Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Cytat:
Jak oni napadają na kościoły, kradną, niszczą to jest to słuszna reakcja wobec tak wielkiej zniewagi jak "świński łeb" pod meczetem. Podkreślam ŚWIŃSKI ŁEB!
a gdzie ja tak piszę, że słuszna reakcja? śmieję się jedynie, że kościół beszczeszczą ''dzicy'' a meczet ''obrońcy zachodniej cywilizacji'' ;)
Jeszcze nigdy nie słyszałem żeby jakikolwiek katolik lub człowiek wyznania protestanckiego zbeszczeszcił meczet.
Popieram tylko jeden sposób, deportacje ( przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać ) "tego piaskowego gówna" ( nie moje słowa ) z Europy tak jak przedstawiciele innych religii nie mogą np. mieszkać w ich "świętych miastach". Mają swoje państwa, w których niech żyją i może w końcu sami się wybiją.
[spoiler:21q94z4e]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...lREyJZZMEj27Nw
http://s1.thejournal.ie/media/2012/0...lm-390x285.jpg
To moim zdaniem nie jest normalne.[/spoiler:21q94z4e]
Cytat:
Jeszcze nigdy nie słyszałem żeby jakikolwiek katolik lub człowiek wyznania protestanckiego zbeszczeszcił meczet.
cofnij się o stronę i tam masz ''pierwsze małe zwycięstwo z barbaryzacją Europy'' czyli właśnie zbeszczeszczenie meczetu.
i jakich ich świętych miastach? Saudyjskich? Przecież imigranci z Zachodniej Europy nie pochodzą stamtąd. Gdzie ich deportować skoro spora część urodziła już się w Europie?
Postawienie świńskiego łba przed wejściem do meczetu to takie samo bezczeszczenie jak okradzenie kościoła i nasikanie na ołtarz? Ciekawe.
I to jest właśnie najgorsze, mieszanie różnych kultur które de facto mają wrogą historię ...
Świńska głowa przed meczetem ? Jest to obraza uczuć religijnych rozumiem, ale to się nawet nie umywa do niszczenia czegoś co dla innych ludzi jest święte.
Co do świętych miejsc - Mekka cytat z wiki "Centrum religijne islamu i najświętsze miasto muzułmanów, dostępne tylko dla wyznawców tej religii". To może niech w takich miastach jak dajmy przykład Paryż ustanowic zakaz osiedlania sie wyznawców islamu ? Ale nie przecież Europa nie jest tak zacofana ;)
Cytat:
Postawienie świńskiego łba przed wejściem do meczetu to takie samo bezczeszczenie jak okradzenie kościoła i nasikanie na ołtarz? Ciekawe.
istnieje jakaś obiektywna skala beszczesczenia? Za ile punktów jest zaśpiewanie antyputinowskiej piosenki w cerkwi?
Cytat:
I to jest właśnie najgorsze, mieszanie różnych kultur które de facto mają wrogą historię ...
których kultur? Polskiej i muzułmańskiej..? Nawet nie żartuj.
Cytat:
To może niech w takich miastach jak dajmy przykład Paryż ustanowic zakaz osiedlania sie wyznawców islamu ? Ale nie przecież Europa nie jest tak zacofana
była. Istniały getta i przepisy umożliwiające np. Żydom mieszkania gdzie im się podoba.
Więc jako receptę na poprawę sytuacji uznajesz cofnięcie się do poziomu pustynnych ludów..?
To te wspaniałe słowo "BYŁA". A islam BYŁ JEST i BĘDZIE zacofany w stosunku, między innymi do Europy.
Chodziło mi o mieszanine kultury arabskiej z kulturą chrześcijańską.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Cytat:
istnieje jakaś obiektywna skala beszczesczenia? Za ile punktów jest zaśpiewanie antyputinowskiej piosenki w cerkwi?
"Pojęcie odnoszące się do naruszania sfery sacrum, powodujące pozbawienie poświęconych rzeczy lub konsekrowanych miejsc wartości kultowej oraz potraktowania bez należytego szacunku rzeczy, wartości otoczonych powszechnie czcią." cytat z wiki :) Twoim zdaniem chodznik przed meczetem jest wartością kulturową? Przyznał bym Ci racje jakby świńska głowa stała bezpośrednie w środku świątyni.
Piosenki antyputinowskiej w cerkwi? Myślisz, że Rosjanie uznają swojego premiera za coś boskiego? Dostał byś raczej zawiasy, nie za obraze wartości kulturowej lub religijnej tylko za obrazę premiera czyli kogoś odpowiedzialnego za państwo.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Cytat:
To może niech w takich miastach jak dajmy przykład Paryż ustanowic zakaz osiedlania sie wyznawców islamu ? Ale nie przecież Europa nie jest tak zacofana
była. Istniały getta i przepisy umożliwiające np. Żydom mieszkania gdzie im się podoba.
Więc jako receptę na poprawę sytuacji uznajesz cofnięcie się do poziomu pustynnych ludów..?
Żydzi nie są wyznawcami Islamu, chodziło mi konkretnie o nich, a Żydzi to inna historia między innymi dla tego, że byli oni pozbawieni swojego państwa.
Wydzieleni strefy mieszkaniowej a całkowity zakaz osiedlania się to dwie różne rzeczy.
P.S Postawienie głowy świni było formą protestu, ponieważ radykałowie islamscy chcieli usunięcia plakatów z prosiaczkiem.
Cytat:
beka, że nawet nazwa jest po angielsku, a Anglicy gardzą Polakami podobnie jak ciapatymi
Ciekawe, ja widziałem i słyszałem od wielu osób coś innego...
Cytat:
Mistrzu pisałeś o bezczeszczeniu miejsca kultu... chodnik przed kościołem, cerkwią, zborem czy meczetem nie jest czymś takim. Naprawdę weź się ogarnij i przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem co napisał Volomir, bo koleś dobrze prawi...
Cytat:
Ciekawe, ja widziałem i słyszałem od wielu osób coś innego...
o EDL?
poza tym plac przed meczetem jest również terenem sakralnym.
a Volo nie rozumiem... niby właśnie kumaty a daje się wodzić za nos naszym rodzimym islamistom spod znaku celtyka.
To pewnie dlatego często księża napominają gości co stoją poza Kościołem, by tam weszli, gdyż takie uczestnictwo we mszy jest głupie.
Cytat:
poza tym plac przed meczetem jest również terenem sakralnym.
Dla islamistów nawet ulica w pobliżu meczetu jest terenem sakralnym, niemniej po prostu nie da się porównać obydwu zdarzeń.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
o EDL?
O gardzeniu... cały czas powtarzasz, że dla Anglika Polak=ciapaty=muzłumanin, a np. ja mam inne odczucia, moi znajomi jeżdżący do Anglii dosyć często lub tam mieszkający też... ale cóż widać tak masz, że widzisz co Ci akurat pasuję, tak samo w PL, jak i w Anglii.
Volomir piszę bardzo trzeźwo... ma swoje poglądy, dosyć mocne ale on "jedzie równo" i dostrzega "większe zagrożenie" dla wolności.