Re: Patche - temat zbiorczy
Pisząc ten post w lekko żartobliwym tonie, nie sądziłem że ktoś zacznie się spierać o mechanikę gry całej serii. Nie znałem Waszych możliwości ;)
Dla mnie każdy total war, począwszy od Rome 1, to tylko rzecz do zmodowania. Przyznam jednak, że pierwszy Rome wzbudzał u mnie zachwyt, kiedy jeszcze moja wiedza o modach była żadna. Z drugiej strony, a może już trzeciej :) Rome 1 był i jest grą wyjątkową.
Nikt tu sie nie kloci, tylko napisalem koledze co to jest mechanika. Swoja droga ktos zna odpowiedz na moje poprzednie pytanie? Bo grac sie w to nie da bez tych animacji :D
Witam, na oficjalnym forum CA są pogłoski o bardzo dużym patchu nr 10, ma być większy niż 9-tka,tylko nie wiadomo czy wyjdzie w tym tygodniu czy w przyszłym,są bardzo duże oczekiwania społeczności, i miejmy nadzieję że rozwiąże to już wszystkie bolączki Rome 2, że będzie już dobrze :oops: ,pozdrawiam
Jak zobaczę pierwsze oblężenie
Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
miejmy nadzieję że rozwiąże to już wszystkie bolączki Rome 2
to uwierzę :D Ale z nadzieja wiadomo jak jest. Matką głupców (nie obrażam nikogo, bo sam kupiłem R2 przed premierą :D ), ale jak każda matka SWOJE DZIECI KOCHA! :mrgreen:
Pozdrawiam i trzymajmy kciuki!
Cytat:
są bardzo duże oczekiwania społeczności, i miejmy nadzieję że rozwiąże to już wszystkie bolączki Rome 2, że będzie już dobrze :oops: ,pozdrawiam
Kolejna łatka na peno nie w tym tygodniu( podobno nieoczekiwanie doszło coś nowego), oby nie skończyło się na oczekiwaniach ;) zresztą ja w stosunku do CA jak niewierny Tomasz, jak nie zobaczę to nie uwierzę :lol:
Mam następujący problem.
Grałem na patchu nr 8 - było normalnie (w porównaniu z tym co dalej),
Gram na patchu nr 9 i jest taka sytuacja. Przykładowo próbuję zaszantażować agenta obcej nacji. Wygląda to tak:
- udaremnniono... load,
- ranny... load,
- ranny... load,
- ranny... load,
- ranny... load,
- ranny... load,
- ranny (...)
Zupełnie nie rozumiem w/w działania. Żadnej losowości nawet jeśli mój agent przewyższa doświadczeniem obcego agenta i tylko pierwszy rzut jest najkorzystniejszy. Jak to naprawić?
Cytat:
Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
Kill him.... :twisted:
Ten schemat dotyczy każdej opcji agenta. W patchu nr 8 była jakaś losowość w pewnym zakresie możliwości.
To może podasz szanse na krytyczny sukces akcji, szanse na zwykły sukces, szanse na zwykłą porażkę i szanse na to że twój agent zostanie ranny?
Witam, może już czas na debatę o patchu nr 10 który będzie dostępny w przyszłym tygodniu, o którym tyle się mówi na stronach forum CA, czy okaże się tak dobry jak dziewiątka, jeszcze większy z ulepszoną dyplomacja, AI w oblężeniach na poziomie o którym wszyscy marzymy, zapowiada się interesująco, może to tylko burza w szklance wody ?, a może tylko zbyt wygórowane oczekiwania wszystkich ?, obym się mylił. Dwa dni śledziłem rozmowy na forum CA i są głosy że zmiany będą przełomowe , czy to tylko słowa??, zapraszam do pisania swoich sugestii i oczekiwań,pozdrawiam