Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Cudo! Genialna różnorodność sprzętowa, przy czym trzymająca się pewnych standardów armii rzymskiej :D .
Mogli by tylko według mnie rozszerzyć kolorystykę wojaków tych jeszcze z przed reform Mariusza i Sulli. Dokładnie tak jak to zrobił KLA w swoim skinpacku.
co myślicie może któryś z wiedzących i wtajemniczonych prześle pomysł dalej?
Jeszcze tylko tak dopieszczone szczegółami frakcje hellenistyczne i "mój Epir" i jestem szczęśliwy i zaśliniony ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Rafkos
Super sprawa. Popieram wszystkie takie inicjatywy, chociaż biorąc pod uwagę ilość ikonek do wykonania nieprędko zobaczmy pełną wersję.
Trzymam kciuki i oby zapału nie zabrakło!!
witam ..mam pytanie dlaczego nie mam opcji stworzenia satrapi ..tylko ciagle protektoriat ... satrapia konczy wojne z moim wrogiem tak jak jej wlasciicele a protektoriat nie ..jak mam zroic zeby byly strapie ..
Jeśli się nie mylę, satrapie są dostępne jedynie dla frakcji wschodnich, czyli tych położonych w Azji + Afryka przy Egipcie.
Czy ten mod LEGIONS współpracuje z DEI?
Z tego co juz wczesniej wyczytałem to żadne mody z jednostkami nie powinny być stosowane ponieważ psują one balast jednostek.
Jeżeli chodzi o tę modyfikację:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... EGIONS-MOD
to jak najbardziej współpracuje ona z DeI, ponieważ posiada wersję stworzoną właśnie pod ten mod. Na steamie jest wersja pod podstawkę, dla DeI należy pobrać go ręcznie z tego adresu:
http://www.mediafire.com/download/oj2oa ... EGIONS.zip
Rozpakuj, wrzuć do data i w mod managerze zaznacz odpowiednie pliki.
Niestety mnie ta wersja pod DeI (4 - częściowa) nie odpaliła. Oczywiście wpakowałem wszystko do data i zaznaczyłem w workshopie. Być może robią mi konfilty jakieś inne mody. Mam:
-poprawa krwi Mech Donalda
- No HDR
- GEM
- ikonki na agentów
- moda na edykty i agentów
- jakiś modzik na tło obrazów w trakcie wgrywania
EDIT: no i oczywiście w data ikonki BullGoda i Carreto - może to one zawiniły :?:
Hej, według tego co pisze na stronie moda w Warsztacie, po ściągnięciu archiwum DEI&LEGIONS, należy upewnić się, że:
Cytat:
all 5 LEGIONS ARE CHECKED AND ALL 4 DEI ARE CHECKED
czyli wszystkie pliki muszą być zaznaczone w mod managerze, nie tylko te z DeI w nazwie.
Co jest w archiwum? Nie wiem, ostatnio mam fazę na Napka :)
Gdyby w archiwum nie było plików bez "DeI" w nazwie, to rozumiem, że mod należy zasubskrybować ze steam i dograć wersję DeI z podanego linka. Kombinujcie, aż zadziała ;)
Edit. Rafkos szaleje na twcenter :D
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st13651373
ale też ma powód do dumy, bardzo ładne i pomysłowo zrobione.
Jednym słowem robi świetną robotę, mam nadzieję że będzie wersja pod DeI :) Rafkosie trzymaj tak dalej.