Racja, to Ai z pewnoscia najgorsze nie jest, nic nie pobije glupoty Ai z Empire i Napoleona :D
Wersja do druku
Racja, to Ai z pewnoscia najgorsze nie jest, nic nie pobije glupoty Ai z Empire i Napoleona :D
AI jest tragiczne... w Empire to AI przynajmniej próbowało oskrzydlać konnicą, no i w ogóle starało się atakować. A tutaj jest parcie na flagi i bitwy po 5 minut. Żenada. Osobiście gram od Rome I
Wlasnie o tym atakowaniu myslalem, faktycznie w empire i Napoleonie probowalo atakowac, tyle ze (szczegolnie mysle tutaj o Empire) nie umialo tego robic, czesto gesto poprostu wchodzilo piechota (w porywach nawet generalem) na linie ognia piechoty liniowej, o efekcie koncowym tego zabiegu ze strony Ai mowic chyba nie trzeba :DCytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
A jak zachowuje sie wojo? Nadal w grupki sie zbiera i leje? Nie walczy w linii?
Pod tym wzgledem nic sie nie zmienilo.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Obawiam się, że tu żaden patch nie pomoże, bo to cecha silnika gry a nie oprawy :( Obym się myliłCytat:
Zamieszczone przez dawid621
Da się to ogarnąć. Potrzebne są zmiany w formacjach i odpowiednie staty. Na Radiousie elitarne jednostki jak Bohaterowie Sparty i Gwardia Pretorian będą walczyć w linii jakby ktoś stał z miarką. Obecnie silnik ma największe możliwości jeżeli chodzi o trzymanie formacji itd, tylko CA tego sama nie ogarnia i chyba nie zamierza, a modderzy powoli coś z tym robią. Póki co głównie bazuje się na tym co dało CA, ale niestety z braku takich osób jak Darth szybko dobry balans nie wyjdzie. Radious zna się na wielu rzeczach, ale nigdy nie szedł jakoś mega w realizm.
W S2 nawet bez darta bylo z tym o wiele lepiej
Bo nie było tam wielu modyfikatorów, które doszły w Rome, a w zasadzie zostały przywrócone z Rome 1, czyli masa(waga) jednostek (nieobecna od MTW2). CA nigdy nie potrafiło zrobić balansu, a gdy teraz mamy największe możliwości co do kreowania balansu to tym bardziej polegli. Pozostaje czekać na mody, bo gdy wyjdzie coś na poprawę AI oraz porządne staty to bitwy będą najbardziej realistyczne w serii TW.
Witam :)
Od dawna śledzę forum i postanowiłem się "ujawnić" słysząc tyle pierdolamento na temat Romka 2.
Zupełnie nie zgadzam się z krytyczną masą która tak zajadle krytykuje CA.
Jestem fanem od Shoguna tak swoją drogą .
"How far will you go for Rome" ?
Jak zainwestowałem w kompa ponad 3 kawałki , wolne w pracy itp sprawy.
Gram od początku , i widzę jaka gra była i jak wygląda obecnie.
Na początku nie powiem była tragedia, to co zaserwowali na panowie z CA wołało o pomstę do nieba .
Tragiczne fps [nawet jak na mego kompa :O ] bunty , fawele w mieście ;) , run na flagę .
Wybaczyłem dużo = [nawet brak możliwości gry z kumplem w multi przez totalne zwiechy] :[
Dlaczego ?
Gra ma totalny potencjał, już od początku to się czuje i widzi z każda upływającą godziną .
Tak to najlepszy TOTAL WAR --- EVER !
Syndrom jeszcze jednej tury którego nie czułem od Shoguna I.
Grafika powala na kolana tutaj przyda się wklejenie tego linka
[youtube:a0hfq5cb]http://www.youtube.com/watch?v=xeEVpcbkh5M[/youtube:a0hfq5cb]
Pewnie widzieliście ale co tam ;)
Dla wszystkich którzy jeszcze nie zakupili - zwracam się z ROZSĄDKIEM
MARSZ DO SKLEPU !
Gra z każdą kolejną łatką jest coraz lepsza , już teraz sztuczna inteligencja jest znośna .
A będzie coraz lepiej :)
pozdrawiam was :)