe te tereny należą do mnie i wszystko otoczone wieżami strażniczymi. Mam tam chyba ze 3 szpiegów i kilku zabójców którzy przeczesują lasy ale nikogo tam nie ma.
Nie wiem , czy kogos to zainteresuje, ale napisze :). Gram dalej w submoda Battle for the Baltic. Mam juz 1530 rok i wiele tur jest za mna, do tej pory wywalilo mnie tylko dwa razy. Bardzo ciekawa rzecza jest pojawianie sie wraz z uplywem czasu nowych jednostek jak np. arkebuzerzy, konni arkebuzerzy, muszkieterzy. Nie jest tylko pewny , czy te nowe jednostki pojawiaja sie tez poźniej np. u Litwy czy u Złotej Ordy. Ja gram Szwecja i wlasnie u mnie sie one pojawily. Moge je rekrutowac w miastach. Troche minusem jest to, ze w zamkach dalej mam do rekrutacji w wiekszosci jednostki starego typy, choc pojawily mi siew zamkach jednostki kawalerii nowego typu np. strzelcy uzbrojeni w pistolety (rajtarzy??). Nie moge tez obczaic do konca , co powoduje ze wioski zamieniaja sie w miasta, mam jeszcze wioski, ktore wogole nie zamienily mi sie w miasta.
Co do wiosek, ustaw podatki na niskie. Zbuduj farmy i wstaw tam generała z jak najwyższą szlachetnością. Wg poniższej rozpiski trzeba minimum 1000 mieszkańców by móc wioskę (village) zmienić w miasteczko (town). Pozdrawiam.
</factor_modifiers>
<population_levels>
<level name="village" base="500" upgrade="1000" min="500" max="1500"/>
<level name="town" base="1000" upgrade="3500" min="500" max="5000"/>
<level name="large_town" base="3500" upgrade="9500" min="500" max="12000"/>
<level name="city" base="9500" upgrade="19500" min="500" max="25000"/>
<level name="large_city" base="19500" upgrade="30500" min="500" max="60000"/>
<level name="huge_city" base="30500" min="500" max="500000"/>
<level name="moot_and_bailey" base="1000" upgrade="2000" min="500" max="1500"/>
<level name="wooden_castle" base="2000" upgrade="4000" min="500" max="5000"/>
<level name="castle" base="4000" upgrade="9500" min="500" max="10000"/>
<level name="fortress" base="9500" upgrade="22500" min="500" max="21000"/>