I oto właśnie chodzi. Chwalą się, że to będzie najbardziej historyczna gra, a robią takie numery, że głowa boli.
Wersja do druku
I oto właśnie chodzi. Chwalą się, że to będzie najbardziej historyczna gra, a robią takie numery, że głowa boli.
"Fajnie by było jak by cała jazda Egiptu jeździła na skrzydlatych Zebrach". W końcu to tylko historyczna wizja artystyczna.
Ładnie połączyłem wpływy egipskie z greckimi.
Nie cierpię marnotrawstwa. Skoro robią grę to czemu nie mogą od razu zrobić jej dobrze.
Wszystkie nacje startowe znane. Poza barbarzyńcami (słabymi wybranymi pod kasę Niemców i wyspiarzy) raczej mi pasują.
Teraz tylko czekamy na opis kolekcjonerki 1-2 nacje. Mam nadzieję że będzie tylko jedna wersja tak aby nie było różnicy jak ją zakupię.
Ciekawi mnie czy w Egipcie zrobią oddzielne kierunki rozwoju dla wpływów rdzennych-greckich.
Jak dla mnie to większość tego postu nie ma większego sensu.Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Ta gra jest tworzona po to, by zaspokoić wymagania konsumentów. Jak już wcześniej powiedziano, nie jest to do końca ich artystyczna wizja, bo mają opierać się na faktach. W tej sytuacji jak najbardziej powinni wsłuchiwać się w głos fanów gdy robią coś źle. To nie jest ich obowiązek. To jest ich interes. Jeśli chcą zrobić coś dobrze(a to, jako twórcy powinien być ich cel) to powinni słuchać rad ludzi bardziej kompetentnych od siebie.
Obniżenie subiektywnej oceny gry. Wszystko może ją obniżyć. Mówienie, że "nie może" jest pozbawione jakiejkolwiek logiki. Moją subiektywną ocenę o grze może obniżyć dosłownie wszystko, każdy detal, każda błahostka. Mnie może się nie podobać, że model kwiatka na polu bitwy ma o jeden poligon za mało. Na podstawie tego moja subiektywna ocena gry może spaść do zera i być powodem, że nie kupie tej gry. Bo jest subiektywna. Z tego powodu nie podlega ona żadnym normom.
No i właśnie. Dlatego tą grę krytykujemy i KLA publikuje swoje spostrzeżenia na TW Center - czy może przestał? - ta gra jest dla konsumentów, nie tylko z Zachodniej Europy, ale też z RP i okolicznych państw. Znasz takie motto sprzedawców - klient ma zawsze rację? Klient to klient, on to płacąc za grę daje pracę the Creative Assembly i ma z tego powodu prawo wymagać, aby gra była jak najlepiej zrobiona.
A jednak miałem rację, Salvo. Te frakcje są rzeczywiście zrobione "na odwal".Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Jakie elementy powinna zawierać gra historyczna?Cytat:
Napisz kilka podpunktów.
Ciekawe jak i czy to zrobią. Może będzie to wyglądać tak że będziemy mogli wybierać między armią złożoną z osadników greckich i najemników lub pójść w drugą stronę i zrównać w prawach Greków z Egipcjanami i rekrutować np. Machimoi. Gdy pójdziemy w stronę hellenizacji i greckich osadników to spadnie poziom zadowolenia ludności Egipskiej a gdy pójdziemy w drugą stronę to będzie dochodziło do buntów greckich osadników. To mogło by fajnie urozmaicić rozgrywkę ;)Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
1. Starannie dopracowana mapa, w której granice państw i podział prowincji pasuje do omawianej epoki.Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
2. Odpowiedni dobór frakcji - najważniejsi gracze epoki, nie jakieś podrzędne plemiona, w stylu Vaccaei, Celtiberi, Iceni, Pictones, Aedui czy Suebi.
3. Starannie dopracowane jednostki, balans tych pasujący do realiów epoki.
4. Odpowiednie nazwy jednostek, prowincji, państw/plemion i miast.
Masz tutaj "parę podpunktów". Inni mogliby dopisać jeszcze kilka.
ad.2 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mógłbyś wyjaśnić, co ciebie tak rozbawiło?
Różne czynniki niegodne ich wypisywania :)
Ale plan ogólnie spoko ;)